Rabat

Rejseguide til Rabat i Marokko

Marokkos hovedstad er karakteristisk moderne med store, konservative boulevarder, haver og store boligblokke. Kongen bor her i en smuk palads omgivet af træer og blomster.

Trods en rig historie går helt tilbage til 7. århundrede, er Rabat langt fra de hektiske backstreets af Fez og Marrakech. Men den gamle del af byen har en Medina og en Kasbah.
Rabat ligger på den atlantiske kystslette, modsat dens tvilling by of Sale, og det er nær nogle smukke sandstrande.

Rabats Dar Es Salaam Golf Course er verdenskendt.

Kasbah des Oudaias: En Kasbah er en “landsby i byen” og er et godt sted at tage i seværdigheder i byen. Det er bevogtet af den imponerende hvælvede gate bygget i 1195. The Palace og andalusiske haver og terrassen giver smukke visninger fra Kasbah-moskeen, over floden og havet. The Palace Museum og haver dateres tilbage til det 17. århundrede. Museet huse marokkanske kunst, såsom Berber smykker, kostumer og tæpper.

[sibling-pages]

Citadel of Chellah: Beliggende i den nye by Rabat, ruinerne af Chellah, når en romersk port, giver interessant sightseeing. Lige inden for porten er romerske ruiner stammer fra 200 f.Kr., som omfatter et forum, et tempel og en craftsmens ‘kvarter.

Hassan Mosque: Du vil se de tårnhøje 50 meter minaret af Hassan Mosque fra mange dele af byen. Hver facade minaret er uløseligt mønstret med forskellige motiver på hvert ansigt.

Mausoleum for Mohammed V: mausoleum blev indviet i 1967. Beliggende overfor Hassan moskeen, det er en af ​​de store monumenter i moderne Marokko. Den afdøde konge ligger i en hvid onyx grav omgivet af kongelige vagter, mens og hundredvis af marokkanere hylde hver dag.

The Medina: Denne medina blev skabt af muslimske andalusiske flygtninge fra Badajoz, Spanien. Det var hovedsageligt den første “frø” i byen indtil ankomsten af ​​den franske i 1912, der begyndte at skabe den nye by.

Arkæologi Museum: Her kan du finde en samling af romerske bronzefigurer, der stammer fra den første og anden århundreder og udvindes fra Volubilis. Også andre artefakter fra fønikiske, Carthagian og romerske bosættelser i hele Marokko skal ses her. Åbn 9,00-11,30 og 2,30-5,30, lukket tirsdage.

Omkring Rabat

Volubilis: Beliggende mellem Rabat og Fez, blev det bygget oven på en tidligere puniske by og kan dateres tilbage til omkring det 3. århundrede f.Kr., som er et centrum for romersk administration i Afrika. Volubilis var beboet indtil det 18. århundrede, da det blev uforsigtigt revet ned for at give byggematerialer til paladser Moulay Ismail i Meknes. Dette betød en stor del af Marokkos romerske arkitektoniske arv var tabt. Men i dag ruinerne omfatter nogle velbevarede søjler, en basilika, en triumfbue, og omkring 30 store smukke mosaikker.

Casablanca: Dette er en enorm, travl europæisk stil havneby og har tiltrukket megen indvandring fra den marokkanske landskab. Folk er moderne med lidt tegn på traditionel kjole eller beskedenhed. Den gamle by er lille, men ligner alle de andre basarer fundet i Marokko. Den imponerende Hassan ll moskeen er den 3. største religiøse monument i verden, med fantastisk udsigt over Atlanterhavet.

Temara: Ligger på kysten, nogle 13 km fra Rabat. Det er en favorit weekend spot for byboere. Temara har en sandstrand, sammen med mange hoteller, natklubber, restauranter, en zoologisk have og andre fritidsfaciliteter til at underholde besøgende.