Malaga

Malaga er kendt for sine fine strande og som fødeby for den verdensberømte maler Pablo Picasso. Picasso-museet, som slog dørene op i 2003, nyder stor anerkendelse blandt folk, der sætter pris på enestående kultur.

Somrene ved den spanske solkyst, Costa del Sol, kan være en kvælende varm fornøjelse, hvis man opholder sig inde i landet, men da Malaga ligger helt ud til kysten, er den tørre blæst fra Middelhavet med at sikre, at varmen er til at holde ud.

Der er bestemt ikke noget at sige til, at Malaga er en populær feriedestination – i denne skønne, solbeskinnede verdensby kan du gå på opdagelse i fortryllende landskaber, bemærkelsesværdig arkitektur, et festligt natteliv og appetitlige restauranter, der serverer alt godt fra havet. Golfentusiaster kan føle sig hjemme her på Costa del Golf – Malaga lægger nemlig landskab til mange golfbaner i verdensklasse.

Det er bestemt ingen grund til at kede dig – tilbuddene er mange og varierede! Jazzmusik, festivaler, flamencoshows, shoppingture, masser af kulturelle oplevelser og et spraglet natteliv – Malaga skal nok sørge for at underholde dig!

Karneval i Malaga 2013

Malaga ligger på den spanske sydkyst, Costa del Sol – og er et fremragende sted at starte, når ferien går til Spanien.

Danskerne kender Malaga som porten til Costa del Sol på Spaniens sydkyst – og med sine smukke strande og 300 solskinsdage om året er Malaga absolut et af Europas bedste strandområder.

Op gennem historien har Malaga været under indflydelse fra en lang række forskellige kulturer. Malaga blev grundlagt af fønikerne, erobret af romerne, invaderet af maurerne – og i 1487 blev byen en del af det spanske kongerige.

Byens arkitektur bærer tydeligt præg af maurernes kultur – borgen Gibralfaro troner over Malaga og giver en spektakulær udsigt over byen og havet, og den lidt mindre fæstning Alcazaba huser et arkæologisk museum. Begge borge emmer af eventyr og sydlandsk stemning og kan nås via en gåtur langs den idylliske Paseo del Parque.

På Malagas mange barer og restauranter er der rig lejlighed til at møde de sociale og udadvendte indbyggere, og fortovscaféerne har et imponerende udvalg af tapas – en glimrende mulighed for at stifte bekendtskab med de mange spanske specialiteter.

Når du planlægger din rejse til Malaga, er der her nogle praktiske ting, som det kan være nyttigt for dig at være informeret om på forhånd.

Malaga er hovedbyen i den sydspanske Malaga-provins. Selve byen har cirka 600.000 indbyggere, mens hele provinsen bebos af cirka 1,6 millioner mennesker.

Malaga ligger ud til Middelhavet i det sydlige Spanien i det område, der også kaldes solkysten – Costa del Sol.

Med sit subtropiske klima har Malaga traditionelt Europas varmeste vintre og en sommersæson, der varer cirka otte måneder.

Malaga

Priserne for overnatning i Malaga er ganske rimelige – overnatning for to personer på et trestjernet hotel i nærheden af centrum starter ved cirka 60 euro, men her findes hoteller i alle priskategorier.

Møntfoden i Spanien er euro, og langt de fleste butikker og spisesteder tager imod de mest gængse kreditkort.

EU-borgere skal ikke have visum ved indrejse til Spanien.
Malaga Lufthavn, som er en af Spaniens ældste, ligger cirka otte kilometer sydvest for byen. Der er ingen hoteller i lufthavnen. De toldfri butikker ligger i afgangshallen i Terminal 2.

Lufthavnen i Malaga har en togstation med direkte forbindelse til blandt andet Malaga by, men den er svært tilgængelig for dårligt gående, og billetter kan kun købes i billetautomaterne. Du kan også vælge at køre med taxa, og turen til Malagas centrum koster cirka 12 euro, afhængig af det præcise bestemmelsessted.

Kultur, museer og seværdigheder i Malaga

Hvis du overhovedet kan løsrive dig fra solbadningen og det afslappede strandliv, kan vi anbefale dig at gå på opdagelse i og omkring byen.

Malagas hovedattraktioner er uden tvivl det gamle mauriske fæstningsværk Alcazaba og den muslimske fæstning Castillo de Gibralfaro, som begge ligger med en fantastisk udsigt over byen og bugten. Byen har også nogle fremragende museer, som udstiller både gammel og moderne kunst. For de kunstinteresserede er Picasso-museet nærmest et must, og katedralen og kirkerne, som ligger i byens centrum, er også populære udflugtsmål.

Casa Natal Museum – Picassos fødested i Malaga

Malaga var maleren Pablo Picassos hjemby – huset, hvor han blev født, er omdannet til museum, og her er der mulighed for at beundre flere af hans værker.

Også skuespilleren Antonio Banderas kommer fra Malaga – og fans kan besøge Teatro Cervantes, der lagde brædder til hans første replikker.

Museet Casa Natal Museum ligger ved Plaza de la Merced og blev officielt genåbnet i 1998 for at mindes Picassos liv og virke. Her kan du se et omfattende udvalg af Picassos arbejde og oplysninger om hans liv og hans familie, og huset danner også ramme om et forskningscenter, som har til formål at samle så mange genstande som muligt, der har tilknytning til kunstneren.

Shopping

Den ivrige shopper vil hurtigt opdage, at udvalget i Malaga repræsenterer en blanding af nyt og gammelt. Her finder du både de typiske turistforretninger, som sælger deciderede ferieting som T-shirts, postkort og badebolde, mens de gamle butikker, som har været drevet af familier i flere generationer, tilbyder kunsthåndværk, mærkevaretøj og andre designergenstande.

Hvis du trænger til at finpudse dit golfsving, så har solkystens 70 golfbaner masser af udfordringer at byde på. Begyndere kan sætte kursen mod Marbellas berømte Valle del Golf, mens de drevne professionelle kan forsøge at gøre Tiger Woods kunsten efter på den notorisk vanskelige Valderrama-bane. Det kan betale sig at reservere teetider på forhånd eller spille midt på ugen, hvor der er knap så megen trængsel på plænen.

Strande ved Malaga

Langs Malagas kyst finder du et sandt overflødighedshorn af strande, som varierer fra de fineste sandstrande til rene stenstrande, fra strande tæt på byen til vilde og øde strækninger – men det kan jo nærmest ikke være anderledes, for Malaga-området har en 40 km lang kyststrækning … og så hedder det jo ikke solkysten for ingenting!

I de senere år er der gjort en stor indsats for at renovere og rengøre Malagas strande og for at forbedre deres infrastruktur og gæstefaciliteter. Som et resultat heraf er fx Malagueta-stranden nu en 60 meter bred og mere end 2,5 kilometer lang og indbydende sandstrand – og arbejdet fortsætter langs hele kysten.

Restauranter og natteliv i Malaga

Som det er typisk for Spanien, tager nattelivet først rigtig fart ret sent – men det er en naturlig følge af, at det først relativt sent på aftenen bliver køligt nok til, at man får lyst til at spise aftensmad, så det er ikke ualmindeligt, at lokalbefolkningen først går ud og spiser mellem 20 og 21. Og der er masser at vælge imellem – et let og hurtigt måltid på én af de velbesøgte tapasbarer, eller måske har du lyst til at sidde ned i rolige omgivelser og lade den opmærksomme tjenerstab bejle til dig med lækre, kreative retter tilberedt af førsteklasses råvarer … valget er dit!

Malaga har et blomstrende natteliv året rundt. Her finder du alt fra traditionel sigøjnerflamenco og gæstfrie tapasbarer til trendy natklubber og store, moderne diskoteker. Den typiske spanske tapasbar er uden tvivl omdrejningspunktet for byens natteravne – lokalbefolkning såvel som turister – som går i byen omkring midnat og besøger den ene bar efter den anden lige til den lyse morgen.