Sicilien ferie

Når du planlægger din rejse til Sicilien, er der her nogle praktiske ting, som det kan være nyttigt for dig at være informeret om på forhånd. Se også afsnittene under rejsetips, inspiration og yderligere information, hvor du finder links til information, som kan være nyttig, når du booker flybilletter til Sicilien.

Sicilien er den største ø i Middelhavet. Her der bor cirka 5,1 millioner mennesker, og hovedbyen hedder Palermo. Sicilien er en italiensk region, men den har selvstyre. Sproget er italiensk.

Her lærer børnene ikke engelsk i skolen, så det vil typisk udelukkende være på de steder, som traditionelt servicerer udenlandske turister, at du kan gøre dig forståelig på engelsk. Vi anbefaler, at du lærer dig en håndfuld af de mest basale italienske gloser, inden du sætter kursen mod Sicilien.

Overnatning for to personer i et dobbeltværelse på et hotel i nærheden af Catanias centrum starter ved cirka 50 euro, men på Sicilien findes der hoteller for enhver smag og pengepung.

Valutaen er euro som i resten af EU. De fleste steder tager imod de gængse internationale kreditkort, dog et det altid klogt at have et beløb i kontanter på dig, når du er ude at rejse, og især på Sicilien er det en rigtig god idé, hvis du har mulighed for at medbringe mange af de helt små sedler og mønter, da her er mangel på småpenge, så du vil formodentlig opleve med jævne mellemrum, at det kan være svært for de handlende at give byttepenge.

EU-borgere kan frit besøge Sicilien i op til tre måneder uden visum.

Lufthavnen på Sicilien heder Catania lufthavn, dens officielle italienske navn er Aeroporto Internazionale Catania.

Der er ingen togforbindelser til og fra Catania lufthavn, så transporten foregår med bus eller taxa. Eller hyr en limousine, hvis det er en særlig lejlighed!

Kultur, museer og seværdigheder på Sicilien

Vælg mellem kirker og museer, arkæologiske udgravninger, historiske bygninger og monumenter – eller se lidt af hvert, og få et indtryk af den mangfoldighed af levn fra fortiden, der gør det moderne Sicilien til dét, det er i dag.

Takket være internettet har du mulighed for at planlægge dit besøg på Sicilien på en måde, så du får alt dét med, som interesserer dig mest. På Italyguides’ hjemmeside, som de selv kalder en sightseeing-revolution (og vi siger dem ikke imod!) kan du få vist 360°-billeder af mange af de mest interessante seværdigheder.

Prøv det – det er næsten lige som at være der selv – og når du er mæt af de imponerende virtuelle rundture og de smukke billedgallerier
Shopping og afslapning på Sicilien

Der er masser af muligheder for at shoppe i Siciliens store byer, hvor der er både specialbutikker og stormagasiner, men hvis du vil finde det hele på ét sted, er hovedbyen Palermo det rigtige sted at tage hen. Og hvis du er til udendørsmarkeder, har Palermo flere at vælge imellem, fx det berømte og charmerende Borgo Vecchio-marked.

Palermo er kendt for sit kunsthåndværk, som for eksempel malet keramik i form af vaser, store vægplatter og kander i alle størrelser. Men hvis traditionelt kunsthåndværk ikke lige er, hvad du havde tænkt dig at gøre plads til i kufferten, kan vi anbefale dig at slentre en tur ned ad Via Libertà, hvor du finder alle de kendte mærker, både de, der er Made in Italy, og de importerede som fx Cartier og Louis Vuitton.

Olivenolie er altid en populær souvenir at tage med hjem fra Italien, fordi den italienske olivenolie er berømt for sin høje kvalitet og gode smag. Hvis du er ude efter den ægte vare, så køb den i en vinforretning, enoteca på italiensk – så kan du være sikker på at få en god kvalitetsolie med hjem.

sicilien

Sicilien har ikke traditionelt udmærket sig som golfdestination, men faktisk har øen to udfordrende 18-hullers golfbaner, og flere er ved at blive anlagt, hvilket er oplagt her, hvor det for det meste er rigtig fint vejr til en runde, og landskabet bestemt er værd at kigge på undervejs.

Strande på Sicilien

Siciliens kystlinje er en skønsom blanding af sandstrande, forrevne klipper og naturreservater, alle med udsigt over det mest utrolige blågrønne hav. Øen har mange lækre badestrande, og de er en blanding af offentlige strande, hvor du bare kan slå dig ned, og private strande, hvor du betaler et beløb for at få lov at opholde dig, men som til gengæld giver dig muligheden for at leje strandgrej i form af parasoller og liggestole.

For os, der er vant til luft- og vandtemperaturerne på de skandinaviske breddegrader, er det ikke meget af en tilsnigelse at påstå, at badesæsonen på Sicilien strækker sig over hele året!

Strandenes kvalitet varierer dog en del, så det kan godt betale sig eventuelt at bede de lokale om at pege dig i den rigtige retning, hvis du vil finde en af de rigtig gode strande. Når det er sagt, kan det altså også sagtens lade sig gøre at finde én, for i 2010 er flere af Siciliens strande blevet tildelt det Blå Flag for at have badevandskvaliteten i orden.

natteliv på Sicilien

Det sicilianske køkken afspejler dets unikke og komplekse arv fra fortiden. Grækerne kom med vindruer og oliven, romerne introducerede dyrkningen af kikærter, linser og forskellige kornsorter, og den arabiske indflydelse bragte frugt, nødder og krydderier med sig. Så uanset om du helst vil indtage et simpelt traditionelt måltid på en fortovsrestaurant, eller om du vil forkæles på én af de sofistikerede moderne restauranter, der ligger spredt rundt på hele øen, bliver du aldrig skuffet. Sicilianerne stiller høje krav til deres kogekunst og ville hellere falde døde om end nøjes med det næstbedste! Vi tør godt love, at du i løbet af dit besøg på Sicilien finder mindst én bid af paradis … buon appetito!

Hygge og afslapning på Sicilien

Sicilien er nok ikke mest berygtet for sit natteliv. De større byer som Catania, Palermo og Messina har ganske vist både natklubber og barer, og der er masser af cafeer, hvor du sagtens kan tilbringe en hyggelig aften sammen med dine rejsekammerater, men du skal ikke regne med at finde de helt store, super trendy in-steder, hvor festerne varer ved og ved. Men de fleste af dem, der kommer hertil på ferie, lader også til at være rigeligt tilfredse med at tilbringe aftenerne med at slappe med kølige drinks på en udendørscafe.

Palermo er øens kulturelle centrum og har også det største udvalg, når det gælder underholdning og natteliv. Når mørket falder på, bliver der livligt på byens pladser, hvor folk mødes og lægger planer for, hvad der skal ske resten af aftenen. Hvis du er i dansehumør, findes der flere gode natklubber, og hvis du hælder mere i retning af et par drinks til god livemusik, er der også en håndfuld pubber at vælge imellem.

I Taormina finder du øens mest sofistikerede natteliv, hvor barerne er trendy, atmosfæren livlig og drinksene dyre. Her finder du også udendørscafeer, eller du kan gå en tur langs med strandpromenaden. I Messina er det sikrest at holde sig til hotellernes barer, og det samme gælder Catania, som dog har flere klubber og barer at vælge imellem.