Fez

Rejseguide til Fez i Marokko

Fez er den travle kulturelle og åndelige centrum af Marokko.

Den største attraktion er den middelalderlige Medina i den farverige gamle by, som har været uafbrudt beboet siden det 10. århundrede. Det er optaget med traditionelt klædt marokkanere, og rige med støjen fra køb og salg, tilslørede kvinder går om deres arbejde og klokkeringning vand sælgere.

En guidet tur er den nemmeste måde at tackle den summende bikube, som er traditionel Fez, men hvis du er modig, kan du forhandle de små gyder, for smalle til biler og samtidig risikere at blive tabt, og derefter tinge med en lokal at blive vejledt ud igen!

De Garverier: Et besøg til basarerne vil føre til et besøg i Fez berømte garverier, hvor en af ​​de ældste kunst i verden er praktiseres for at producere den bløde læder do karakteristisk for Marokko.

Du skal bruge en stærk mave for lugter afgives under hærdningen, mens du kigger ned på de fascinerende garvere ‘værftet og dets imponerende kar med forskellige farvede farvestoffer og bunker af skind. Open 9-6, gratis adgang.

[sibling-pages]

Se Point: Den bedste udsigtspunkt over den gamle befæstede by er fra de ødelagte Merenid Tombs på en bakketop øst for byen. Herfra kan du se skyline med dens overflod af parabolantenner, og en generel masse af paladser, grøn-roofed hellige steder, garverier, samt den tilstødende Karaouine moskeen.

Moulay Idriss ll: I dybet af den gamle by ligger helligdommen, der huser resterne af grundlæggeren af ​​byen Fez, Moulay Idriss II. Det er en af ​​de vigtigste bygninger i byen. Ikke-muslimer kan ikke deltage, men du kan skimte inde for at se helgens grav, som modtager konstant hengivne besøg fra grupper af kvinder, der brænder lys og røgelse.