Amalfi kysten

En af verdens smukkeste kyststrækninger er Amalfikysten, der med god grund også kaldes for den guddommelige kyst. Med sine dramatiske klipper, frodige natur og milde klima har kysten i århundreder tiltrukket og fascineret rejsende.

Trods de rå omgivelser med stejle klippeskråninger er området ikke goldt, tværtimod, takket være den rige vulkanske jord, der får buske, planter og farvestrålende blomster til at vokse i rekordfart. I 1997 blev kysten optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Amalfikysten strækker sig langs Sorrentohalvøens stejle sydkyst ved Salernobugten gennem pittoreske kystbyer, der ”kravler” op langs de stejle klippesider. En af disse hyggelige byer er den underskønne by Amalfi, som er din base på denne rejse.

atrani-e-costiera-amalfitana

Amalfi by ligger cirka 40 kilometer sydøst for Napoli ved udmundingen af en dyb kløft, omgivet af stejle klippepartier med en udsøgt udsigt over kysten og bugten. De smukke omgivelser indbyder til afslapning, vandreture, livsnydelse og udforskning af området. Byen har cirka 5.500 indbyggere og består af små stejle gader og trapper, der ”klatrer” op ad klippesiderne. Byen har en fortid som selvstændig republik og maritim stormagt, hvilket blandt andet afspejler sig i byens domkirkes overdådige arkitektur og de mange spændende kulturrigdomme, der udstilles på nogle af byens museer.

I mange af haverne, der er anlagt i terrasser, vil du kunne se den lokale sort af lysende gule citroner, der bruges til at lave citronlikøren limoncello, som Amalfikysten er kendt for. Det italienske køkken i dette område er baseret på den fantastiske beliggenhed lige ud til havet, der muliggør alverdens lækre retter med friskfanget fisk og skaldyr og lokalt dyrkede råvarer. Du kan derfor virkelig svælge i lækker mad og god vin den tid, du tilbringer her.

I Amalfi kan du blandt andet vandre rundt blandt de stejle små gader og gyder, besøge den imponerende domkirke med den rige arkitektur og udsmykning, nyde livet på en lokal piazza med en forfriskning eller fra en solseng på en af hovedstrandene. Karakteristisk for kysten udgøres strandene ikke af fint, hvidt sand, men nærmere af lidt grovere gruslignende sand. Det er også oplagt at tage ud og udforske de smukke og unikke områder ved og omkring Amalfi – vi kan blandt andet anbefale, at du kaster et nærmere blik på jetset-øen Capri, ruinbyen Pompeji, vulkanen Vesuv eller charmerende Positano