Mallorca

Fantastiske strande, krystalklart vand og 300 solskinsdage om året. Smuk natur, idylliske landsbyer og moderne storbymekka.

Mallorca har det bedste fra alle verdener
Middelhavsklima og forfriskende briser giver Mallorca en behagelig friskhed, selv på de varmeste sommerdage.

Spar 2.300 på din rejse til Mallorca

En flybillet til Mallorca giver også mulighed for at opleve øens enestående drypstenshuler – de mest kendte grotter er Cuevas del Drach (dragegrotterne), Cuevas del Hams og Cuevas de Arta. Her finder du både underjordiske søer og imponerende drypstensformationer.

Mallorca er hovedøen i øgruppen Balearerne – de tætteste naboøer er Menorca og Ibiza og kan let nås med færge. Ibiza er kendt for sine mange diskoteker og pulserende natteliv.

‘Hovedstaden’ for de Baleariske øer hedder Palma de Mallorca og ligger på Mallorca – Palma er en smuk by med mange historiske bygninger, og den fantastiske, gotiske katedral La Seu ved havnefronten danner en smuk kontrast til det nærliggende Almudaina-palads, hvor den arabiske arkitektur vidner om maurernes historiske tilstedeværelse på øen.

Palma de Mallorca byder på rige muligheder for shopping i det moderne Centro Porto Pi, såvel som traditionelle torvedage og loppemarkeder, hvor det stadig kan lade sig gøre at gøre et godt ’kup’.

Spar 2.300 på din rejse til Mallorca

Spar 2.300 på din rejse til Mallorca

Og de sportsinteresserede behøver ikke at gå forgæves – Mallorca har mange gode tilbud inden for alt, fra golf til windsurfing.

Mallorcas dejlige natur indbyder til både hyggelige vandreture eller masser af udfordring, hvis du fx har lyst til at opleve landskabet fra en mountainbike.

Mallorca

Når du planlægger din rejse til Mallorca, er der her nogle praktiske ting, som det kan være nyttigt for dig at være informeret om på forhånd. Se også afsnittene under rejsetips, inspiration og yderligere information, hvor du finder links til information, som kan være nyttig, når du booker flybilletter til Mallorca.

Mallorca ligger i Middelhavet og er den største ø i den spanske øgruppe Balearerne.

Mallorcas milde, subtropiske klima byder på mange solskinstimer og en middeltemperatur over hele året på 17°.

På Mallorca finder du hoteller i alle kategorier, og hvis du shopper lidt rundt, kan du finde både kost og logi til endda meget billige penge – fra 60 euro for to personer i dobbeltværelse på et trestjernet hotel. Vi anbefaler dog, at du undersøger grundigt, hvilket klientel der ellers plejer at besøge området – det kan godt lægge en dæmper på feriegejsten, hvis du ikke er enig med de andre gæster om, hvornår der skal soves, og hvornår der skal festes – og det uanset, hvilken kategori du selv hører til!

Det er altid klogt at have lidt kontanter med, når du rejser, for du ved aldrig, hvornår du får brug for at betale med rede penge. Når det så er sagt, så kan du de fleste steder på Mallorca betale med de mest brugte kreditkort, og du kan også sagtens finde en hæveautomat – en del af dem har endda åbent om natten.

Spanien – og dermed Mallorca – er medlem af EU, og derfor kan danskere med et gyldigt pas frit rejse til Mallorca. Som turist kan du opholde dig i Spanien i op til tre måneder.

Mallorcas lufthavn, hvis officielle navn er Son Sant Joan, ligger et kvarters kørsel øst for hovedbyen Palma de Mallorca. Der er ingen hoteller i lufthavnen, men der er en del butikker og spisesteder.

Der er ingen togforbindelser til og fra lufthavnen, men uden for ankomsthallen stopper buslinje 1, som kører til Palmas centrum. Her finder du også lufthavnens taxaholdepladser, og en tur til Palma de Mallorca koster cirka 15 euro – men uanset, hvor du skal hen, er det en god idé at aftale en pris på forhånd, hvis det er en vogn uden taxameter. Du kan også leje en bil.

Kultur, museer og seværdigheder på Mallorca

Tag til Palma, og hop på City Sightseeing-bussen, som hele året rundt kører fra hjørnet af Antoni Maura og Plaza Reina med 20-25 minutters mellemrum. En voksenbillet koster 13 euro, børn kommer med til halv pris, og billetten er gyldig i et døgn. Hop af igen ved de seværdigheder, du har lyst til at se – bussen kører blandt meget andet forbi domkirken i Palma og det imponerende Castell de Bellver.

Domkirken i Palma og Castell de Bellver.
Mallorcas historie afspejles tydeligt i de mange historiske bygningsværker, som findes rundt omkring på hele øen.

Du kan for eksempel tage til Bellver og for et symbolsk beløb få adgang til det byhistoriske museum, som ligger i det imponerende Bellver-slot fra 1300-tallet med den charmerende runde slotsplads og en udsigt, der kan tage pusten fra enhver.

Eller Catedral de Mallorca, domkirken, som fuldstændig dominerer Palma-bugten med sine gyldne sandsten og gotiske arkitektur, og som er et helt fortryllende syn om aftenen, hvor bygningerne er belyst nedefra. Om dagen lægger domkirken rum til et museum, hvor du kan se en stor samling sølvgenstande foruden uvurderlige gamle manuskripter og gotiske malerier.

Cuevas del Drach
Hvis du er mere til naturoplevelser, så findes der flere grotter på Mallorca, som er værd at se, men den bedst kendte og mest populære er nok Cuevas del Drach, som du kan besøge for 10 euro – børn op til 7 år kommer gratis ind. Inde i grotten møder du en overflod af kridhvide stalagmitter og stalaktitter samt en imponerende underjordisk sø – og for enden af den to kilometer lange gåtur ind i dybet bliver du belønnet med yndefuld klassisk musik, fremført af musikere, som flyder rundt i tre både.

Shopping og afslapning på Mallorca

Hvis du er på udkig efter Mallorcas smukke, lokale kunsthåndværk, er det oplagt at leje en bil eller melde sig til én af de guidede udflugter, som bringer dig lidt væk fra kysten og ind i landet til det ’ægte’ Mallorca, som er nærmest uberørt af turismen. Mallorca er mest kendt for sin fine glaskunst, men der findes også en del keramikerværksteder rundt omkring på hele øen.

Mallorcas hovedby Palma de Mallorca er en smuk og charmerende gammel by, men også en moderne storby med alt, hvad dertil hører, i form af markeder, stormagasiner, outlets, mindre mærkevarebutikker og en del skobutikker – Palma er især kendt for at være det helt rigtige sted at shoppe efter superlækre støvler!

Strande på Mallorca

På Mallorca kan du dyrke alle former for strandliv! Der er simpelt hen strande for enhver smag, uanset om du er på daseferie med et par veninder, aktiv surfing- og dykkerferie med et par af gutterne eller har børnene med på en skøn familieferie, som gerne må være en kombination af lidt af det hele.

Mallorca har nemlig mere end 70 strande at vælge imellem, lige fra store, åbne bugter med lækre, brede sandstrande til ganske små, klippefyldte vige, som kun kan nås til fods eller fra vandsiden.

De største og mest populære turiststrande kan tilbyde enhver tænkelig form for vandsport og andre strandrelaterede fritidsaktiviteter – beachvolley, vandski, jetski, windsurfing, parasailing og katamaranrundfarter, hvor du kan nyde den smukke ø fra vandsiden og beundre nogle af verdens dyreste yachter, som ligger fortøjet i nogle af verdens lækreste lystbådehavne.

Du har også mulighed for at købe guidebogen “Landsteder på Mallorca” som viser vejen til en unik ferieoplevelse, hvor du kan bo på autentiske landsteder til en rimelig pris. Her får du mulighed for at opleve ”det andet Mallorca”

Men Palma er meget mere end shopping! Hvis du fx har børnene med, kan vi anbefale et besøg i et af øens vandlande, som tilbyder forlystelser for alle aldre. Nogle af dem er dog ikke for folk med svage nerver – så er det sagt! Prøv fx at lægge vejen omkring Aqualand El Arenal, også kendt som Aquacity, som siges at være verdens største vandland, og hvor der også er en minizoo og papegøjeshows hver dag. Her finder du også masser af restauranter, hvor I kan få stillet jeres sult … hvis I altså overhovedet er sultne efter en tur i de hårrejsende vandforlystelser!

Restauranter og natteliv på Mallorca

Hvis du vil spise a la carte, er der masser af restauranter at vælge imellem, som serverer velkendte retter fra de traditionelle internationale køkkener. Men vi kan varmt anbefale dig at tage væk fra de mest befolkede områder og opsøge nogle af de mindre steder – det er nemlig her, du kan få lov at sætte tænderne i de ægte mallorcinske specialiteter.

Det meste af den vin, du får serveret på Mallorca, er importeret, men faktisk dyrkes der også god kvalitetsvin på Mallorca, som bestemt er værd at smage, hvis du får muligheden.

Palma er hurtigt ved at blive én af de mest trendy storbyer i Europa – byen er ikke længere kun en traditionel feriedestination, den er også blevet stedet, hvor man tager på weekendferie med vennerne, og derfor har Palmas natteliv fået ry for at kunne byde på nogle af Middelhavets hotteste in-steder.

Når dag bliver til nat, vækkes Mallorca til live, og de unge kaster sig ud i vilde parties i de store bar-/diskotekskomplekser som for eksempel Dorado Night City i udkanten af Magaluf, med skumfester og andre former for animeret underholdning. I den anden ende af spektret finder du hyggelige salsabarer og intime natklubber med livemusik. Mallorcas natteliv har med garanti noget for enhver smag!