Budapest

Budapest er delt lige igennem af floden Donau, som en bindestreg i byens meget navn. Ligesom en Donau deler Europa i Øst og Vest, så det opdeler dette byens vest-bank Buda distrikt fra øst-bank bydelen Pest. Øst og vest, er byen blevet hevet i begge retninger for næsten hele dens historie.

Budapest er den største by i Centraleuropa, Budapest er også en af ​​dens smukkeste, krammede kurven for et bredt bånd i Donau. Langs den vestlige bred, klatrer byen hurtigt op til Castle Hill, stedet for den tidligere kongelige palads og den middelalderlige landsby Buda.

På en flad, lavtliggende plain over floden er Pest, den moderne administrative og kommercielle centrum af Budapest. En beundringsværdig eksempel på byplanlægning, den såkaldte Inner City udmærker sig ved bord, grønne boulevarder, kontinentale cafeer og smukke barok, neo-klassiske og novo bygninger. Byens store udseende, fin-de-siecle udseende har fået mange til at kalde Budapest “den Østens Paris”.

Det punkt, hvor de to sider vender mod hinanden, på tværs af Donau er, hvad definerer Budapest bedst. Foring den venstre bred af Pest er den statelige neo-gotisk Parlamentet bygge en hel by blok af hvide spir, kronet af en neo-renæssance rød kuppel. Lige så berømt er det 19. århundrede Chain Bridge regally bevogtet af fire sten løver og linker (sammen med syv andre broer) de to banker i byen.
Budapest