Marokko

Marokko har en fantastisk forskellighed i terræn og vegetation, med frugtbare sletter nær Atlanterhavet, mange dramatiske bjerge og Sahara-ørkenen.

Beliggenhed: Marokko ligger i det nordvestlige Afrika og er adskilt fra Spanien på den nordligste spids af smalle Gibraltar-strædet. Marokkos landegrænser er med Algeriet og Mauretanien. The Atlantic Ocean ligger vest og Middelhavet mod nord.

Marokkos Areal: ca. 446.000 kvadratkilometer

Marokko

Arealanvendelse:
• agerjord 21%
• permanente afgrøder 1%
• permanente græsarealer 47%
• skove og skovarealer 20%
• andre 11%

Marokkos bjerge

Der er flere fantastiske bjergkæder i Marokko, hvor du kan klatre, vandre, stå på ski eller ride på muldyr. Den fantastiske udvalg af blade, naturlige vand funktioner og bjergtinder er fængslende.

Bjergene er ofte stærkt skovbevokset, med graner og cedertræer på de højere skråninger. I vinteren mange af Bjergene er dækket af sne. Mange bjerg dyr lever her, herunder den usædvanlige Atalas abe, sammen med en lang række trækfugle og rovfugle, såsom ørne. Der er et stort fuglereservat placeret der, hvor Moulouya floden løber ud i Middelhavet.

Amtoudi Peak

Beliggende syd for Agadir. Du kan enten forcere de 20-30 cm smalle, rocky trail langs kanten, eller leje et muldyr til at gøre arbejdet for dig. En fantastisk udsigt venter dig på toppen.

Atlas Mountains

Påfyldning meste af det nordvestlige hjørne af Afrika, Atlas inddelt i 5 regioner strækker sig fra Marokko, gennem det nordlige Algeriet og rørende Tunesien.

Marokko har den mellemøstlige Atlas, Høje Atlas og Anti Atlas. Den højtstående Atlas er det højeste område, med Jabal Toubkal strækker sig til 4.165 meter. The Middle Atlas når 3.350 meter og Anti Atlas ikke når højere end 2.531 meter, men det har stadig nogle meget barske landskab. På kanten af Anti-Atlas i det ekstreme syd er landskabet består af store, eroderede kløfter som flyder med floderne i den tørre, øde affald af Sahara-ørkenen.

Ved en korsvej mellem to kontinenter og to kulturer, afslører Marokko sig til kunstnere som en kunstnerisk eller personlig oplevelse befordrende for introspektion. Under en af ​​sine rejser Jacques Majorelle skrev: “Der er scener af en sådan realisme, at man glemmer tid og lad os selv gå på at leve i middelalderen”.
Marokko fortjener bedre end en simpel tur til at opdage sin mangfoldighed og pragt. Det følgende er skal ser for dem, der har lidt tid til rådighed, eller som ønsker at besøge de vigtigste attraktioner.

Agadir1
Bjergkæder og passerer i Marokko er særligt attraktive for deres kontrast i naturen og mangfoldighed. Mangfoldigheden af ​​jorden gør det muligt at vedtage en tilgang, afhængigt af sæsonen, der svarer til alles kapacitet. Toubkal (4165m) er det højeste topmødet i Nordafrika og dens opstigning er stadig langt den mest værdsat. De okker eller blålig bjergmassiver i Anti-Atlas tilbyde den mest usædvanlige natur og er for nylig blevet opdaget af vestlige trekkers. Muligheder for treks inkluderer: Mule-back, mountain bike, eller kamel ekspeditioner med overnatninger i bjerghytte eller bivuak afhængig af ruten og sæsonen.

Det nordøstlige passatvinde, der blæser på Atlanterhavskysten stærkt tilbyder værdsat spots for surfere. Essaouira er den mest kendte, men der er også Mehdia, Taghazout, Minleft og Sidi Bouzid. Langs kysten, vil du sætte pris på den langsomme, venlige tempo i kystnære liv kombineret med spænding af vandsport. Windsurfere vil nyde Essaouira og Dar Bouzza Beach syd for Casablanca. Og for nylig har Kite Surfing vundet popularitet i disse søvnige endnu charmerende byer. Skiløb Atlas of Oukaimden (75km fra Marrakesh). For passionerede skiløbere, hvad kunne være mere spændende end skiløb i Afrika! Den Oukaimden vinter ski resort er beliggende i en højde af 2600 m og er åben fra januar til april. Det tilbyder skiløjper for alle niveauer i et område på 300 hektar. Den Michliffen ski resort nær Ifrane er af mere beskedne proportioner, men giver stadig en stor oplevelse i Atlasbjergene. Uden for sne sæson, tilbyder Oukaimden hånd svæveflyvning, klatring eller trekking.

Marokko er kendt for sine smukke golfbaner, hvor regelmæssige internationale turneringer er organiseret. For amatører, er det en lejlighed til at kombinere sport og opdagelse hele året rundt. Med baggrund i Atlasbjergene og omgivet af palmetræer, tjene sindsro af landskabet til at berolige nerverne efter at lejlighedsvis miss hit!

En gåtur i labyrinten af ​​basarerne (butikker og handlende boder) kan undertiden vise sig at være en udfordring, men at få tabt i dem er en fornøjelse. Prøv at bytte, hvis du ønsker at gøre nogle shopping. Det er et godt rodfæstet tradition i de arabiske lande, men kan blive til et mareridt, hvis du ikke er klar over de sædvanlige priser. En foreløbig besøg til et andelsselskab eller gode råd af en lokal vil vise sig nyttigt at undgå at blive taget for et fjols.

Musik er folklore, men også tradition og har gennemgået forskellige påvirkninger (andalusiske, afrikansk eller landdistrikt). Musik er allestedsnærværende i fester og ceremonier, men også på gaden. Lad dig selv komme under fortrylles af poesi eller rykkende rytmen af ​​musik, der kan nydes på festivaler (se dagsorden), fester og på offentlige pladser.

Den rigdom af den marokkanske køkken, ry for at være en af ​​de bedste i verden, er en ren og skær glæde af sanserne. De mange ingredienser i de tagines og sødme af kager er hæfteklammer i marokkanske køkken, der aldrig mangler kreativitet.

Man kan nyde små restauranter og berømte tabeller med en bred vifte af priser. Steder, der tiltrækker for mange turister der skal undgås for de kan efterlade dig med et fadt souvenir af marokkanske køkken.
Marokko er et land med bjerge. Det er højt niveau grunde dækker mere end 100,000 km ² og omfatter en halv snes topmøder over 4000 meter. I den sydlige del, giver bjergene vej til den store Sahara-ørkenen, der strækker sig indtil Afrika syd for Sahara. Muldyr spor er ofte den eneste forbindelse mellem Berber landsbyer, som lå skjult i dalene, eller mellem bosættelserne i hver oase. Den eneste måde at besøge disse regioner og at lære om den stolte og indbydende befolkning, der har bevaret sine forfædres traditioner, er af Land Rover og til fods.

Takket være deres bred vifte af produkter, kvalificerede rejsebureauer som 1:a A Travels Agency har underskrevet kontrakter med næsten alle 3/4, og 5 stjerner kategorien hoteller i Mager byer i Marokko. I Marrakech, Casablanca, Fez, Tanger og Agadir. De har også ejer betydelige kolonihaver i forskellige hoteller, som er fordelt blandt deres kunder.

Forbeholde din stop over i disse smukke traditionelle huse (riads, DARS eller Kasbahs), som fra den enkleste til den mest luksuriøse, tilbyder service af højeste kvalitet, der gør det muligt for dig at opleve den sande Moroccon kultur. De fleste riads er beliggende i de gamle medinas, hvor bag en attraktiv ydervæg, en oase af hvile udfolder sig, så snart du passerer grænsen: interiør haver og gårdhave er med vand cascading fra springvandene. Hvert værelse eller dragt har sin egen stil og ikke to er ens. De fleste riads har kun et par værelser og suiter, hvor værten selv tager sig af velvære på hver klient.

Chefchaouen Mountains: Beliggende i det nordøstlige, syd for Tetouan. De Chefchaouen Mountains har to toppe, Jebel Meggou på 1.625 meter over havets overflade og Jebel Tisouka med sin moske oven på 2.050 meter.

Oregano Mountains, Taliouine: Beliggende tæt på Tiznit, syd for Agadir. Bjergene er dækket med oregano og sender duften i hele dalen. På toppen af disse bjerge (1.500 meter over havets overflade) er to huler, der anvendes af geder til husly.

Rif Mountains: Beliggende på det nordligste område af Marokko på den nordøstlige grænser for Atalas bjergene. Rif-bjergene består af stejle klipper, nær kysten i Middelhavet Marokko, hvor terrænet er robust.

Sarhro Mountains: Beliggende syd vest for Marrakesh. De er en vidunderlig vinter trekking destination som ørkenen køler og de Høje Atlas-bjergene bliver dækket med sne. Det er et fjerntliggende område pyntet med vulkanske monolitter, bevokset plateauer, kløfter, små Berber landsbyer og de nomadiske Ait Atta mennesker. Den Sarho er velsagtens de mest charmerende bjerge i hele Marokko

Setti Fatma: Placeret i slutningen af Ourika-dalen i Marrakesh. Det har syv smukke vandfald, betagende udsigt og mountainbikes lange stier for hærdede vandrere.

Tafraoute Mountains: Beliggende syd øst for Agadir. Rocky, lyserøde bjerge her er de vigtigste attraktioner. En belgisk kunstner, Jean Verame, malede engang nogle af klipperne blå i 1984, selv om disse nu er falmet.

Tan Tan Mountains: Located ned syd. Kendt for sin meget flad spids og hulhed i visse dele af bjerget.

Floder i Marokko

Marokko har den mest omfattende flodsystem i Nordafrika. Dens floder generelt flyde nordvest til Atlanterhavet eller sydøst mod Sahara-ørkenen. De vigtigste floder i Marokko er den Sebou der løber ud i Atlanterhavet, og den Moulouya løber ud i Middelhavet.

Marokkos ørkener

Mod syd og øst i Marokko ligger Sahara ørkenen. Sahara er verdens største ørken, og i arabisk sit navn betyder “ørkenen”. Sahara passer ikke den traditionelle idé om et helt fladt og tøroffset-området. Der er vandløb i bakkerne og ørkenen oaserne understøtter både menneskers og dyrs liv.

Planter i ørkenen regionen overlever med lidt vand, nogle har meget dybe rødder, andre har små blade eller pigge. Desert dyr skal også overleve med lidt vand og mange, f.eks. ørkenen ræv, forblive skjult under varmen i dag andre, såsom gazeller, rejser mange miles i søgen efter vand.

Frugtbare sletter i Marokko

Disse kan findes langs Atlanterhavskysten, der strækker sig til Atlasbjergene og de er rige for landbruget, der producerer de fleste af landets frugt og grøntsager. Det er godt vandes af smeltevandet fra bjergene sne fra Atlas. Typiske planter er appelsintræer, daddelpalmer og kork egetræer.

Marokkos Klima

Marokkos vejr varierer meget: Den nordlige del er Middelhavet og syd er subtropisk, mens havet og bjergene bidrage til at opretholde et behageligt klima.

Vintrene er milde og somrene er varme og tørre. Gennemsnitlige dagtemperaturer om vinteren området fra 16 til 23 º C og om sommeren, fra 33 til 42 º C. lide Spanien, Marokko har omkring 330 solskinsdage om året.

Bjergtoppene i Marokko er dækket med sne i det meste af året.

Desert temperaturvariationer mellem nat og dag er ekstrem og nedbør er lav og uforudsigelig.

Naturens fremtid

Marokkos naturlige miljø er under pres i en række forskellige måder: Det stigende antal turister og overudnyttelse af ressourcer som olie og fosfater kan beskadige økosystemet i ørkenen. Overgræsning og spredning af ørkenen kan også true øjeblikket produktive områder i fremtiden.