Tjekkiet

Billige flybilletter til Prag

Er du ønsker at vide mere om Den Tjekkiske Republik? Måske du planlægger et besøg der, eller studerer i landet til et skoleprojekt. Læs videre for nogle grundlæggende oplysninger om centraleuropæiske land.

Det land Czechoslavakia blev grundlagt i slutningen af ​​Første Verdenskrig, og efter tjekkerne og slovakkerne sammenføjet efter sammenbruddet af det østrig-ungarske kejserrige. Den nystiftede stat skulle eksistere indtil 1989, at tilbringe tiden efter Anden Verdenskrig under kommunistisk kontrol, bag den såkaldte jerntæppe (et begreb først populariseret af Winston Churchill).
Tjekkiet
Den fredelige “Velvet Revolution” fra 1989 oplevede Czechoslavakia frigøre sig fra sovjetisk kontrol. To år senere, tjekkerne og slovakkerne skulle gå hver til sit, ser grundlaget for Den Tjekkiske Republik (med dens hovedstad, Prag) og Slovakiet (hovedstaden: Bratislava). Denne adskillelse ofte benævnt “fløjlsskilsmisse”.

I 1999 blev Tjekkiet et fuldgyldigt medlem af NATO og 2004 oplevede staten tiltræder Den Europæiske Union (EU). Det holder liv i Den Tjekkiske Republik på selve hjertet af Europa. Faktisk er indlandsstat omkranset af Tyskland, Polen, Østrig og Slovakiet.

Af de 10 millioner indbyggere i landet, bor mere end en million i den smukke hovedstad Prag, som er blevet sådan en favorit for internationale besøgende. Andre væsentlige byer omfatter Plzen, verdensberømt for sine øl. Det er de lande, øl, der er bare en funktion, der sikrer, at landet er en meget populær destination: førende mærker omfatter folk som Budvar, Pilsner Urquell og Staropramen.

Landets største eksportmarked område er i maskiner og transportmidler – det ecoonomy således fortsat i høj grad domineret af de industrielle sektorer