Rejsetip til Polen
Om amtet
Polen er et af de gamle nationer, der blev dannet omkring 10. århundrede. Det er Centraleuropa, Østeuropa og det meste af området er et fladt plan og bjerge langs den sydlige grænse. Warszawa er hovedstaden i Polen, der blev totalt ødelagt under Anden Verdenskrig og blev genopbygget helt fra bunden igen. Kongeslottet i Warszawa, som blev rekonstrueret efter verdenskrigen er et must se attraktion. Den Lazienky Palace bør også ikke glip som har et friluftsteater og Chopins monument. Krakow er den næststørste by i Polen står som et vidne til sin middelalderlige æra. Polen har en stærk smag til musik og teater, og dermed hjemsted for mange teatre og operahuse. Populære polske Køkkener omfatter Zrazy Zawijane (champignon-fyld bøf ruller i creme fraiche) serveret med kogt Kasza (boghvede) og grisenes knoer.
Befolkning & Sprog
Befolkningen i Polen er ca 38.500 tusind og det officielle sprog, der tales, er polsk.
Elektricitet
Spændingen er 230 V og frekvensen er 50 Hz. De typer af stik anvendes, er runde pin med vedhæftet fil og Round bens stik og beholder med mandlige jordben.
Geografiske placering
Det er beliggende i Centraleuropa, øst for Tyskland grænser op til Østersøen, Den Russiske Føderation, Belarus, Ukraine, Litauen, Den Tjekkiske Republik, Den Slovakiske Republik og Forbundsrepublikken Tyskland.
Klima
Klimaet i Polen kan betegnes som tempereret. Vintrene er svær indre med en gennemsnitlig temperatur i Warszawa er 23 ° F (-5 ° C). Somrene er varme inde i landet med gennemsnitlige temperaturer i juli omkring 66 ° F (19 ° C). Nedbøren forekommer året rundt.
Lokale Told
Handshaking er den fælles skik. Det er almindeligt at bringe blomster, hvis du kommer til at nogens hus. Dressing er temmelig konservativ og afslappet og formelle til underholdning om aftenen eller i en god restaurant. Rygning er forbudt i nogle offentlige bygninger. Drikkepenge er 10 til 15 procent i restaurant, hotel og taxaer.
Seværdigheder
Warszawa: Byen blev fuldstændig ødelagt under Anden Verdenskrig og blev fuldstændig genopbygget efter krigen. De populære seværdigheder omfatter Historic Museum i Warszawa, den Lazienki Palace med sin friluftsteater og Chopins monumenter, og Palace of Culture and Sciences.
Cracow: Mariakirken, Royal Castle, og Royal Domkirke oven på Wawel Hill
Rejser
Med fly – Det nationale flyselskab i Rumænien er LOT Polish Airlines (LO). Mange populære flyselskaber, der flyver til Polen omfatter Aeroflot, Air France, Austrian Airlines, British Airways, Easyjet, El Al, Lufthansa, Ryanair, SAS og Swiss Air. Den største lufthavn er Warsaw Frederic Chopin Airport, som ligger ligesom 6 miles sydvest for byen.
Af Sea – Pol Ferries forbinde Polen til Sverige, Danmark og Finland
Med Tog – polske statsbaner (PKP) (website: www.pkp.pl) driver Eurocity tog fra Polen forskellige europæiske storbyer. Men alle tjenester fra Vesteuropa til Polen passere gennem Den Tjekkiske Republik, Tyskland eller Slovakiet. De vigtigste ruter forbinder Warszawa med Berlin og Køln, Budapest, Prag og Wien. Der er også en bil-sleeper service fra grænsen til Holland til Poznan / Warszawa.
Duty Free Poster 1. Op til 250 cigaretter eller 250 gm tobak eller 50 cigarer for ikke-EU-lande. 2. 800 cigaretter eller 200 cigarer eller 1 kilo røgtobak for EU-landene. 3. 1 liter vin og 1 liter spiritus til ikke-EU lande. 4. 10 liter spiritus, 90 liter vin og 110 liter øl for EU-lande 5. Parfumer, medicin og kosmetik til personlig brug 6. Gaver op til 175 €
Forbudte varer
Fugle og fjerkræ ankommer fra lande smittet med aviær influenza, Un-dåse varer, kød eller mælkeprodukter, narkotika, skydevåben, ammunition, våben, æg, planter, truede arter, fyrværkeri og alkoholholdige drikkevarer, der indeholder mere end tres procent alkohol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts

Afbudsrejser til en fantastisk kultur 

At finde billige afbudsrejser til Tyrkiet kan være nøglen til at opleve en fascinerende blanding af kultur, historie og naturskønhed til en overkommelig pris. Tyrkiet,