Norge

Rejseguide over Norge

Norge er et skandinavisk land i Nordeuropa og et smukt sted. Følgende er en oversigt over baggrundsoplysninger du bør vide, før du tager en tur.

Det officielle navn Norge er Kongeriget Norge. Landet dækker et område på fastlandet og ledsagende østater. Den samlede størrelse af Norge er omkring 150.000 kvadrat miles. Til sammenligning, gør dette landet lidt større end staten New Mexico i USA.

Hovedstaden i Kongeriget Norge er Oslo, som også er den største befolkning center med over 520.000 indbyggere. Andre større byer i note omfatte Bergen med knap en kvart million indbyggere, Trondheim med 150.000 indbyggere og Stavanger med ca 110.000 indbyggere.

Top 10 seværdigheder i Norges hovedstad Oslo

Terrænet Norge kan beskrives som ekstrem med høje plateauer, stejle fjorde, fjelde, og frodige dale. Klimaet er tempereret langs kysten, men meget koldere inde i landet. Med sin langt mod nord placering, oplever Norge meget lange dage i sommermånederne og lige så lange nætter i løbet af vinteren. Om sommeren kan det blive lys indtil tæt til midnat.

Borgere i Norge er kendt som nordmændene. Det seneste estimat af den samlede befolkning i Norge udgjorde 4.593.000 i 2006. Befolkningen er ikke ligefrem udvider med årlig vækstrate lige over nul ved 0,41 procent. At give perspektiv, der er omkring en norsk for hver 15 kvadrat miles af jord.

Etnicitet i Norge er primært en blanding af folk fra de skandinaviske lande i antikken. Den dominerende flertal er en blanding af nordisk, alpine og baltiske folkeslag blandes over tid. Norge har ikke en stærk indvandrer bevægelse med kun 300.000 indvandrere fra 2005.
Norge
Fra et religiøst perspektiv, er kirken Norge den dominerende tro med over 87 procent af nordmændene hævder det som deres tro. Kirken i Norge er en luthersk pålydende. Ingen anden religion er i stand til at kræve mere end to procent af befolkningen som tilhængere, men lommer af Pinsebevægelsen Christian, romersk katolske og muslimske kan findes her og der.

Kongeriget Norge har to officielle sprog – Bokmaal norsk og nynorsk norsk. Engelsk er også udbredt i de fleste og undervist i skolesystemet. Små lommer af Sami og overfladebehandling talende mindretal også eksisterer.

Selvom det er statistisk umuligt, hævder Norge en læsefærdighed på 100 procent. Den sande nummer, hvis formentlig ikke meget mindre på grund af den obligatoriske skolegang. Middellevetiden for mænd nordmænd er 76 år, mens kvinder lever yderligere fem år i gennemsnit.

Da denne baggrund oplysninger afslører, har dette land til langt nordpå førte en noget isoleret tilværelse. Det er sagt, folk er universelt behagelige og landet er fantastisk smukke.