Rejseguide Rom

Rejseguide til Rom i Italien

Når du tænker på Rom, Italien du tænker på en dejlig romantisk getaway. Men sandheden er, at Rom er en smuk by samt et sjovt sted for hele familien. Rom er hovedstaden i Italien, og det er den mest populære by i Italien. Rom er en by, der har fremragende vejr det meste af året, men det bedste tidspunkt af året er fra maj til oktober.
Rom har nogle af de smukkeste steder i verden. Et af de mest berømte steder er Peterspladsen og basilikaen.

Når du planlægger din rejse til Rom, er der her nogle praktiske ting, som det kan være nyttigt for dig at være informeret om på forhånd. Se også afsnittene under rejsetips, inspiration og yderligere information, hvor du finder links til information, som kan være nyttig, når du booker flybilletter til Rom.

Rom har cirka 4 millioner indbyggere, hvis man regner forstæderne med. Sproget er italiensk.
Rom, som er Italiens hovedstad, ligger i Lazio-regionen midt på Italiens vestkyst.
Rom ligger i den del af Italien, som har subtropisk klima.

riserne for to personer i et dobbeltværelse på et traditionel hotel i Roms centrum starter ved cirka 150 euro, men priserne falder gradvist jo længere væk fra centrum, du kommer. Dog er det absolut muligt at overnatte i centrum uden at sprænge feriebudgettet, hvis du kigger efter de helt små familiehoteller eller en traditionel italiensk pensione.
•Valutaen er euro som i resten af EU.
•EU-borgere kan frit besøge Rom i op til 3 måneder uden visum.
•Fiumicino Lufthavn, også kaldet Leonardo da Vinci Lufthavn, ligger sydvest for Rom. Der ligger et enkelt hotel i lufthavnen, Hotel Hilton, og lufthavnen har også et stort shoppingområde med mere end 100 butikker, hvoraf en stor del er specialforretninger med italienske varemærker og internationalt design.
•Der går tog direkte til Roma Termini, Roms hovedbanegård, hver halve time, og hvis du planlægger sightseeing både i og omkring Rom, kan vi anbefale, at du lejer en bil, da byen breder sig over et ret stort geografisk område.

Kultur, museer og seværdigheder i Rom

Vi vil bestemt ikke anbefale dig at springe Roms mest berømte seværdigheder over – der er nemlig god grund til, at Rom er Europas mest besøgte storby! Så gå endelig ikke glip af de store klassikere som for eksempel Peterskirken, på italiensk Basilica di San Pietro in Vaticano, som er verdens største kirke. For ikke at tale om Colosseum, Forum Romanum, Trevi-fontænen, Pantheon og Den Spanske Trappe, som alle hver især er rigelig grund til at rejse til Rom!

Men det er ikke kun Roms centrum, der har spektakulære seværdigheder at byde på – ikke så langt derfra er der nemlig også masser af oplevelser, der er værd at sætte en dag af til! For eksempel i den delvist udgravede oldtidsby Pompeji, som ligger ved foden af vulkanen Vesuv, og som blev dækket af et flere meter tykt lag pimpsten og vulkansk aske efter vulkanudbruddet i år 79 e.Kr. Udgravningerne står opført på UNESCOs verdensarvsliste.

Du kan selv planlægge dine ture, eller du kan kontakte én af de mange udbydere af guidede sightseeingture, som tilbyder at vise dig alt, hvad der er værd at se både i og uden for byen.

Du kan med fordel downloade lydbøger på Culture at hand, som har designet en række unikke guider med hjælp fra dygtige folk, der bor i den pågældende by.

Rom
Shopping og afslapning i Rom

Rom er et skønt sted til en shoppingtur, og byen vrimler med stormagasiner og designer-outlets. Byens status som handelscentrum gennem 2.000 år har resulteret i et overvældende og fascinerende multietnisk miks.

Ét af de mest interessante shoppingstrøg ligger på Via dei Condotti ved Piazza di Spagna, Den Spanske Trappe. Området er hjemsted for de fornemste italienske designerbutikker som for eksempel Gucci, Prada, Armani, Dolce & Gabbana, Versace og andre kendte mærker.

Den livlige indkøbsgade, Via del Corso, eller ’Corso’en’ i daglig tale, løber fra Piazza del Popolo til Piazza Venezia. Via del Corso, som er en gågade, er meget populær hos både turister og de lokale, så hvis du er kommet til Rom for at shoppe, er du simpelt hen nødt til at lægge vejen her forbi!

Kunst og antikviteter finder du i området omkring Piazza Navona, og i de omkringliggende gader ligger der masser af kunstgallerier og antikvitetshandlere. Eller hvorfor ikke lade dig opsluge af alle sanseindtrykkene fra et ægte romersk loppemarked: Gå fx på opdagelse på Porta Portese, det mest berømte af slagsen og med masser af ægte italiensk temperament. Det løber af stabelen hver søndag fra klokken 8 til cirka 13.

Hvis du trænger til at hvile fødderne efter en herlig dag i shoppingens tegn, så er du med garanti kommet forbi mere end ét sted undervejs, som lokkede med både kolde og varme drikke – og hvad er mere vel oplagt end at bestille en ægte cappuccino i autentiske omgivelser?

Strande i Rom

Selvom du måske ikke umiddelbart forbinder Rom med ferie ved vandet, så er det let nok at planlægge en udflugt til en af strandene omkring Rom, som er lettilgængelige med metro, tog eller bil. Så hvis du er på besøg i Rom og pludselig trænger til at komme lidt væk fra byens friske tempo, kan vi for eksempel anbefale en tur til Ostia Lido. Der er dog et enkelt ’men’: Prøv at undgå at tage til stranden om søndagen, det er nemlig traditionelt romernes stranddag, og der kan strandene godt være lidt overfyldt!

De fleste strande har private områder, hvor du mod betaling som regel kan benytte dig af en ren strand, toiletter og omklædningsrum, hvor du kan låse dine ting inde, en strandstol og en strandparasol, samt en kiosk eller en bar, hvor du kan købe kolde drikke.
Restauranter og natteliv i Rom

Hvad har du lyst til – en hurtig skive rygende varm pizza i hånden fra den nærmeste pizzasælger eller ægte italiensk haute cuisine på en af byens utallige, fantastiske restauranter? Nu du er i Italien, ligger det lige for at opsøge de stedlige specialiteter, men i en storby som Rom kan du selvfølgelig altid finde lige præcis dén slags mad, din mave begærer!

Romerne er generelt et afslappet folk – det hele behøver slet ikke gå så stærkt! Derfor kan Roms natteliv godt forekomme en lille smule tamt, da en romers opfattelse af en tur i byen typisk netop består af et godt måltid mad i gode venners lag, som starter sent, gerne først ved 21-tiden, og fortsætter til langt ud på natten.

Og Roms milde klima bærer formentlig den største del af ansvaret for, at hvis man vil ud og hygge sig – ja, så går man virkelig ud! Både lokale og turister tager en god, lang slentretur langs med pladser og stræder eller sidder ved en af de mange indbydende barer, hvoraf de fleste har udendørsservering, så du kan sidde hele aftenen og nyde synet af folk, der går forbi. Prøv fx at slentre en tur forbi området omkring Piazza Navona eller Trastevere-bydelen og lad den intense romerske stemning krybe helt ind under huden på dig.

Det er selvfølgelig også muligt at finde mere støjende og tempofyldt underholdning – i området omkring Piramide-metrostationen og ned langs med Via Ostiense ligger der fx en del natklubber, og du kan nærmest ikke undgå at støde ind i én af byens hundredvis af skotske og irske pubber – så hvis du er kommet til Rom for at feste, bliver du ikke skuffet!