Salvador

Salvador er hovedbyen i delstaten Bahia, der er på størrelse med Frankrig. Salvador ligger på en halvø og har Brasiliens største havbugt på den ene side og mere end 50 km palmekyst på den anden. Her finder man de hvidklædte tropiske strande med palmer og krystalklart vand, mens selve byen gemmer på en rig kulturhistorie som alene er hele besøget værd.

Tiden har sat sine tydlige spor rundt om i byen. Her blandes byens fascinerende slidte gyder med imponerende nyrestaurede kirker. Et absolut “must” for dem der vil mere end bare strandliv. Læs mere

Praia do Forte
En god times kørsel nord for Salvador ad “kokosnød hovedvejen” kommer man frem til denne hyggelige landsby med fine pousadas og hoteller. Det naturlige centrum er den lille gågade med små butikker, lækre restauranter og cafeer. Praia do Forte ligger direkte ned til de kilomterlange strande og området kan især anbefales som et kærkomment afslapningssted efter et besøg i storbyen Salvador.

Salvador

Salvador

Foruden de nævnte attraktioner, kan Salvador byde på to helt specielle oplevelser. Havskildpadder er her i stort antal og beskyttes af Tamar Projekt organisationen, der overvåger alle rederne langs mere en 60 km kystlinie. Organisationen har til huse på stranden ved siden af landsbyen, hvor der er mulighed for at se skildpadder og andre dyr i specielle bassiner. Fra september til marts er der stor chance for at se havskildpadder komme op på strandene. En oplevelse, som er værd at have med hjem.

Dernæst ligger landsbyen i “Sapiranga forrest Reserve” nationalpark. Der er stier til hike- og cykelture, og inden for kort afstand kan man få et godt indblik i junglens imponerende plante- og dyreliv. Anbefaling – gå en tur langs stranden ned til floden ved solopgang og se hvordan dens farve ændres til dybrød.