krydstogt

Krydstogt

Et krydstogt kan være mange forskellige ting, men alle har de den ting til fælles, at det handler om rejser på vandet, hvor man “krydser” fra et sted til et andet ad vandvejen. Der er dog kæmpe forskelle mellem forskillige typer krydstogter. Nogle krydstogter forgår på kæmpe varianter af luksuriøse færger med diskoteker, pools, restauranter og casinoer med plads til mange tusinde mennesker, mens andre krydstogter foregår på små sejlbåde med ikke mere plads end til 4-5 personer. Nogle cruises foregår på de store have, mens andre foregår på floder.

krydstogt

Nedenfor har vi listet nogle af de krydstogter som vi har fundet interessante.

Krydstogt i Asien – Asien er kendt for mange ting, og der er fra europæisk og dansk side stigende interesse for asiatiske krydstogter. Ligesom i Europa er der mange forskellige typer krydstogter i Asien, og der er fantastiske moderne storbyer som Hong Kong og Singapore, såvel som rejser ind i den kinesiske historie fra søsiden.

Krydstogt i Kroatien – Kroatien er en af de nyere stater i Europa, men landet har en lang historie og dens kyst er et fantastisk sted at gå på opdagelse med en mindre yacht eller andet krydstogtskib. Krydstogter i Kroatien starter typisk i enten Dubrovnik elller split.

Krydstogt i Østersøen – Man behøves ikke rejse langt for væk at komme på Krydstogt eller rettere, man kan sagtens hoppe på et krydstogtskib i København og tage øst på mod Østersøen, og opleve alle de historiske storbyer, der har været med  til at danne rammen for det Nordeuropa vi har i dag.

Krydstogt på Donau – Med start eller slutning om man vil i det Sorte Hav er et krydstogt på Donau et fantastisk bud på en rejse igennem Europas ældre og nyere historie. Grænsen mellem Vesteuropa og Østeuropa var mange steder defineret ved floden Donau under den kolde krig.

Krydstogt på Rhinen – Fra Amsterdam igennem Holland og langt ind i Tyskland. Igennem vindistrikter og gamle byer, der stammer tilbage fra romertiden, da Rhinen et langt stykke ad vejen var den sidste grænse mod de germanske barbarstammer, som romerne frygtede . I dag er et krydstogt på Rhinen ikke så skræmmende som det var for omkring 2000 år siden, men en fryd for øjet og et mekka af kulturelle oplevelser og naturskønne omgivelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts

Afbudsrejser til en fantastisk kultur 

At finde billige afbudsrejser til Tyrkiet kan være nøglen til at opleve en fascinerende blanding af kultur, historie og naturskønhed til en overkommelig pris. Tyrkiet,