Rom, vinter-OL, Vin, Ferrari, smukke strande – Italien har det hele. Hvis du overvejer at rejse til Italien, her er nogle ting, du bør vide.

En oversigt over Italien for rejsende

Fra et europæisk perspektiv, er der ikke meget tvivl om, at Italien er grundlaget for det moderne samfund i Vesten. Det er konklusionen skyldes primært to forhold, regeringstid romerne og den romersk-katolske kirke.

I mere moderne tider, blev Italien en nationalstat i 1861, da de bystater af halvøen, sammen med Sardinien og Sicilien, blev forenet under kong Victor Emmanuel II. En æra af parlamentarisk regering kom til en tæt i de tidlige 1920’ere, da Benito Mussolini etableret et fascistisk diktatur. Hans katastrofale alliance med Nazi-Tyskland førte til Italiens nederlag i Anden Verdenskrig.

Et demokratisk republik erstattede monarkiet i 1946 og økonomiske genopblomstring følges. Italien var et charter medlem af Det Europæiske Økonomiske Fællesskab. Det har været på forkant med europæisk økonomisk og politisk forening. Vedvarende problemer omfatter illegal indvandring, organiseret kriminalitet, korruption, høj arbejdsløshed, lav økonomisk vækst, og de lave indkomster og tekniske standarder i det sydlige Italien i forhold til den velstående nord.

Hvis du vil til Italien, her er nogle grundlæggende ting, du skal vide.

1. Norditalien er velhavende, mens den sydlige del ikke er.

2. Italien er lidt større end staten Arizona.

3. Italiens klima er overvejende Middelhavet med Alpine i langt mod nord og varme, tørre områder i syd.

4. Vatikanstaten  i Rom anses som uafhængigt land.
Italien2
5. Du kan ikke komme ind i noget område til Vatikanets iført shorts.

6. Rom havde de første brolagte gader i verden i 170 f.Kr. Køretøjer, der skulle forbydes på grund af trafikpropper!

7. Romerske gladiatorer var de første atleter at påtegne produkter.

8. Betragtes som en af de oddest kejsere, udnævnte Caligula sin hest til en senat position blandt andre mere berygtede aktioner.

9. Romerske vedtægter var meget utilitaristisk. Hovederne kunne fjernes og erstattes for at afspejle de ændringer i det politiske klima.

10. Når den romerske hær tabte et slag, de virkelig tog det hårdt. Kommandører ville dræbe hver tiende soldat under deres kommando. Denne handling er roden af ordet “decimere”.

11. Overraskende for mange er det faktum, at der var betydelige perioder, hvor det gamle Rom havde nogen kejser. Senatet skulle regere. I tider med trusler, ville senatet vælge en person som kejser. Han havde absolut magt, hvilket giver anledning til begrebet diktator.

12. Store procentdele af romerne døde af blyforgiftning. De brugte er som et sødemiddel!

13. I begyndelsen af 1900-tallet opfandt prins Piero Ginori Conti den geotermiske pumpe. Han betragtes som faderen til moderne geotermisk energi.

14. 20 italienerne har vundet Nobelprisen.

15. Michelangelos rigtige navn er Michelangelo Buonarroti.

16. Befolkningen i Italien fra 2005 var 58.103.033 mennesker.

17. Flaget i Italien blev inspireret af det franske flag bragt i 1797 af Napoleon.

18. Lehman Brothers ejer syv procent af Ferrari.

19. Italien trails kun Brasilien i VM-vinder.

Italien er et fantastisk land med farverige, animerede mennesker. Fra gammel kultur til en travl moderne land, er en tur til Italien svært at slå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts