Krydstogt i Kroatien

Kroatien med 4.2 millioner indbyggere er et ”nyt land” i Europa – og for mange også et nyt rejsemål. Landet fik sin uafhængighed i forbindelse med den jugoslaviske borgerkrig 1991-94, og den fantastiske kyststrækning ved Adriaterhavet er i mange år er blevet kaldt en ”overset perle”. Men sådan er det ikke længere. Turismen er stærkt stigende, og mange vælger et krydstogt i Kroatien, fordi en sådan tur byder på unikke badeoplevelser i der krystalklare vand, charmende bugter og vige, idylliske øer og talrige historiske attraktioner. Kroatien deler hav – Adriaterhavet – med Italien, der ligger lige over for, men priserne er bestemt ikke italienske. Selv om den øgede turisme har medført prishop, kan man fortsat i Kroatien få en ”italiensk ferie til halv pris”.

De store skibe anløber Kroatien

Dubrovnik kroatienVil man nøjes med en dag eller to på krydstogtferie i Kroatien, kan man benytte de store krydstogtskibe. Alle de store rederier sejler i Adriaterhavet med stop i Split og/eller Dubrovnik, så her er der trængsel i gaderne, når mange tusinde passagerer flokkes i butikker og på restauranter.  Med de store skibe når man kun at opleve Kroatien en dag eller to, så der er ikke megen tid til at nyde det fantastiske øhav.

Krydstogt i Kroatiens skærgård

Vil man opleve kysten og øhavet mere intenst, er det derfor en god ide at tage på krydstogt i Kroatiens skærgård, der ligger i Dalmatien – betegnelsen for den lange sydlige kyststrækning med tilhørende øer. Klimaet er subtropisk, så man kan sagtens få gode oplevelser og fint vejr uden for turisthøjsæsonen. Et krydstogt i Kroatiens skærgård udgår ofte fra Split eller Dubrovnik, og man besøger typisk flere af de charmerende øer i området, ligesom mange skibe kaster anker i uberørte bugter, hvor turisterne ellers ikke kan nå frem.

Krydstogt i Kroatien med store oplevelser

256px-Hvar_TownEt højdepunkt på et krydstogt i Kroatien er Hvar, der har ry for at være øen med flest solskinstimer. Har finder man store marker med krydderurter og blomster, bl.a. rosmarin og lavendel, og øens charmerende byer rummer talrige historiske minder. Andre øer ligger som perler på en snor. Korcula byder på en af øhavets mest pittoreske byer og er berømt for sin arkitektur, og på øen Brac ligger den yderst charmerende by Bol og én af Dalmatiens bedste strande.

LÆS OGSÅ:  Krydstogt i Østersøen

Split og Dubrovnik

Vælger man et krydstogt i Kroatiens skærgård starter eller slutter man som regel i Split eller Dubrovnik, og disse byer er absolut et bekendtskab værd. Splits gamle bydel rummer bl.a. et imponerende palads, som blev bygget for mere end 1700 år siden, og byen er på listen over verdens kulturarv.  Om sommeren er Dubrovnik én af Adriaterhavets mest hektiske byer på grund af de mange tusinde krydstogtturister, der næsten hver dag gæster byen, men spadserer man lidt væk fra centrum venter mange fine oplevelser. Byen, der har mange krogede gader, er omgivet af et stort fæstningsanlæg, for i mange år var byen en republik, der måtte holde sine fjender fra døren på denne måde. Et højdepunkt på et krydstogt i Kroatien er bogstaveligt talt en tur med byens svævebane, der fører til en bjergtop med en enestående udsigt over området.

Dubrovnik svævebane
Se Dubrovnik fra toppen efter en tur med svævebanen

Hvordan bestiller man krydstogt i Kroatien?

Talrige danske rejsebureauer tilbyder pakkerejser med krydstogt i Kroatiens skærgård. Naturligvis kan man selv bestille på nettet og flyve til Split eller Dubrovnik, men det kræver en del ekstra arbejde og det kan være ret besværligt at finde frem til det pågældende skib. En pakkerejse beløber sig til mellem 5.000 og 10.000 kr. afhængig af afrejsedato og skibets kvalitet. Et skib medtager typisk 20-40 passagerer, og komforten er naturligvis mindre end på de store oceangående krydstogtskibe. Til gengæld er atmosfæren intim og hyggelig, og den helt store oplevelser er naturligvis, når kaptajnen stopper op, så man kan bade i det krystalklare vand direkte fra skibet. Det sker som regel mange gange undervejs.

krydstogt i kroatien

LÆS OGSÅ: Vence – Kulturperle i Sydfrankrig

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts