Irland

Irland er en ø i den nordvestlige del af Europa med et areal på 32.595 m² miles. Om 370 km (230 miles) lang og 225 km (140 miles) bred, omfatter Irland Republikken Irland og Nordirland. Befolkningen på øen Irland er cirka 5,8 millioner mennesker, 4,1 millioner i Irland og 1,7 millioner i Nordirland. Irland er den tredje største ø i Europa.

Geografi: Irland har 32 amter, og fire provinser: Connacht, Leinster, Munster og Ulster. En ring af kystnære bjerge omgiver lave centrale sletter. Om fem procent af irsk jord er under skov. Øens grønne vegetation er et produkt af sit milde klima og hyppige, men blød nedbør. Irlands mest naturskønne områder ligger i det sydvestlige og vestlige amter. Disse områder er i høj grad bjergrigt og stenet, med smukke grønne udsigt.

Irsk: er det keltiske sprog i Irland. Den blev bragt til Irland af keltiske angribere i 1000 f.Kr., og til slutningen af ​​det 18. århundrede, blev talt af flertallet af befolkningen. Det engelske sprog vundet indpas hurtigt og irsk er nu talt regelmæssigt kun i visse områder i det vestlige Irland. Det er undervist i alle skoler, men på trods af aktiv støtte fra regeringen i Irland, er der sikkert færre end 90.000 højttalere. Det er det første officielle sprog i den irske republik og blev for nylig et officielt sprog i Den Europæiske Union (EU).
Irland
Litteratur og kunst: For sådan et lille land, har Irland gjort et stort bidrag til verden af ​​kunst og litteratur i alle sine filialer, primært på engelsk. I nyere tid har Irland produceret fire vindere af Nobelprisen i litteratur: George Bernard Shaw, William Butler Yeats, Samuel Beckett, og Seamus Heaney.
James Joyce er almindeligt anset som en af ​​de mest betydningsfulde forfattere i det 20. århundrede. Hans roman: Ulysses betragtes som en af ​​de største romaner i det 20. århundrede.

Landskab: Den irske landskab er et af Irlands største attraktioner. Irlands mest naturskønne områder ligger i det sydvestlige og vestlige amter. Der er flere nationalparker fyldt med tårnhøje bjerge, romantiske søer, og vil altid forblive Irelands mest uspolerede skatte. Storslået natur har tiltrukket mange besøgende til disse parker i årevis.

Irland Klima: The Atlantic Gulf Stream holder den irske klima mild meste af året. Gennemsnitlige temperaturer i vinterperioden er 4 – 7o C, og om sommeren er 14 – 18O C. Nedbøren er tungest i vest og letteste i sydøst, men på alle tidspunkter meget uforudsigelig.

Sport: gælisk hurling og fodbold er de mest populære sportsgrene i Irland – de udgør de nationale sportsgrene i Irland, kendt som Gaelic Games. Alle Gaelic Games er underlagt Gaelic Athletic Association (GAA).
Andre vigtige sportsgrene er: Rugby, Fodbold (fodbold), hestevæddeløb og hundevæddeløb.