Sahara

Vest sahara er et område i Nordafrika der grænser op til Atlanterhavet, mellem Mauretanien og Marokko med Hovedstaden Agadir. Dens governance er omstridt mellem Marokko og Vestsaharas Arabiske Demokratiske Republik (SADR), men størstedelen af det er besat af Marokko.

Mens der er en stor kyststrækning, meget af det er rocky og ikke egnet til strandene eller rejse. Storstilet fiskeri og havne er på Ad Dakhla. En stor del af området er tørre ørken. Området nær sand væg skabt af marokkanske militære (også kendt som “volden”) er omgivet af landminer og bør undgås. Administrativt deltes territoriet op af Spanien i to regioner: den nordlige strimler, kendt som Saguia el-Hamra, og de sydlige to tredjedele, som er opkaldt Río de Oro.

klima i Sahara

Vestsahara er en tropisk ørken, med lignende vejr til Dubai.

Dagene er varme, ofte nå 100F, mangler i fugtighed og nætter kan være cool med nedture i 50sF.  Sandfygning kan også komme ud af de køligere farvande i Atlanterhavet, trods knappe vand.

Sahara har Mest lav, flad ørken med store områder af stenet eller sandet underlag stigende til små bjerge i syd og nordøst. Lavtliggende sandklitter dække et område.

Hvis du rejser over land, vil du finde nogen graenseformaliteter mellem Marokko og Vestsahara. Skal du vise Dit pas ved de mange checkpoints på vejen mod syd, men vil ikke blive stemplet, og dermed teknisk set er du stadig i Marokko.