Polen

En Rejseguide over Polen for ferierejsende

Polen har en unik historie i Europa, ofte trukket mellem russiske og vestlige interesser. Det du planlægger en tur til Polen, her er nogle baggrundsoplysninger din bør vide.

En oversigt over Polen for rejsende

Det officielle navn på landet er Republikken Polen. Den dækker et areal på ca 120.000 kvadratmeter miles, omkring samme størrelse som staten New Mexico i USA. Hovedstaden i landet er Warszawa, som også er den største by ved befolkning med næsten 1700 tusind indbyggere kalder det hjem. Andre byer af betydning omfatter Lodz med en befolkning på lidt færre end 800.000, Krakow med 760.000 indbyggere og Gdansk med 460.000 personer. Terrænet i Polen er primært fladt selvom bjerge kan findes i området langs den sydlige grænse af landet.

Statsborgere i Republikken Polen er kendt som polsk. Den seneste folketælling fandt der 36.800 tusind mennesker, der bor i landet, selv om nogle er udokumenterede udlændinge. Den årlige vækstrate for befolkningen er stagnerende, hverken voksende eller faldende tilstrækkeligt til at blive anset for at være ved at ændre fra et statistisk synspunkt. I modsætning til mange europæiske lande er Polen primært befolket af sine egne folk med polske folk gør op 98 procent af etnicitet. En lille smule af tysk, ukrainsk, hviderussiske og litauiske folk også bor i landet.

Polen er et overvejende ensartet religiøst land. Over 90 procent af polakkerne abonnere på den romersk-katolske tro. Tilhængere af Øst Orthodox, Uniate, protestantiske og jødedom kan også findes.

Malbork Slot i Polen

Malbork Slot i Polen

Den analfabetisme i Polen er over 98 procent, på linje med satserne i en stor del af Europa. Det officielle sprog er polsk, hvilket også er det dominerende sprog, der faktisk anvendes af statsborgere fra Polen. Middellevetiden for polske mænd er 70 år, mens kvinder livet ekstra ni år i gennemsnit en markant forskel.

Polen er ofte overskygget af Ungarn og Tjekkiet som en rejse destination i de tidligere blok lande i Sovjetunionen. Dette giver dig mulighed for at opleve det, før de fastfood leddene i vest starten overtager malerisk land.