Kalkan

Det lille, pittoreske fiskerleje ligger på en bjergskråning ved foden af de høje, grønne Taurusbjerge i den nordlige del af Yali Liman bugten. Den smalle vej, der fører herned fra hovedvejen, er stejl, og den giver ved ankomsten en god udsigt over både Kalkan og bugten. Det emmer af tyrkisk charme i den gamle bydel. Smalle gader og små passager snor sig gennem byen og op ad de stejle bjergsider nede fra havnen. Her er nogle meget fine eksempler på den traditionelle arkitektur – hvide vægge og skodder for vinduerne.
Kalkan-strand
Langt de fleste af husene er blevet både nænsomt og smukt restaurerede, og bougainvilleaer og jasminer pryder facaderne og gadebilledet med deres violette og hvide blomster midt i alt det grønne. Tæpper, guld- og sølvsmykker, tasker, tøj og souvenirs sælges her, og Kalkan berømte skrædder kan sagtens nå at sy et nyt sæt tøj til Dem, inden De skal hjem igen.

Den gamle havn i Kalkan er blevet udbygget og tiltrækker nu mange sejlende turister. Foruden lystbåde fra det meste af verden finder De langs kajen også turbåde, der gerne tager Dem med på eventyr langs kysten. Under besøget i byen bør De lægge vejen forbi byens ældste moské. Den blev oprindelig bygget som kirke, og ombygningen består ikke af meget andet end tilføjelsen af en minaret. Når mørket falder på, fører alle veje til den gamle bydel. Her kan De nyde det internationale køkken med udsigt over byen, bjergene og bugten eller de tyrkiske specialiteter siddende på puder på gulvet.

Der er kun en lille strand i denne del af Yali Liman bugten. Badning foregår som oftest fra de små bugter og klippeformationer langs kysten, og transporten der til foregår med båd. Til gengæld er bugten spændende under havets overflade. Et utal af små underjordiske kilder gør dykning til en fascinerende oplevelse. Bugten er desuden et yndet sted for de, der vil fiske med spyd. Er De til lange, hvide sandstrande foreslår vi Patara og Kaputas.

Hoteller i kalkanCetin Bey Ferielejligheder Strand: 0km. Centrum: 0km.
Guest House Ferielejligheder Strand: 600m. Centrum: 300m.
Nur Hotel Strand: 600m. Centrum: 300m.