Tenerife – Ferie paradiset

Har du ikke opdaget Tenerife endnu? Læs mere om Tenerife i denne Rejseguide om Tenerife

Tenerife ligger ud for Nordafrikas kyst og byder på masser af sommervarme året rundt.

De to største byer er Puerto de la Cruz og hovedstaden Santa Cruz de Tenerife – de ligger begge i den nordlige del af Tenerife. Turismen udsprang i sin tid fra disse byer, men har siden da bevæget sig ned mod den sydlige del af Tenerife på øens læside, hvor der er meget lidt vind.

På Tenerife får du rige mulighed for at shoppe, enerife er toldfrit område, og især elektronik og parfume kan derfor erhverves til fordelagtige priser.

På østsiden af Tenerife finder du de mystiske Guimar-pyramider. Ligheden med Maya- og Azteker-pyramiderne i Mexico er påfaldende, og Guimar-pyramiderne på Tenerife dannede også en del af grundlaget for de teorier, der sendte Thor Heyerdahl af sted på hans berømte Ra-ekspeditioner over Atlanten.

Arkitekten César Manrique har sat sit præg på flere af de Kanariske Øer. På Tenerife kan hans smukke værker bl.a. ses i Puerto de la Cruz, hvor du ikke må gå glip af Lago Martinez, der er et imponerende anlæg af svømmebassiner med havvand.

Skal dit ophold på Tenerife krydres med lidt eventyr, kan du besøge vulkanen El Teide, der med sine mere end 3.800 meter er en fascinerende oplevelse. Tag kabelbanen op i 3.500 meters højde, og nyd den fantastiske udsigt over Tenerife. Men husk, der er koldt på toppen, så tag varmt tøj med. Du kan komme helt til vulkanens top, men det kræver en særlig tilladelse, som kan fås i Santa Cruz de Tenerife.

Når du planlægger din rejse til Tenerife, er der her nogle praktiske ting, som det kan være nyttigt for dig at være informeret om på forhånd. Se også afsnittene under rejsetips, inspiration og yderligere information, hvor du finder links til information, som kan være nyttig, når du booker flybilletter til Tenerife.

Tenerife har små 900.000 indbyggere, hvilket udgør næsten halvdelen af alle de Kanariske Øers samlede indbyggertal. Sproget er spansk.

Tenerife er den største af Spaniens syv Kanariske Øer, som ligger i Atlanterhavet vest for Afrikas kyst. Santa Cruz de Tenerife er øens hovedby.

På Tenerife ligger Spaniens højeste punkt, El Pico del Teide, som er en aktiv vulkan, hvis top ligger 3.718 meter over havets overflade. Øen ligger på samme breddegrad som Sahara-ørkenen, og klimaet er meget mildt året rundt. Af samme grund er Tenerife kendt som Isla de la Eterna Primavera, øen med det evige forår.

Prisen for en overnatning for to voksne i et værelse på et trestjernet hotel starter ved cirka 50 euro.

Møntfoden i Spanien er euro, og langt de fleste butikker og spisesteder tager imod de mest gængse kreditkort – men vi anbefaler alligevel, at du altid har lidt kontanter på lommen, når du rejser!

EU-borgere behøver ikke visum ved indrejse i Spanien.

Af øens to lufthavne flyver du med Cimber Sterling til Tenerife Syd, på spansk Tenerife Sur.

Der findes ingen jernbaner på Tenerife, så du må transportere dig rundt på øen med taxa eller med bus – der er en busterminal foran ankomsthallen, og de buslinjer, der kører herfra, kan bringe dig til forskellige steder på øen. Hvis du har muligheden, vil vi anbefale dig at leje en bil. Det giver dig en vis frihed, hvis du skulle få lyst til at besøge nogle af alle de dejlige steder, der ligger lidt uden for den slagne vej!

Kultur, museer og seværdigheder på Tenerife
Selvom vi ganske vist anbefaler, at du lejer en bil, som kan bringe dig hen, lige hvor du har lyst, så er Tenerife måske ikke det bedste sted at køre bil, hvis du ikke er så rutineret. Trafikken kan nemlig godt være både tæt og hektisk, og så kan de mange guidede ture, du kan vælge imellem, være et godt alternativ.

En af de naturoplevelser, som nærmest giver sig selv, er en udflugt til vulkanen El Pico del Teide. Du kan køre næsten helt til toppen, eller du kan følge én af de vandrestier, der fører derop. En tur til hovedbyen Santa Cruz giver dig bl.a. mulighed for at besøge fascinerende kirker, og selve byens arkitektur, som er en blanding af stilarter fra de sidste tre århundreder, er også et studie værd – hvis du ellers kan løsrive dig fra de mange tillokkende butiksvinduer et øjeblik! Santa Cruz rummer også et teater og flere museer, hvor du blandt andet kan blive klog på øens historie, naturhistorie og kunsthistorie.

Shopping og afslapning på Tenerife

På Tenerife er der næsten garanti for, at du altid kan finde præcis den type underholdning, du har lyst til! Karaoke, jazz, opera – det er ikke noget problem, du skal bare vælge!

Golfentusiasterne kan benytte sig af lejligheden til at gå et par runder på Spaniens største golfbane, fartgale børn og voksne kan brænde lidt krudt af på en gokartbane, og hvis en dag på stranden ikke er aktivitet nok, kan vi anbefale en tur i Aqualand, et forholdsvis stort vandland, som har et spektakulært delfinshow, som begejstrer besøgende i alle aldre.

Og så er shopping vel også en form for sport … eller det er da i hvert fald en aktivitet! De største feriesteder har masser af indkøbscentre og shoppingstrøg, hvor du finder alt fra designerbutikker til typiske turistbutikker – og naturligvis dagligvarebutikker, hvor du kan finde alt, hvad du skal bruge af daglige fornødenheder.

Strande på Tenerife

En tur til Tenerife er den perfekte lejlighed til at opleve en veritabel overdådighed af liv i havet. Hvis du holder af at dykke eller snorkle, er Tenerife det ideelle sted midt i det krystalklare Atlanterhav med sine dramatiske klippeformationer og skibsvrag på havbunden. Her er der basis for fantastiske naturoplevelser, der trodser enhver beskrivelse. Og et stort udvalg af dykkercentre står klar til at tage imod såvel nybegyndere som mere øvede dykkere.

Med sin placering i Atlanterhavet og sin kyststrækning på knap 300 kilometer og solskin året rundt kommer det næppe som nogen overraskelse, at Tenerife kan prale af en ualmindelig fin samling strande. Overraskelsen består nok nærmere i strandenes utrolige mangfoldighed – perfekt hvidt sand importeret fra den nærliggende Sahara-ørken udgør en slående kontrast til det sorte vulkanske sand, som er øens oprindelige. Brede, velbesøgte strande står i modsætning til de mere afsondrede bugter, og rolige bølgeskvulp langs de sandede kyster danner modvægt til surfernes paradis med enorme, voldsomme bølger. Der findes lækre og lettilgængelige bystrande blot et stenkast fra centrum, mens du ikke langt derfra kan være heldig at opdage en skjult krog i ly af klipperne, som kun er tilgængelig til fods.

Strande Tenerife

Restauranter og natteliv på Tenerife

Et overflødighedshorn af frisk frugt og grønsager, havet hele vejen udenom og den kendsgerning, at de lokale fiskere sætter en ære i at levere morgenens fangst til øens etablissementer så hurtigt som muligt, er din garanti for, at måltiderne på Tenerife er den rene fornøjelse – især hvis du er typen, der synes, at fiskerestauranter er en himmelsk opfindelse! Men derudover så vrimler det også med restauranter og tapasbarer, som både serverer kanarisk mad såvel som specialiteter fra de fleste andre middelhavslande – på Tenerife kan du være helt sikker på at finde spisesteder for enhver smag og pengepung.

Tenerifes natteliv er rigt og varieret, og hvis du er ude efter skumfester, ’booze cruises’ og vilde nætter, er du kommet til det helt rigtige sted. Men selv hvis du falder uden for ovenstående kategori, er der ingen grund til at lade dig afskrække. Det vildeste natteliv begrænser sig nemlig til nogle ganske få områder, især på den sydlige del af øen, og især omkring Playa de las Americas, hvor du finder øens største koncentration af gå i byen-steder, hvoraf mange holder åbent hele natten. Men Tenerife er også traditionelle fiestaer, afdæmpede restauranter, som er perfekte til en middag for to, og masser af skønne steder med familieunderholdning.

Fredag morgen, er det Golf Del Sur marked et godt valg for dem, der opholder sig i nærheden. Det er ganske nyt, men er allerede picking up i form af popularitet med et varierende antal båse tilbyder en interessant blanding af varer. Natten marked på Los Abrigos tilbyder en unik atmosfære, og på trods af et mindre udvalg af boder tilbyder en nice række smukke smykker. Endelig det afrikanske marked på Santa Cruz er et websted for at se: bestående af over 300 boder med friske råvarer, er dette det perfekte sted at praktisere din byttehandel – bare ikke tage for lang tid, fordi den lækreste frugt og grøntsager tendens til at gå meget hurtigt!

Så nu ved du de bedste steder at prøve studehandler i Tenerife, bliver spørgsmålet, hvordan det gøres. Her er det bedste råd jeg har fået til at sikre dig taske den bedste deal …

1) Kend markedet

Selv om det kan være fristende at kaste sig ud på dybt vand ende og begynde tinge hvert element, der fanger din interesse på den første dag i din Tenerife ferie, er det faktisk kan betale sig at bruge lidt tid at kende de generelle priser på øen. Tilbring et par timer at lave en ønskeliste over emner, du gerne vil samle op, og vurdere hvor meget de har tendens til at gå til – arbejde ud af, hvad der er og ikke en rimelig pris, før du starter din første prutte.

2) Vær høflig og holde din sans for humor

Studehandler på et marked formodes at være sjovt, og du vil ikke forbedre dine chancer ved at være surly og uhøflige. Hold det lidt legende og du vil være mere tilbøjelige til at undgå lovovertrædelse og score i købet du leder efter.

3) Vær klar til at gå væk

Gåture væk er faktisk en meget vigtig del af købslåen dans. Hvis byttehandel har nået et dødvande, og den handlende nægter at droppe prisen noget lavere, skal du ikke være bange for at gå væk. Hvis det ser ud som den handlende kommer til at miste salg, kan han godt følge dig med ‘en sidste tilbud «.

4) Konverter prisen til din egen valuta

Det lyder indlysende, men du har brug for en god håndtag på den valuta, før du begynder. Tenerife bruger euroen, så får dit hoved omkring et groft omregningskurs, før du starter – løst, £ 1 svarer til 1,5 euro, så huske på dette – du ikke ønsker at købslå for aldre kun til sidst finde ud af du var skændes småpenge!

5) Tøven er din ven

Din bedste ven i den spændende verden af studehandler er faktisk ikke dine ord, det er fraværet af dem. Vis noget tøven med at reagere på et tilbud, og din købmand kan hurtigt producere et bedre tilbud af frygt for ikke at lukke et salg. Må ikke overforbrug den taktik, eller det vil blive set gennem ganske let, men tøven er perfekt, fordi det betyder, at du er fristet, og vil gøre sælgeren tror, han er næsten der. Dette er bedst bruges, når du nærmer en pris, du er villig til at betale.

6) Forhandling handler ikke kun om pris

Prisen er den vigtigste ting naturligt, men ekstra værdi behøver ikke blot at komme fra et par quid bankede off! Ekstramateriale varer og tjenester kan bruges til at bytte – accepterer at betale prisen foreslog, hvis din sælger accepterer at smide i en anden vare, du er interesseret. Hvis overenskomstforhandlinger er blevet uaktuelle, det er en god måde at puste nyt liv i diskussionen og bringe dig tættere på en lejlighedskøb at prale!

7) Dress ned

Udseende må ikke komme i den studehandler erfaring, men det virkelig gør! Sæt dig selv i de sælgere sko: Hvis nogen kommer til dig siger de ikke har råd til at bruge mere end £ 8 om vase, er du mere eller mindre tilbøjelige til at tro dem, hvis de er iført et Armani jakkesæt og Rolex armbåndsur? Dress ned, og giver ikke indtryk af, at du har penge til at betale deres top pris, hvis du ønsker at sikre den bedste bargain.

8) Punkt ud ufuldkommenheder, før du begynder

Det er en standard regel, at du spiller ned den vare, du er interesseret i at købe, før en pris først er navngivet. Hvis du nævner den ujævne lakken på en vase, før vi beder prisen, sælger er bare mere tilbøjelige til at navngive en mere rimelig pris i første omgang, hvilket gør byttehandel dem ned lidt lettere …

9) Sæt en maksimal pris, du er villig til at betale

Før du starter processen, så tænk på, hvad du faktisk villig til at betale, og hvad du gerne vil dele med. Ved at sætte et maksimum og ideel værdi, kan du få klare grænser til at arbejde i, og kan præcist vurdere, om du vil kunne nå en pris, du er tilfreds med. Det vil også sikre, at du ikke føler væmmes ved hvor meget du har betalt senere, tænker du fik en lejlighedskøb på det tidspunkt.

10) En ansigtsudtryk er værd en tusind ord

Jeg nævnte tidligere magt stilhed i at producere en hurtig nedgang i prisen, men at det kun fortæller den fonetiske side – visuals spiller også en stor rolle i den byttehandel processen, og samtidig holde dit pokerfjæs når en fremragende lav tilbud er afleveret din måde er vigtigt, ser skeptisk, forfærdet eller endda griner på en dårlig tilbud kan være lige så kraftfuld. Sommetider en sådan reaktion kan bede et prisfald uden at du selv behøver at åbne munden (men naturligvis det hjælper med latter) så tage dette i betragtning, hvis en mulighed byder sig.

Studehandler er en fantastisk måde at gøre en billig ferie til Tenerife endnu billigere! Det vigtigste ved alt dette er at have det sjovt selv. Jeg vil ikke anbefale dig at prøve studehandler for meget på emner, som du virkelig ønsker, fordi det alvorligt vil begrænse din evne til at “spille spillet” effektivt med at alle vigtige forhandlinger metode: gå væk og leder andre steder.

I Tenerife: Spansk souvenirs

Det er umuligt at nævne alle de spanske souvenirs du kunne finde for dine kære, men her er fem af de mest populære emner, du kunne afhente samtidig på ferie i Tenerife:

Abanico – håndholdte fans kunstfærdigt dekorerede eller udskåret af træ gøre en stor Tenerife julegave.
Fodbold Souvenirs – artikler svingede den Real Madrid våbenskjold eller en miniature kopi af stadion er ideelle gaver til footie fans!

Tyrefægtning Souvenirs – du kan købe en afbildning af de tre matadorer eller endda en kopi matador jakke.

Toro – disse miniature spanske tyre varierer i kvalitet fra støbt plast til at udarbejde stykker håndlavet i læder.

Kunst & Malerier – fra det land, der fødte Salvador Dali og Picasso er der et stort udvalg af billige scener af hverdagen Spanien.

I Tenerife: bliv godt solbrun

Udvikling af en sund glød på ferie i Tenerife vil gøre dig misundelig på alle dine venner, når glitter af julen har lagt sig til en kedelig fizzle og alles følelse bleg og elendig. Ha-ha!

I Tenerife: sipping cocktails ved poolen

Der er så mange fantastiske barer i Tenerife, at du vil blive forkælet for valg, og der er ingen grund til at overdrive det, når du allerede har det så sjovt!

I Tenerife: Beach!

En beach party i Tenerife vil virkelig blæse væk vinter spindelvæv. For dagtimerne sjov, er den største strand i Playa de las Americas, hvor den part folk gå til at genoplade deres batterier før den næste Clubland overfald og når solen går ned, kan du hovedet til Enramada Beach nær La Caleta, hvor Chiringuito Beach Club vært partier på weekenden. Mange revellers vælger at campere på stranden ved Las Galletas, hvilket bringer deres egen mad og drikke og lytte til musik i de små timer. Jul i Tenerife er så sjovt!

Tenerife

Resorts og Indkvartering Tenerife

Der er en række af populære feriesteder på øen, de mest populære er Santa Cruz, Puerto de la Cruz, Playa Paraiso, Los Gigantes, Los Cristianos, Las Américas, Golf del Sur, El Médano, Callao Salvaje og Amarilla Golf. Indkvarteringen i disse resorts er typisk hoteller, logi, self-catering lejligheder, sommerhuse, villaer og bungalows. Alle indkvartering er stjerne nominel og priserne varierer tilsvarende.

Flyvning er den nemmeste og muligvis eneste realistiske mulighed for at rejse direkte til De Kanariske Øer. Der er to lufthavne på Tenerife, Los Rodeos International Airport i nord og Reina Sofia International Airport i syd. Hvis du allerede er i De Kanariske Øer eller Spanien kan du nå øen med båd, men det er tidskrævende og dyrt. Når o øen er det let at komme rundt. Der er talrige Udlejning af operatører, hyppige taxier og bus service er fremragende.

A Brief History

Folk har boet på Tenerife siden oldtiden, selv om det ikke var indtil år senere, at den vestlige verden blev interesseret i øen. Det blev til sidst erobret af spanierne i 1495 og blev dermed en del af Europa. Tenerife er stadig den dag i dag er omfattet af Spanien og nyder en stadigt voksende økonomi fra turisme.

Seværdigheder

Den bedste sightseeing på Tenerife stammer fra den naturlige landskab på trods af mange fantastiske menneskeskabte attraktioner. Tag en tur gennem The Anaga bjergkæden vidunderlig udsigt og fantastiske natur. Besøg den dybeste slugt på De Kanariske Øer på Barranco del Infierno og de landskaber omkring Vilaflor, der gør du føle, at du er på månen. Tenerife har en smuk nationalpark i Las Cañadas del Teide, der er også et must see for enhver sightseeing entusiast. Se andre seværdigheder hos Travel-guides gennemgående guide om Tenerife seværdigheder her.

Shopping på Tenerife

Den udvej af Santa Cruz er den mest populære shoppingområde med både designermærker og standard high street butikker. Der er også et marked hver søndag, der er fantastisk til gode tilbud. Los Cristianos på den sydlige del af øen er et fantastisk sted at gå, hvis du ønsker at shoppe for souvenirs.

Spisning på Tenerife

Der er masser af restauranter spredt rundt hver resort på øen. De fleste af spisesteder serverer traditionelle kanariske retter samt standard restaurant retter. Hvis internationale køkken er mere din smarte så vil du ikke blive skuffet som Tenerife har alt fra franske restauranter til indiske grillbarer, fastfoodrestauranter og græske tavernaer. Der er også en bred vifte af caféer og barer at vælge imellem og et fantastisk natteliv med nogle resorts prale livlige natklubber.

Tapas & frisk tropiske frugter

Mad i Tenerife er meget velsmagende og en masse mindre stressende end julemiddagen. Tapas er Spaniens appetitvækkere, scrummy små retter, som ofte er aromatiseret med hvidløg, chili og paprika, spidskommen, salt, peber og safran. Det ofte kommer med fisk og skaldyr som ansjoser, sardiner og makrel i olivenolie med tomater og undertiden peber eller oliven. På din Tenerife ferie, kan du også prøve mange lækre tropiske frugter som mango, paw paw og ‘Platanos Fritos’ – stegte bananer.

Frisk tropiske frugter Tenerife

Tenerife flora og fauna

Den største af De Kanariske Øer er Tenerife, som selv ved de fleste standarder en lille ø det gør bære en rig mangfoldighed af planter. En af årsagerne til denne mangfoldighed er klimaet. Tenerifes klima er bemærkelsesværdigt varieret for sådan en lille ø, tilsyneladende forårsaget af vinden, der er berørt af de barske konturer af jord. Der er rapporteret til at være omkring 140 plantearter trives på øen takket være klimaet og forskellige vulkanske jord.

For alle interesserede i dyreliv eller flora er der mange godbidder venter dem på Tenerife. Selvom den sydlige del af øen er helt tør og ufrugtbar resten af Tenerife har en bred vifte af flora at undre sig.

Den usædvanlige Red Tajinaste, som blomster i det sene forår og Las Canadas er blandt de mest spektakulære eksempler. Den blomstrende Teide væg blomst eller Codesco spreder en fantastisk gul tæppe i løbet af foråret, hvilket skaber et syn at huske og nyde.

Tenerife er også kendt for Drago træ, som er en af de ældste levende medlemmer af planteriget. 20 millioner år siden var det udbredt i hele Middelhavet, men det kommer af istiden betød, at de forblev kun i Madeira, De Kanariske Øer og Kap Verde-øerne. I dag er de kun naturligt dyrkes i Tenerife og den nærliggende ø La Palma.

Kysten Tenerife

Tenerifes gamle bosættere, de Guanches, æret træet og udførte hellige ceremonier med det. Hvad var særlig interessant for dem, at det farveløse saft vendte rød ved kontakt med luft og lys. Det blev kendt som dragens blod. Træerne blev set efter, og har opnået en høj alder, men det er svært at være præcis, fordi barken ikke skaber normale årlige cirkler. Ikke desto mindre, den mest berømte Drago træ, Millenium Drago på Icod de los Vinos på den nordlige kyst, er mindst 650 år gammel og muligvis over 1000 år. Det er 17 meter høj med en omkreds på 6 meter. De kan ses i de fleste byer og landsbyer i den nordlige del af øen. Samt Millenium Drago, det er værd at søge ud Drago de la Ramble, storslået mod den blå ocean, og Drago i Sitio Litre haver i Puerto de la Cruz.

Endemiske arter af vilde fugle også har appel. Med sine mørkeblå fjer og elegant udseende, er den blå bogfinke en af de smukkeste og mest tydelig, og findes i fyrreskove. De kan stamme fra den nærliggende afrikanske kontinent og derefter udviklet sig i løbet af deres isolation på Tenerife.