Gran Canaria

Rejseguide til Den Kanariske ø Gran Canaria

Gran Canaria er en af ​​De Kanariske Øer og et populært feriemål. De Kanariske Øer er en lille gruppe af spanske øer beliggende i Atlanterhavet, ca 200 km ud for den nordvestlige kyst af Afrika. Gran Canaria er en vulkansk ø med meget dramatisk og enestående natur. De Kanariske Øer er et populært vinter ferie valg for europæerne på grund af de året rundt varme temperaturer og hyppige solrige dage.

Gran Canaria er, som de andre Kanariske Øer, skabt af vulkansk aktivitet – øen er næsten helt rund og tydeligvis opstået omkring vulkanen midt på øen.
Gran Canaria

Når du planlægger din rejse til Gran Canaria, er der her nogle praktiske ting, som det kan være nyttigt for dig at være informeret om på forhånd. Se også afsnittene under rejsetips, inspiration og yderligere information, hvor du finder links til information, som kan være nyttig, når du booker flybilletter til Gran Canaria.

Der bor cirka 800.000 mennesker på Gran Canaria. Sproget er spansk.

Gran Canaria er en af de Kanariske Øer, som ligger i Atlanterhavet, cirka 150 kilometer fra Afrikas nordvestvendte kyst.

Klimaet på Gran Canaria er dels tropisk og dels subtropisk, og i bjergene er der fastlandsklima

Kultur, museer og seværdigheder på Gran Canaria
Gran Canaria
Gran Canarias hovedby, Las Palmas, er stedet, du skal besøge, hvis du får lyst til lidt sightseeing. Vi kan anbefale dig at se Santa Ana-katedralen, som ligger i hjertet af byens Vegueta-kvarter – et fascinerende bygningsværk med sine to tårne og desuden hjemsted for Museo Diocesano de Arte Sacra (det hellige kunstmuseum), hvor du kan se mange værdifulde kunstværker, blandt andet en hel del vigtige malerier af de hollandske mestre samt en pæn samling spanske skulpturer fra de sidste fire århundreder.

10 minutters kørsel fra Las Palmas by ligger Gran Canarias enorme botaniske have, som også er den største i hele Spanien, og bestemt et besøg værd med sit spændende, kuperede terræn. Eller måske trænger du pludselig til en vild rutsjetur – så kan du for eksempel besøge Gran Canarias tivoli eller tage en tur i vandland. Eller hvad med at chartre en helikopter til en tur øen rundt, hvor du kan se hele herligheden fra oven!

Shopping og afslapning på Gran Canaria
Omkring alle Gran Canarias store feriesteder er der masser af souvenirbutikker, som sælger alt fra lokalt kunsthåndværk til smykker i alle prislejer, side om side med strandtøj, badehåndklæder og selvfølgelig solbriller, som er et obligatorisk indslag i bybilledet for de mest populære feriedestinationer. Men hvis du har brug for rigtig at shoppe igennem, snakker vi downtown Las Palmas – her finder du alt, hvad hjertet kan begære, lige fra eksklusive designerbutikker til stormagasiner, og de ligger side om side med frisør- og skønhedssaloner, hvor du kan gå ind og bestille en tid, hvis du trænger til at blive forkælet lidt på din ferie. De fleste butikker holder siesta-lukket i et par timer midt på dagen – det kan godt betale sig at orientere sig på forhånd om de præcise åbningstider, inden du begiver dig af sted.

Strande på Gran Canaria

Playa de la Verga er en lille, men populær strand, som har det hvideste sand på hele Gran Canaria – og det er der en naturlig forklaring på: Da feriebyen Anfi del Mar blev anlagt, blev der importeret tonsvis af det fineste sand fra Bahama-øerne, og den øde og forrevne klippebugt blev således forvandlet til et sandt ferieparadis med vaskeægte, caribisk strandsand!

Og er det strande, du er på udkig efter, behøver du i det hele taget ikke anstrenge dig ret meget, når du er på Gran Canaria. Store eller små, klipper eller sand – strandene på Gran Canaria er en af grundene til, at så mange mennesker gang på gang vælger at vende tilbage på deres årlige badeferie!

Restauranter og natteliv på Gran Canaria

Tag for dig af retterne fra det fantastisk velsmagende spanske køkken på Gran Canaria – du kan for eksempel lade dig friste af de lækre fiskespecialiteter, som findes på alle restauranternes menuer. Og da vi er i Spanien, er det helt oplagt at lade et mellemmåltid bestå af tapas som fx serranoskinke og skønne lokale oste, og tørsten slukker du selvfølgelig med masser af isafkølet sangria og kildevand! Hvis du bare er til en bid hurtig mad, er der aldrig langt til et måltid bestående af pizza, burger eller britisk-inspirerede fish ’n’ chips.

Gran Canarias spraglede natteliv

Hvis du hører til typen, der kommer i festhumør, når mørket falder på, så bliver du bestemt ikke skuffet på Gran Canaria. Playa del Ingles, som har et bredt udvalg af gå i byen-steder, der spænder lige fra ekstravagante klubber til rave-parties for fuld udblæsning, har ry for at være stedet, når der skal festes igennem til den lyse morgen!

Hvis aftenen skal være lidt mere afslappet, så tag til Puerto de Mogan eller Playa Meloneras, find en hyggelig restaurant ud til vandet, og nyd et godt måltid mad og et par glas dejlig spansk vin.

Gran Canaria har en unik og varieret natur, og klimaet er meget afvekslende – øen omtales derfor ofte som ’det lille kontinent’.

Selvom Gran Canaria kun måler godt 50 kilometer i diameter, er her både frodig skov, smukke strande, bjerg og ørken! I forårsmånederne er de blomstrende mandeltræer på bjergsiderne et utroligt smukt syn, og besøger du det spændende ørkenområde Maspalomas på sydsiden af Gran Canaria, kan du til gengæld opleve ægte ørkenstemning helt ned til vandkanten.

Leder du efter smukke strande, er en flybillet til Gran Canaria bestemt at anbefale – de to mest kendte strande på øen er Playa del Inglés og Las Canteras. Las Canteras er 4,5 kilometer lang og betragtes som en af de bedste strande i Spanien.

Gran Canaria er toldfrit område, så der er gode penge at spare på en lang række mærkevarer og elektronik. Der er gode muligheder for shopping overalt på Gran Canaria – de største shoppingcentre ligger i hovedbyen Las Palmas de Gran Canaria, hvor du bl.a. finder du varehuset El Corte Inglés og de to shoppingcentre La Ballena og Las Arenas.

Las Palmas er en spændende og farverig by, hvor arkitekturen tydeligt vidner om de forskellige historiske perioder. Las Palmas de Gran Canaria blev grundlagt i 1478, og byggestilen i centrum af Las Palmas og ved byens havnefront varierer fra den lokale kanariske stil, over kolonistil til nyere bygninger med moderne arkitektur.

Gran Canaria var havn for Colombus’ skibe, da han i 1492 rejste til Amerika. Casa de Colón er indrettet som museum for Colombus og hans opdagelse af Amerika.

Overnatning og Hvor skal man bo på Gran Canaria

Gran Canaria

Seværdigheder og attraktioner
Tag en tur gennem Las Palmas, som har mange historiske bygninger og gader samt en katedral. De vigtigste sightseeing funktioner på øen er naturlige skønhed af området. Der er storslåede sandklitter, vulkanske bjerge og fantastiske strande.

På Gran Canaria finder du et ganske stort udvalg af gode hoteller til meget overkommelige priser – to voksne kan overnatte i et dobbeltværelse på et trestjernet hotel for 50 euro og opefter.

Valutaen er euro som i resten af Spanien. Du kan bruge alle større kreditkort, på spansk tarjetas de crédit,og der er hæveautomater overalt på øen, så du får ikke brug for at have flere kontanter på dig, end du ville normalt. Prisniveauet for fx madvarer ligger en del lavere end i Danmark.

Borgere i EU kan frit besøge Gran Canaria i op til tre måneder uden visum.

Gran Canarias lufthavn, Las Palmas, ligger cirka 18 kilometer fra hovedbyen af samme navn. Der er ingen hoteller i selve lufthavnen.

Det koster cirka 20 euro at tage en taxa fra lufthavnen til centrum af Las Palmas by. Taxaholdepladserne finder du foran ankomsthallen – husk at aftale prisen på forhånd, hvis du stiger ind i en taxa uden taxameter. Vi anbefaler, at du lejer en bil, hvis du planlægger at udforske Gran Canaria på egen hånd. Der findes ingen tog på øen, men der er gode busforbindelser – dog tager buschaufføren som regel kun imod aftalte penge, så sørg for at have småmønter med til billetten!

[pagelist_ext show_first_image=”1″]