Krydstogt i Østersøen

Det populære krydstogt i Østersøen er et attraktivt cruisevalg både for solorejsende, par og familier. Turen byder på spændende oplevelser for enhver smag og alle aldre. Fra cruiseskibet oplever du Østersøens perler på charmerende og komfortabelt vis med garanti for nye oplevelser hver dag.

Mange af Østersøens krydstogter har afgang fra København, hvilket gør det nemt og billigt at kaste sig ud i eventyret. Et cruise i Østersøen inkluderer typisk et stop i Tyskland, enten i Kiel eller i Warnemünde med mulighed for en dagstur til Berlin. Cruiseskibene lægger derefter til i blandt andet Stockholm – Nordens Venedig, den multikulturelle havneby Helsinki, Europas ældste hovedstad Tallinn og som kronen på værket tsarens hovedsæde Skt. Petersburg, der er kendt for sit storslåede vinterpalads og rige kulturliv.

Hvorfor et krydstogt er en god måde at opleve Østersøen på

De mange forskellige krydstogtskibe der sejler på ruten i Østersøen, kan bedst beskrives som sejlende luksushoteller med et væld af aktiviteter, arrangementer og gode restauranter. Det betyder at du blot kan læne dig tilbage, nyde oplevelserne og blive forkælet. Til dit krydstogt Østersøen kan du blandt andet vælge MSC Cruises, der med deres luksuriøse udvalg af krydstogtskibe tilbyder temarejser hvor dans, wellness eller kultur er i fokus. Et krydstogt i Østersøen kan også nydes ombord på Holland Americas flotte krydstogtskibe indrettet med teaktræ i bedste Titanic-stil eller på det firestjernede luksusskib Serenade of the Seas fra rederiet Royal Caribbean Cruise Lines. Alle skibene er indrettet med vægt på kunst og kultur og på en måde så de 1600 til 4000 mand store skibe stadig føles intime. Skibene fungerer som et stort resort med swimmingpools, jacuzzier, minigolf, boldbane, basketbane, spillerum, bibliotek og spa. Sjove aktiviteter for både små og store inkluderer madlavningskurser, vinsmagning, gymnastik m.m. Efter en begivenhedsrig dag med spændende input klæder gæsterne om til middagen i et af skibets elegante restauranter. Efter et lækkert aftensmåltid kommer der gang i baren, teateret, kasinoet og senere diskotekerne og natklubberne, så festen kan fortsætte til solopgang på dækket, hvis humøret er til det.

kydstogtsskib østersøen

Mangfoldige og spændende destinationer på cruise Østersøen

Det virker næsten som om Østersøens interessante og alsidige byer er placeret udelukkende med henblik på at skabe det perfekte krydstogt. Et krydstogt i Østersøen er den perfekte lejlighed til at lære mere om vores lokalhistorie og kulturarv. På cruise Østersøen får du mulighed for at besøge mindst fire lande, der føles som fire forskellige verdener.

 

Stockholm – selvudnævnt til Nordens hovedstad

Om den titel er retfærdig kan altid diskuteres, men der er ingen tvivl om at ”Nordens Venedig” er en fantastisk smuk by. Stockholm består af 14 øer som er forbundet til fastlandet via 54 broer. Krydstogtskibets indsejling gennem skærgården er både idyllisk og smuk. Herfra arrangerer cruiseskibene en byvandring hvor du blandt andet kan spadsere rundt i det charmerende og historiske ”gamla stan”, der er også mulighed for at sejle ud til kongefamiliens residens på Drottningsholm eller tage et smut forbi den gamle vikingby Birka.

 stockholm palads

 

 

 

Tallin – Europas ældste hovedstad

Her kan du deltage i en arrangeret udflugt til Lyndanisse, stedet hvor slaget i 1219 sendte Dannebrog ned fra himlen. Derefter kan du udforske den historiske arkitektur og de små cafeer på brostensbelagte gader i Tallins gamle bydel.

 

Skt. Petersborg – Østersøens kronjuvel

St._Petersburg_churchNår cruiseskibet lægger til kaj i Tsarens gamle hovedsæde har du en begivenhedsrig dag foran dig med massevis af seværdigheder såsom Vinterpaladset, Eremitagen, Blodskirken og Peter og Paul fæstningen. Nyd atmosfæren og synet af de russisk-ortodokse kuppelkirker, sæt dig ind på en lokal cafe og bed om en Borsjtj og et glas russisk vodka.

 

Helsinki – en interessant kultursammensmeltning

Nyd den smukke skærgård ved indsejlingen, den storslåede arkitektur og den unikke kulturelle blanding af svensk, samisk og finsk der præger byen. Særligt anbefalelsesværdigt er markedspladsen i hjertet af Helsinki, hvor du kan købe finsk kunsthåndværk og mad og drikke fra hyggelige små boder.

 

Mellem de stimulerende eventyr i disse fantastiske byer, kan du nyde Østersø krydstogtskibenes faciliteter i fulde drag med minimum to hele dage til havs. Så enten du vil dase ved poolen med en god bog, afstresse med en spa-dag, deltage i de mange aktiviteter for store og små, eller blot spejde ud over horisonten kan krydstogt Østersøen garanteret levere.

Det praktiske – krydstogt Østersøen

Du kan finde flere arrangerede alt inklusiv ture på blandt andet hos Krydstogteksperten, Benns, Kulturrejser Europa og på cruisemarket.dk. Et krydstogt i Østersøen varer typisk 7 nætter og 8 dage. Inkluderet i prisen på de forskellige tilbud er overnatning i egen kahyt, fuldpension, kaffe og te, underholdning, forskellige aktiviteter, samt skatter og afgifter. Derudover skal du typisk selv dække udgifter til drikkevarer, eventuelle spabehandlinger, drikkepenge, forsikringer og rejse til og fra krydstogtskibet. I tillæg kan du som sagt købe spændende udflugter på skibene i alle Østersøens anløbsbyer med professionelle engelsk og tysktalende guides der indvier dig i den lokale historie. Så nu gælder det blot om at vælge hvilket krydstogt der passer bedst til dine behov og sige god rejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts

Afbudsrejser til en fantastisk kultur 

At finde billige afbudsrejser til Tyrkiet kan være nøglen til at opleve en fascinerende blanding af kultur, historie og naturskønhed til en overkommelig pris. Tyrkiet,