Marrakech

Rejseguide til Marrakech i Marokko

Walking gennem gyder og basarerne i Marrakech i Marokko, navnlig i Medina af den gamle by, er det let at tro, du er blevet transporteret tilbage i tiden til de “Arabian Nights”.

Det er denne fortryllende stemning der bringer tusinder af turister til den mest besøgte af marokkanske byer.
Medina er kendetegnet ved meget støj, trængsel og travlhed med håndværkere og håndværkere går om deres daglige opgaver klud døende, kobber slå eller arbejde i læder, samt helsekosteksperter, parfumefabrikanter og tøffel beslutningstagere.

Snedækkede tinder De Høje Atlas Mountains danner en smuk kulisse for byen, selv om de ofte er skjult af varmedis.

Djemaa el-Fna: I hjertet af Medina. Det er en uregelmæssig ‘firkantet’ og et knudepunkt for handling, hvor turister flokkes til at opsuge den travle atmosfære. Turisme, dog har ikke ødelagt, men snarere føjes til hele billedet.

Marrakesh har en moderne side med sine luksushoteller, banker og gader fyldt med scootere, mens det blander ubesværet med fortiden af den gamle by.

Marrakech blev grundlagt i 1062 af Youssef bin Tachfine af Almoravide dynasti, og hans søn perfektioneret byen ved at bringe arkitekter og andalusiske håndværkere fra Córdoba til at bygge paladser, bade, moskeer og en underjordisk vand system. Byens mure blev rejst fra den røde mudder fra sletterne.

[sibling-pages]

Hestetrukne vogne: Kendt som calèches, er en af de bedste måder at se byen, når du ikke er til fods på opdagelse i Medina.

Koutoubia Mosque: Dette er byens vigtigste vartegn og den 69 meter høje minaret tårne over labyrint af gader og markeder i Medina. Den røde sten moské blev først bygget i 1147, men det blev slået ned og genopbygget i 1199, fordi det var ikke var blevet bygget flugter Mekka. Moskeen er stor nok til tusinder til at bede i.

Djemaa el-Fna: Denne store rådhusplads oversættes som “Square fo the Dead”. Pladsen byder på en farverig scene og er en magnet udøvende kunstnere, slangetæmmere, musikere, historiefortællere og healere, der alle kappes om opmærksomheden. Passing håndværkere tilbyder alt fra kogt snegle, grøntsagssuppe og grillspyd til frisk appelsinsaft. Der er mange caféer her, hvorfra man kan se den travle scene, og fra hvor du kan derefter besøge basarerne at finde nogle skygge fra den brændende marokkanske sol.

Dar Si Said Museum: Museet har til huse i et palads på Riad Ezzitoun El Jadid og viser kunst, håndværk og kultur i Berber mennesker, herunder skærme af nogle mauriske cedertræ møbler, udarbejde dør-og vinduesrammer og artefakter fra hver dag livet i Sahara-ørkenen. Åbn 8,30-11,45 og 2,30-5,45 undtagen tirsdag. Entré Dh20

Saadiske grave: Bygget i slutningen af det 16. århundrede, denne smukke necropolis har 66 overdådigt udsmykkede indendørs grave. Den centrale mausoleum har en høj hvælvet tag, som er usædvanlig udsmykkede, herunder udskåret cedertræ paneler og italiensk marmor søjler. Åbn 9,00-11,45 og 2,30-5,50 undtagen tirsdag. Entré Dh15

Omkring Marrakesh

Oukaimeden: En ski resort i ørkenen med kameler i stedet for skilifte! Ja, tyk sne indhyller den Jabal Oukaimeden bjerg i vintermånederne (normalt januar og februar), og det er bare en 46-mile (74 km) drev fra Marrakech. Byen kan nås med taxa eller bil, og er godt rustet til skiløbere, der søger restauranter, udlejning af skiudstyr, og komfortable hoteller inden for en fantastisk alpine omgivelser.

Ouirgane: En landsby ved foden af Atlasbjergene ca 1 ½ times kørsel fra Marrakesh. Det er et populært sted at besøge, hvor somrene er køligere og vintrene er mindre barsk. Berbisk landsbyer er fortryllende, mens der i skove med vilde blomster, herunder den berømte rosenhaver, frugttræer og vandløb cascading fra Atlasbjergene.

Essaouira: Dette populære ferieby stammer fra det 18. århundrede, og kan nemt nås med bus fra Marrakech. Byen er omgivet af en befæstet mur og vender ud mod havet. Stranden er en bred, fantastisk strækning med smukke hvidkalkede huse, bådebyggere ‘workshops og kunstgallerier. Besøgende kommer til den afslappede atmosfære og den høje vind, der gør det til et meget populært center for vind-og kite-surfing.

Essaouira er også berømt for sin træskærerarbejde tradition, hovedsagelig ved hjælp af lokale, duftende Thuya træ. Havnen er syder af aktivitet på alle tidspunkter, især i den daglige fiskeauktion, tiltrækker så mange tilskuere som købere og sælgere.

Agadir: Er en stor badeby syd for Marrakech. Det er nyt og moderne med storslået sandstrande. Dets “newness” skyldes i høj grad en ukarakteristisk jordskælv, der rystede byen i 1961, og det er nu blevet re-modelleret som en populær pakke ferie destination samt en stor fiskerihavn. Agadir nyder godt af 300 solskinsdage og en enorm levering af hotel senge, angiveligt en fjerdedel af det samlede antal i Marokko.