Montpellier

Montpellier – Sydfrankrigs juvel. Det moderne Montpellier er en sydende metropol og én af Sydfrankrigs hurtigst voksende byer. Den charmerende byplanlægning i byens centrum giver plads til brede boulevarder, masser af historiske monumenter og smukke promenader flankeret af træer.

I denne universitetsby udgør de studerende cirka en fjerdedel af befolkningen og er med til at give byen dens livlige stemning. I Montpellier er der lidt for enhver smag – tilbring for eksempel en afslappende eftermiddag på en af fortovscafeerne på den imponerende marmorplads, Place de la Comédie. Nyd byens forskellige arkitektoniske stilarter, som giver en fascinerende blanding af moderne og traditionel arkitektur, få dit shoppingbehov dækket af byens mange butikker og gademarkeder, og få din sult stillet i en af byens mange caféer og restauranter. Hvis du trænger til at vaske turiststøvet af kroppen, ligger det blå, blå Middelhav med sine gyldne sandstrande også inden for rækkevidde!

Når du planlægger din rejse til Montpellier, er der her nogle praktiske ting, som det kan være nyttigt for dig at være informeret om på forhånd. Se også afsnittene under rejsetips, inspiration og yderligere information, hvor du finder links til information, som kan være nyttig, når du booker flybilletter til Montpellier.

Montpellier er hovedbyen i Languedoc-Roussillon-regionen i det sydlige Frankrig. Byen har cirka 275.000 indbyggere, hvoraf det estimeres, at knap en fjerdedel er studerende ved byens universitet. Sproget er fransk.

Montpellier ligger ved Middelhavet, cirka 10 km inde i landet. Byens højeste punkt er Place du Peyrou, som ligger cirka 57 km over havets overflade.

Montpellier har middelhavsklima med milde vintre og meget varme og tørre somre.

Kultur, museer og seværdigheder i Montpellier

Der er masser af kulturelle seværdigheder at udforske i Montpellier-området. Her finder du indtil flere spektakulære slotte og bygningsværker fra længst svundne tider og museer, hvor du kan udforske områdets kunst og historie. En vandretur i den gamle bydel Ecusson udgør en fin introduktion til byens rige kulturarv.

Kulturelskere vil uden tvivl også nyde byens fine samling af europæisk kunst fra renæssancen til det 20. århundrede, som er udstillet i Musée Fabre, for ikke at tale om de moderne kunstudstillinger i Carré Saint-Anne-museet, som tilligemed ligger i en gammel kirke. Hvis du er interesseret i at dykke ned i byens lokalhistoriske hemmeligheder, skal du styre direkte mod Musée Languedocien, som har nogle helt fantastiske antikke og middelalderlige samlinger, og bagefter kan du tilføje en ekstra dimension til din nyerhvervede viden med et besøg på Vieux Montpellier-museet, hvor du kan se antikke møbler og genstande, som er karakteristiske for Montpellier-egnen.

Shopping og afslapning i Montpellier

Shoppingentusiaster behøver ikke bekymre sig for, om udvalget er stort nok her i Montpellier – det er det! Her finder du nemlig alt fra chikke, små mærkevarebutikker til de velkendte franske kædeforretninger og stormagasiner.

Du finder nærmest det hele på og omkring Montpellier torv, Place de la Comédie, og du vil uden problemer kunne bruge det meste af en dag og en anselig sum penge i de små butikker i byens smalle, brostensbelagte gader. Hvis du er på udkig efter designertøj, dyre smykker eller chikke, nye designersko, så er du bestemt kommet til rette sted!

I den mere børnevenlig ende kan nævnes byens safaripark-lignende zoologiske have, og for alle børn og barnlige sjæle vil det være oplagt at tilbringe en dag i vandlandet i Cap d’Agde, som ligger en lille times kørsel fra Montpellier.

Strande i Montpellier

Der er ingen tvivl om, at hele familien vil sætte pris på de fine sandstrande, der ligger i nærheden af Montpellier, og som er det ideelle sted at tilbringe afslappende sommerdage sammen med familiens små. Maguelone-stranden har ry for at være en af de bedste strande ud for selve Montpellier, men der er mange at vælge imellem langs med hele kysten!
Maguelone-strand
Vandsportsentusiaster går heller ikke forgæves her, da der er et stort udvalg af vand- og strandaktiviteter at vælge imellem, så hvis du er typen, der bare ikke kan få en hel dag til at gå med at ligge og slappe af og blive gennemvarm og solskinslækker – ja, så er der også andre måder at blive det på!

Restauranter og natteliv i Montpellier

Maden i Montpellier er lige så god som i andre dele af landet – og det traditionelle Languedoc-Rousillon-køkken kan byde på nogle lækkerier, der med garanti kan få dine tænder til at løbe i vand! Og regionen er også berømt for sin produktion af kvalitetsvine, så det vil være oplagt at lade en god, lokal vin gøre de gode, lokale retter følgeskab, når du skal vælge, hvad du vil spise og drikke!

Selvom Montpellier er en udpræget studieby, og byens natteliv naturligvis bærer tydeligt præg af dette klientel, så er der masser af forskellige tilbud at vælge imellem, hvis du har lyst til en glad aften i byen – pubber, natklubber og diskoteker i massevis! Og de er ikke svære at finde, for fra torsdag til søndag kører byens specielle natbus, Amigo-bussen, rundt i de populære gå i byen-områder.

Prisen for en overnatning for to personer i dobbeltværelse på et trestjernet hotel i nærheden af byens centrum starter ved cirka 100 euro i højsæsonerne – men Montpellier er en stor by, hvor du kan finde logi, der matcher både temperament og pengepung.

Valutaen er euro, og de fleste gængse internationale betalingskort kan anvendes næsten alle steder, men vi anbefaler, at du altid har lidt kontanter på lommen for alle tilfældes skyld.

Frankrig er en del af Schengen-samarbejdet, og EU-statsborgere behøver derfor ikke visum ved indrejse.

Lufthavnen ligger cirka seks km fra Montpelliers centrum, og herfra kan du komme til byen med shuttlebus eller taxa.