Las Palmas

Tiltrækning hobetal af turister hvert år, Europa lover den gamle, den mangfoldige, og det er helt fascinerende. De fleste rejsende smutte forbi de store websteder og CRAM i så meget som muligt for at komme igennem en liste over “must sees.” Desværre er meget overset på grund af manglende tid og penge, mens de uendelige unikke skatte undertiden skjult for de ressourcestærke rejsende forbliver uopdagede og påskønnet. Ikke at besøg på de vigtigste attraktioner bør frarådes!
Tværtimod, jeg simpelthen opfordre de europæiske rejsende til at grave lidt dybere ind i deres destinationsland og finde de perler, der vil gøre dem smile, når de husker dem endda årtier senere. Husk og fejre smagen af en frisk tysk kringle, den søde duft af luften i en toscansk vingård, eller baby bløde kronblade i en farverig område hollandske tulipaner. Savor en hele spektret af sensorisk lyksalighed, som du springer fra det ene land til det næste, der søger efter det lille unikke detaljer, som du kærligt vil nyde resten af dit liv.
Catedral de Las Palmas
Oozing vulkaner, tusindvis af jordskælv, og utallige eksploderende gejsere du kan indstille dit ur efter – det lyder ikke som et eftertragtet feriemål. Men Island hurtigt at blive den nyeste hot spot for rejsende. Blot et hop fra USAs østkyst eller Vesteuropa, denne lille ø land er lettere at besøge, end man skulle tro.
Islands attraktion er dens utæmmede natur. I betragtning af at det meste af denne barske ø er ubeboelige, dette lader meget åben plads og frisk luft til den modige eventyrer for at udforske. Landskabet er evigt skiftende som de skiftende kontinentale plader nægter at give dette land et øjebliks hvile. Stå i ærefrygt før rasende vandfald og frosne gletsjere, vandre dybe vulkanske kratere og klippefyldte lavamarker, selv nyde isfiskeri, hvalsafari, søpapegøjer og hav fugle, kajak og jet-sejlads. Island kan nemt opdages ved hjælp af lokale tour selskaber – det eneste spørgsmål turisten skal besvare, er, hvis de foretrækker at gå med bus, snescooter, eller blid islandsk hest.
Las Palmas
Ikke til roughing det? Island vil fortsat tilfredsstille – landet er rig på kulturskatte, aflad, og en alvorlig kunstmæcen. Savor et gourmet-måltid på en restaurant i topklasse, tage i de unikke kunstneriske stilarter på et museum, lære om de tektoniske plader og den midtatlantiske højderyg i et geologisk center, nyde en af mange musikalske koncerter med lokale, nationale eller internationale talent, eller suge dine bekymringer væk i den dampende Blå Lagune. Lagunen er nok Islands mest berømte destination som en oase af varme midt i sin kølige omgivelser. Opvarmes af geotermisk energi, de intense overskyet blå vand føler næsten skoldning til tider og er propfyldt med sunde mineraler. Krybber af bløde hvide silica mudder sidde varmt i vandet for besøgende til slather om – alt imens du nyder den varme solstråler og det krystalklare himmel.
På trods af sin tilsyneladende kold og uninviting navn, kan prale Island en blanding af venlige mennesker, spændende traditioner og en uovertruffen landskab. Behov for at komme ud?