Gümbet

Gümbet betyder cisterne, og byen har fået sit navn efter de mange kuppelformede regnvandsbeholdere, der står i og omkring byen. De tider, hvor bugten blot blev betragtet som Bodrums strand, er passé! Gümbet har gennem de sidste fem til ti år udviklet sig til at være en ferieby i sig selv med mange gode faciliteter, og der er ikke meget tilbage af den oprindelige lille, søvnige fiskerlandsby. Byens vartegn står her dog endnu – det er de gamle vindmøller øverst på bakkekammen i bugtens østlige side.

Gümbet

Gümbet


Gümbet Bugten er rig på vandsportsaktiviteter. Hele vejen langs stranden er der boder, hvor De kan betale Dem til f.eks. en tur på vandski eller bananbåd, en time i pedalbåd eller undervisning i dykning og windsurfing. Foretrækker De blot at sidde stille på stranden, mens De nyder solen og udsigten, kan De finde morsom adspredelse i at iagttage de andre boltre sig på vandet. Stranden er ideel for familier med børn, da det kun langsomt bliver dybt, når de går ud i vandet, og uanset hvor på stranden De slår Dem ned, skal De ikke gå langt efter hverken frokost eller forfriskninger.

Når mørket falder på, tændes tusinde lys rundt omkring i Gümbet restauranter. Her er et varieret udbud af delikatesser på menukortene, og det er hovedsagelig de internationale køkkener, der er repræsenteret. Tjenerne vil på alverdens sprog forsøge at få netop Deres opmærksomhed og besøg for aftenen, og det kan være svært at vælge. Mellem restauranterne ligger barer og caféer, hvor De kan fortsætte aftenen over en drink eller en cappuccino. Har De planer om dans og diskoteksmusik til den lyse morgen, finder De adskillige gode muligheder i området lige ovenfor byen og i Bodrum.