Madrid

Rejseguide til Madrid i Spanien

Spanien kan prale af lange strækninger af sandstrande og når du forlader den falske glitz af turistområderne, kan du finde det rigtige Spanien, som shimmers til strum af flamenco guitarer og Tapas – Se mere om vejret i Madrid længere nede i denne guide til madrid.

Madrid: den by, der elsker kunst
Madrid er ikke en sightseeing paradis som Paris eller Rom, men der er et væld af attraktioner som Prado museet, Plaza Mayor og det kongelige palads. Sidde på en af de mange caféer og observere passerer procession og gadekunstnere.

Transport: hvordan man kommer dertil og omkring
Madrids store lufthavn, Barajas, er tilgængeligt med metro fra byen. Når downtown du kan gå rundt, da området er meget kompakt. Transport muligheder omfatter bus, metro og taxi se kort over Madrid.

Vejret i Madrid
Klimaet i Madrid er som spansk vejr er herlig fra april til november. Madrids sommer når 30 C, hvor som om vinteren kan temperaturen i Madrid falde til 0 C.

Overnatning i Madrid: luksus til budget ophold
Internettet kan tilbyde nogle af de bedste oplysninger om omkostningerne, rækkevidde og placeringen af hoteller i Madrid.

Seværdigheder & Events i Madrid

Det spanske folk elsker at fejre, Festivaler er en del af deres kultur.

* Den populære Karneval i Madrid holdes fra februar til marts.

I løbet af maj er der to vigtigste begivenheder for at markere i din dagbog – 2. maj, The Fiesta de la Comunidad de Madrid og 15. maj, Fiestas de San Isidro.

tyrefægtning sæsonen i Madrid starter i februar, Madrid er vært for verdens største tyrefægterarenaen.
Tyrefægtning i  Madrid

Det er en herlig oplevelse at være en del af bylivet om aftenen, når folk er på gaden. Med butikker, der har åbent til kl. 21 og et væld af barer, restauranter, teaterforestillinger, caféer og natklubber er her et fascinerende gadeliv som I, alt efter temperament kan nyde på afstand eller tage del i. Det er dejligt at være turist i Madrid, hvor en lang række af de store seværdigheder ligger indenfor gå-afstand. På ganske få minutter kan I bevæge jer fra de charmerende 1600-tals kvarterer med små, snævre gader og beskedne bygninger til flot anlagte, brede hovedstrøg med imponerende herskabsvillaer og palæer.

Madrid travle centrum er Puerto Del Sol og herfra udgår gader i alle retninger som stråler i en sol. Gå en tur i de smalle, krogede gader i det helt gamle Madrid, gør et stop i en eller flere af de mange tapas-restauranter, hvor der er rig lejlighed til at få stillet sulten og slukket tørsten. Også på den smukke plads, Plaza Mayor er der vadesteder i rigt mål. Indtag en kop espresso, et glas vin eller en kold cerveca på en af de mange fortovsrestauranter alt imens I betragter de prægtige 1700-tals bygninger, der omkranser pladsen. I den store Retiro-park kan I finde et dejligt åndehul, en grøn oase hvor også Madrids indbyggere slapper af. I kan også slå jer ned på en bænk i den botaniske have ved siden af Prado Museet og nyde blomsterfloret og –duften.

Også indendørs er der meget at se i Madrid. En tur i det imponerende kongeslot bør I sætte tid af til, og naturligvis må I rundt på ”den gyldne cirkel” til de tre store kunstmuseer. Prado Museet kan fremvise en imponerende sam-ling af mestre som El Greco, Goya og Velasquez. På Museo Thyssen-Bornemisza kan I få en kronologisk gennemgang af 600 års kunsthistorie og på Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia udstilles dette århundredes spanske malere som Miró, Dali og ikke mindst Picasso, hvis berømte ”Guernica” og alle skitserne til dette mesterværk bare må opleves.

Hvis I vil se lidt på forretninger så er Salamanca-kvarteret lige nord for Retiro-parken stedet. Her finder I både elegante modebutikker, antikvitetshandlere, kunstgallerier og det store fødevaremarked, La Paz.

Rejseguide til Sightseeing i Madrid

En ting Spanien gør bedre end mange andre lande, er at tilbyde storslåede bygninger at se, og lære om. En sådan bygning er Basilica de San Francisco El Grande, eller kirken San Francisco i Madrid. Når det kommer til de vigtigste steder at se i Madrid, dette er ret op dér i toppen af listen. For at få en idé om, hvordan massive denne bygning, kuplen på toppen af kirken San Francisco er større end på St. Pauls Cathedral. Det er arkitektonisk forbløffende. Inde i kirken er en række skulpturer og malerier, som er en drøm at se for kunstelskere.

Basilica de San Francisco El Grande

Skabt med Neo-klassisk design, kirken San Francisco tårner over en del af det gamle Madrid. Kuplen tag er en massiv del af den tre-delt opbygning. Og mens det ser stor udefra, kan du ikke rigtig forstå omfanget af det, indtil du får vist den 108 fod åben loft indefra. Interiøret er en vision, der er dekoreret med meget detaljerede blyindfattede ruder og fresker. Betragtes som en af de smukkeste katedraler i hele Europa, er det et syn, der efterlader mange i ærefrygt.

Når det kommer til historien om den basilika, blev det oprettet under regeringstid af Carlos III i 1760. Selv de grunde kirken blev bygget på havde en religiøs historie, at have været en franciskaner kloster i fortiden. Det menes det oprindelige kloster blev grundlagt af Frans af Assisi selv i 1217. Det entryway er et sæt af syv hånd hugget, fantastisk valnød døre, der tager gæsterne inde i kapeller.

Hvis du indtaster en af de tre døre nærmest den cirkulære del af bygningen, kan du finde San Bernardino de Siena kapel. Kig på malerierne på væggen her. Den ene er en Goya maleri af helgen, den anden er et selvportræt fra Goya.

Selvom kirken ikke kan have været bygget indtil midten af det 18. århundrede, betyder det ikke, alt inde er fra det 18. århundrede. Tværtimod er mange af punkterne i kirken meget, meget ældre. Selv korstolene er fra det 16. århundrede, gotiske stykker fra Segovia.

Ud over de Goya malerier i San Bernardino de Siena, er der andre malede mesterværker af kunstnere som Maella, Cano, og Zurbarán, for ikke at nævne smukke skulpturer i marmor af kunstnere som Benlliure og Bellver.

Selv om det kan synes som kirken er mere en kunst fristed, med så mange mesterværker inde, er det også en fuldt operationel katedral. Mens besøgende er velkomne, vil de blive ledsaget af en guide og bliver bedt om at tie stille som et tegn på respekt, når de passerer igennem.

Når du planlægger din sightseeing tour tidsplan, kirken San Francisco er let at komme til. Det er beliggende på Plaza de San Francisco el Grande, og kan tilgås fra La Latina i Puerta del Toledo metrostationer.

Madrid er relativt ung i forhold til de andre store spanske byer som Sevilla og Valencia, og så det mangler de traditioner de gamle andalusiske og castiliansk byer. Det ligger på en stor åben plateau og er underlagt ekstreme temperaturer, den daglige variation er undertiden 22 ° C. De lokale opsummere deres klima som ni måneder af vinteren og en anden 3 måneders helvede.

Det er nationens øverste transport og administrative centrum. Dens kommercielle og industrielle liv udviklet sig meget hurtigt efter 1890’erne og i dag er det nationens øverste transport og administrative centrum, rivaled kun af Barcelona. Udover det er mange fremstillingsindustrier, er Madrid fremmest som en bank, uddannelse, trykning, forlagsvirksomhed, turisme og filmproduktion center.

Den generelle aspekt af Madrid er moderne, med boulevarder og fashionable shoppingområder, men de gamle kvarterer har maleriske gader. I hjertet af byen er Plaza Mayor, en 17. århundrede torv, bygget i stil med Juan de Herrera. Madrids smukkeste haver kan fundet Buen Retiro Park, som åbnede i 1631. I weekenderne gade kunstner, herunder musikere, tarot læsere og dukketeater for børn lege i parken, men det betyder at bringe i folkemængderne. Andre seværdigheder omfatter El Pacicio Real, den enorme og meget overdådige kongelige palads. Et restaureret 1850 operahus og den imponerende 19. århundrede bygning, der indeholder det nationale bibliotek, nationale arkiver, og et arkæologisk museum. Lige så interessant er det moderne universitet City, der overføres fra byen Alcalá de Henares i 1836.

Det bedste område i Madrid til barer og klubber er Malasana. Hvis du ankommer før 1 am du vil finde natten endnu at komme i gang. Cool Ballroom er sandsynligvis numero uno i byen. Og glem ikke at afslutte aftenen med de traditionelle chokolade con Churrus. Madrid, som du ville forvente har mange spise-plads, men prøv Casa Mingo i Rio Manzanares. Husets specialitet er en hel stegt kylling serveret med en salat og en flaske cider. På søndag bør du hovedet for, sammen med de fleste af befolkningen i byen, Embajadores for loppemarked på El Rastro. Det meste af det er til salg, er junk, men der er et par boder med ægte antikviteter. Hvis du er en fodbold fan forsøger at skaffe billetter til en af Real Madrids hjemmekampe i det spektakulære Santiago Bernabeu Stadion. Her vil du se de berømte “Galacticos” udføre, eller som er mere sædvanligt under udføre.

Madrid steder vært til tre fantastiske kunstmuseer, Prado, der huser en af de fineste kunstsamlinger i verden, herunder værker af Veleazquez, Domenikos Theotokopoulos, Goya, Murillo, Ribera, Hieronymus Bosch, Rubens, Botticelli, Mantegna, Tizian, Rembrandt, Mengs, Poussin og Gainsborough. Thyssen-Bornemisza Museum har til huse i den renoverede Villahermosa Palace og er hjemsted for en af de mest omfattende private samlinger af europæisk kunst. The Queen Sofia-museet for moderne kunst omfatter begyndelsen af det 20. århundrede catalanske modernisme, Juan Gris ‘kubisme, bronze skulpturer af Pablo Gargallo, omkring 20 lærreder af Salvador Dali og Picasso arbejde fordømmer den tyske bombardementer i byen Guernica i Baskerlandet under den spanske borgerkrig. Også et besøg værd er den Monasterio de las Descalzas Reales, som besidder en interessant samling af skatte.

Madrid blev første gang nævnt i det 10. århundrede som en fæstning af maurerne. Alfonso VI af Castilien drev dem ud i 1083. Den Cortes de Castilla mødtes i Madrid flere gange, og Ferdinand og Isabella samt kejser Karl V ofte opholdt sig dér, men Madrid blev hovedstad i Spanien kun i 1561, i regeringstid Philip II. Byen udviklede sig langsomt i starten, men det voksede hurtigt i det 18. århundrede under Bourbon konger. Den kongelige palads og Prado dato fra denne periode. En folkelig opstand mod den franske fandt sted i Madrid den 2 maj 1808 ved begyndelsen af Peninsular War. En hård kamp blev udkæmpet i byens centrale torv, Puerta del Sol. I repressalier, blev hundredvis af borgere optaget om natten langs Prado promenade. Goya udødeliggjort begivenhederne den pågældende dag med to af hans mest berømte malerier, kan både ses i Prado galleriet. Madrid igen spillede en heroisk rolle i den spanske borgerkrig, hvornår, under kommando af General José Miaja, det modstod 29 måneder belejring af Francos nationalistiske styrker, der lider flere bombardementer og luft angreb. Det endelig overgav sig i slutningen af marts 1939 effektivt at bringe konflikten til ophør.
Madrid
Alcalá de Henares ligger omkring 30 km øst for Madrid, på Henares floden. Når omgivet af kornmarker, har bygningen af en større vej trukket den ind i forstæder bane Madrid. Kemikalier, plast, elektriske apparater, læder, og Kina er produceret i byen. Blandt vartegn er en gotisk kollegial kirke og den tidligere ærkebispesæde palads. Den nye University of Alcalá de Henares blev grundlagt i 1977.

Byen blev kaldt Complutum i romertiden. Det er berømt som den tidligere hjemsted for en stor universitet grundlagt i 1508, som efterfølgende overføres til Madrid i 1836. Også som fødestedet for Cervantes, Ferdinand I og Katherine af Aragonien. Og endelig som skueplads for den Cortes, hvor Alfonso XI bekendtgjort den Ordenamiento de Alcalá. Den spanske borgerkrig oplevede byen alvorligt beskadiget.

Andre byer i den selvstyrende region Madrid omfatter Toledo, der gik forud for Madrid som den spanske hovedstad. Avila, hvis gamle mure stort set intakt og en gåtur langs dem giver en fantastisk udsigt over byen inden for og den barske castilianske landskab udenfor. Segovia og det er gammel
akvædukt, der er et eksempel på romersk teknik på det er meget bedste og Guadalajara.