Napoli ferie

Hvis Italien står højt på din liste over mulige destinationer for din næste ferie, Tag til Napoli!

Napoli oprindelige græske navn, Neapolis, betyder ’den nye by’, og den kan også siges at være lidt ny som feriedestination i forhold til eksempelvis Rom. Men at Napoli har været knap så efterspurgt af turister, er bestemt ikke ensbetydende med, at byen og området har færre eller mindre interessante oplevelser at byde på.

Napoli ligger ved Italiens middelhavskyst, så her kan du planlægge en rigtig dejlig badeferie og samtidig have masser af spændende oplevelser inden for rækkevidde. Her er masser af sol og varme, et stort udvalg af lækre restauranter og gå i byen-steder – og så skal du huske at gøre plads i kufferten: Napoli kan nemlig også være med på shopping fronten, både hvad angår tøj, smykker, kunsthåndværk og uimodståelige madspecialiteter.

Og så er Napoli hjemsted for masser af spektakulære seværdigheder. Som nærmeste nabo til udgravningerne i Pompeji er Napoli det oplagte valg for den historieinteresserede. Her finder du også verdens ældste operahus, som stadig er i brug. Vidste du for øvrigt, at der findes en hel verden af seværdigheder i Napolis undergrund?

Når du planlægger din rejse til Napoli, er der her nogle praktiske ting, som det kan være nyttigt for dig at være informeret om på forhånd. Se også afsnittene under rejsetips, inspiration og yderligere information, hvor du finder links til information, som kan være nyttig, når du booker flybilletter til Napoli.

Napoli, som ligger i Italiens Campania-region, er den største by i Syditalien med sine cirka en million indbyggere.

Det sydlige Italien har lange, tørre og meget varme somre – og forholdsvis milde temperaturer om vinteren.

Napoli
Et dobbeltværelse på et trestjernet hotel i nærheden af centrum koster fra ca. 70 euro og opefter.

Møntfoden er euro, og der findes hæveautomater til alle de mest almindelige internationale betalingskort som VISA, Master og Diners, men i de mindre specialforretninger betaler man ofte kontant, så det er en god idé at have kontanter på sig.

Italien er medlem af EU, så danskere kan derfor frit rejse ind og ud af landet med et gyldigt pas i hånden. Som turist kan du opholde dig i Italien i op til tre måneder.

Der er ingen hoteller i selve lufthavnen, men der ligger flere hoteller lige i nærheden, som har egne pendulbusser, der kører mellem lufthavnen og hotellerne. Der er et begrænset antal butikker og spisesteder i lufthavnen.

Der er ingen togforbindelser til og fra lufthavnen, til gengæld er der busforbindelser herfra og til hovedbanegården og havnen, eller du kan tage en taxa fra holdepladsen foran ankomsthallen

Kultur, museer og seværdigheder i Napoli

Golf er en populær sport i Syditalien, og Napoli har flere rigtig gode golfbaner, både 9- og 18-hullers, hvor du kan nyde et slag golf, det gode vejr – og visse steder også en spektakulær udsigt over Napoli-bugten.

Fra Napoli er der ikke langt til de berømte arkæologiske udgravninger ved Pompeji og Herculaneum. Og hvis du er på jagt efter mindre kendte seværdigheder, kan vi varmt anbefale dig at udforske Napolis undergrund, som består af en hel by af underjordiske grotter. De første udgravninger blev påbegyndt for næsten 5.000 år siden, da grækerne begyndte at hente enorme mængder kalksten op fra undergrunden, som de brugte til at bygge byens mure og templer.

En tur til Napoli er også den perfekte lejlighed for operaelskere til både at nyde en operaforestilling og opleve en kulturel perle, nemlig verdens ældste operahus, som stadig er i brug og anvendes til sit oprindelige formål. Teatro San Carlo blev nemlig bygget i 1737, men er stadig et af Italiens største operahuse med akustik i særklasse.
Shopping og afslapning i Napoli

Napoli er et veritabelt shoppingparadis – tøj, sko og alle typer læderartikler er forholdsvis billige her, og napolitanerne er altid med på de nyeste modetendenser. Byens historiske centrum rummer et stort udvalg af butikker, hvor der er rige muligheder for at gøre et fund, hvis dine shoppinglyster går i retning af kunsthåndværk, antikviteter, souvenirs og specialiteter fra det napolitanske og italienske køkken. Og så må du endelig ikke gå glip af muligheden for at besøge et af byens markeder, hvor du kan suge til dig af de mange synsindtryk og den stemningsfyldte atmosfære – og selvfølgelig købe billigt ind.

Noget af det mest stemningsfyldte – og formodentligt det billigste, du kan foretage dig i Napoli – er at gå en stille tur langs med Santa Lucia-stranden ved solnedgang. Det er et intet mindre end betagende syn og perfekt til at skabe den helt rette stemning som optakt til en god middag eller en festlig tur i byen.

Strande ved Napoli

Du kan dyrke mange forskellige typer vandsport langs med kysten, og et af de bedste steder til den slags aktiviteter er Capri, som har ry for at have det reneste vand i hele Napoli-bugten. Du kan for eksempel stå på vandski, dykke, windsurfe og naturligvis bade. De gratis offentlige strande består for det meste af gråt vulkansk sand – og selvom de er lige så lækkert solbeskinnede som betalingsstrandene, kan pengene nu være godt givet ud på betalingsstrandene, da du her har nogle af de fineste sandstrande, hvor sandet ofte er importeret, og hvor der er forskellige faciliteter, du som gæst kan benytte dig af
Restauranter og natteliv i Napoli

Hvor gourmander og gourmeter mødes i Napoli
Der lader til at være bred enighed om, at pizzaen oprindeligt stammer fra Napoli, og alene dét må vel være grund nok til at vælge den nemme løsning og beslutte, at aftenmenuen skal stå på pizza hver dag! Men hvis der trods alt skal bare lidt afveksling til, så finder du i Napoli en lang række indbydende restauranter – og som så mange andre lande i verden, hvor befolkningen har en markant nationalitetsfølelse omkring deres madtraditioner, gør italienerne også en helhjertet indsats for at værne om deres regionale specialiteter. I denne del af Italien har regionsretterne som regel enten fisk eller skaldyr som hovedingrediens – eller begge dele! Vælg gerne en af de lokale vine til at ledsage dit måltid – i Vesuv-området fremstilles både røde og hvide vine, og begge varianter er absolut anbefalelsesværdige.

Lige hvad du har lyst til i Napoli
Napoli er et veritabelt overflødighedshorn, uanset om du er til opera eller disko, en stille middag for to, eller byens hotteste natklub! Og apropos det sidste, så har Chez Moi ry for at være byens mest kræsne natklub, hvad angår deres klientel, som for en stor dels vedkommende består af designere, kendisser og embedsmænd – og derfor foregår sorteringen i døren med hård hånd! Diskotek Madison Street, Napolis største diskotek, henvender sig til det yngre publikum, som forstår at feste igennem de fleste af ugens dage undtagen fredag, som er forbeholdt de lidt ældre og mere rolige gæster. Torsdag og søndag er Riot det helt rigtige sted at gå hen, hvis du er til jazzmusik–og hvis du har tabt dit hjerte til opera, må du endelig ikke snyde dig selv for en aften i det gamle operahus, Teatro San Carlo, som har store opsætninger på plakaten fra december til oktober.

[pagelist_ext show_first_image=”1″ image_width=”300″ image_height=”300″ limit_content=”100″]