Ungarn

Beliggende i Østeuropa, Ungarn er et mangfoldigt og smukt land. Den ubestridte skat af landet er Budapest.
Over 2.000 år gammel, Budapest er en stor by med spor af de forskellige kræfter, der har regeret det over tid. Romere, tyrkere, goterne og mange andre har erobret byen. En eller anden måde, de forskellige påvirkninger arbejder på en sådan måde, at gøre byen gnistre.
I en smule trivia, blev Budapest historisk overvejet tre byer. De tre byer var Pest, Obuda og Buda. Selv samlet, blev byerne naturligt divideret med Donau-floden, som gafler i midten af byen. I 1873 blev de tre byer samlet i én og givet Budapest navn.
Selvom Budapest har flere attraktioner end kunne muligt være dækket i en artikel, her er et par skal se steder.
Buda Slot
Sidder på toppen af en bakke og tårner højt over Donau, Buda Slot er forbløffende. Byggeriet er påbegyndt under vejledning af kong Bela IV i det 14. århundrede og blev udvidet ved af senere herskere. Middelalderen betød dog slottet brændt, plyndret, ødelagt, bombet med kanonkugler og plyndret. Hver gang, nye magthavere genopbygget.
Besøger Buda Castle er som at træde tilbage i højderne af renæssance. Slottet er prydet med røde marmor trapper, gotiske facader, bastioner og episke vedtægter med udsigt over Donau. Springvandene omkring slottet simpelthen ikke kan beskrives med ord.
Ungarn
Spas
Budapest sidder over en tektonisk plade fejl linje, som normalt er en dårlig ting. I dette tilfælde, men placeringen af byen svarer til en overflod af varme mineralske kilder. Enterprising ungarere har bygget kurbade på fjedrene og er åbne for erhvervslivet. De kurbade er “over the top” med et operahus føler. Flyder rundt fredeligt, en føles europæisk royalty.
Hvis du rejser til Europa, plan om at afsætte en uge til Budapest. For dem forelsket i Prag, kan et besøg til Budapest ændre dit sind.