Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvad skal man se i Berlin?Der er noget for enhver smag i Berlin. Det kan derfor være svært at vælge, hvad du gerne vil se. Vi giver dig her fem bud på seværdigheder i byen, som du ikke må snyde dig selv for at opleve.

Berlin er virkelig en by, der har noget for alle. Lige meget om du er til shopping, kunst, mad eller interesserer dig for historie, vil du finde masser af muligheder i Berlin. Den store by med hele 3,5 millioner indbyggere har kvarterer for enhver smag, lige fra det smarte tidligere Vestberlin til det chikke tidligere Østberlin.

Check Point Charlie

Check Point Charlie er en af de mest besøgte seværdigheder i Berlin – og det med rigtig god grund. Da Berlin var delt i øst og vest, var Check Point Charlie en af de vigtigste grænseovergange. I dag er der skabt et museum, der fortæller om hele perioden. Både hvordan det var at leve i en by, der var adskilt, og om de mange, der prøvede at komme fra øst til vest.

Fernsehturm

Vil du have et godt overblik over Berlin og omegn, bør du tage i Fernsehturm. Der kan du nemlig se op til 42 kilometer væk på en klar dag. Du kan vælge at besøge tårnet kun for at nyde den storslåede udsigt, men kan også spise i tårnets restaurant. Den drejer langsomt rundt, så du med tiden får set hele udsigten.

Tårnet står på Alexanderplatz i det daværende Østberlin. Dengang var det et vigtigt projekt for DDR-styret, der gerne ville vise borgerne i vest deres tekniske og arkitektoniske kunnen.

Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Rigsdagsbygningen

Den smukke gamle Rigsdagsbygning i Berlin giver i sig selv et godt indblik i den tyske historie. Den blev bygget i 1894, da Tyskland blev samlet til et land. I 1933 blev den brændt ned, angiveligt af antinazister. Under 2. Verdenskrig forfaldt bygningen yderligere. Det var først i 1990, da de to Tysklande var blevet forenede, at bygningen blev restaureret og taget i brug igen.

Det er muligt at bestille billetter, så du kan komme ind og se bygningen. Noget af det mest spektakulære, er den store glaskuppel, der giver en 360 graders udsigt over Berlin.

Hamburger Bahnhof

På trods af navnet er der ikke tale om en station, men derimod et kunstmuseum. Bygningen blev dog oprindeligt opført som endestation for toget fra Hamborg. I slutningen af 1800-tallet blev stationen dog lukket og stod tom i mange år, indtil den i 1990’erne blev omdannet til et kunstmuseum for moderne kunst.

Der er faste udstillinger med værker af Andy Warhol og Roy Liechtenstein, lige som der også er en række skiftende udstillinger.

DDR-museum

Er du nysgerrig efter, hvordan livet egentlig var i Østberlin, kan du blive klogere på alle aspekter af det på DDR-museum. Der beskriver de i detaljer, hvordan hverdagen så ud for en DDR-borger. Det er en interaktiv udstilling, hvor du har mulighed for at ”prøvekøre” en trabant, komme ind i en klassisk DDR-lejlighed og en lang række andre oplevelser.