flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – I Flensborg er det tydeligt at se sporene efter dengang, hvor byen var dansk. Du kan for eksempel se Istedløven og besøge en romfabrik, en vigtig grund til byens rigdom i 1800- og 1900-tallet.

Flensborg ligger kun omkring 20 minutters kørsel fra den dansk-tyske grænse. Byen er derfor et rigtig godt udgangspunkt for en dagstur – hvis du bor i Jylland – eller en weekendtur, hvis du bor i resten af Danmark. Der bor lige knap 88.000 mennesker i byen, hvilket gør, at den byder på oplevelser for enhver smag.

Byen blev grundlagt allerede i 1100-tallet. Den gamle bykerne er godt bevaret, og det er en oplevelse i sig selv at gå rundt og mærke stemningen der. I 1700-tallet oplevede byen en enorm velstandsperiode, fordi det var her, skibene fra Vestindien lagde til med deres last af rom, sukker og tobak.

I 1864 tabte Danmark den 2. Slesvigske Krig, hvilket blandt andet betød, at Flensborg blev tysk og har været det lige siden. Umiddelbart efter krigen var der et stort flertal af danskere i byen, men ved folkeafstemningen i 1920, hvor indbyggerne skulle stemme om, om de ville høre til Danmark eller Tyskland, var der flyttet så mange tyskere til byen, at det blev et klart flertal for Tyskland. Der er dog stadig et betydeligt mindretal af dansktalende personer i byen.

Phänomenta

Phänomenta er et scienceoplevelsescenter, hvor det er muligt at eksperimentere og lege med udstillingen. Det er for eksempel i forhold til emnerne kommunikation, synssansen og berøringssansen. Museet har et kæmpe areal på hele 4.400 kvadratmeter og over 150 interaktive opstillinger. Det er derfor en god ide at sætte rigeligt med tid af til det.

Centret ligger lige ved siden af den berømte Nørreport. Når du besøger museet, bør du derfor også slå et smut forbi og se den. Porten blev opført allerede i 1595 og er et klassisk eksempel på datidens byggestil med den karakteristiske trappegavl.  

Museumsberg

Det store museum, Museumsberg, ligger i to imponerende og smukke bygninger i en stor park. På museet finder du både en udstilling med kunst, naturvidenskabelige udstillinger og forskellige udstillinger, der fortæller Flensborg og Slesvigs historie.

Der er en stor permanent udstilling, der beskriver områdets udvikling fra middelalderen til 1800-tallet. Udstillingen er et must, hvis du interesserer dig for historie. Derudover er der en stor udstilling for børn, hvor de kan få lov til at røre ved tingene og et stort skatkammer med udstillede guldgenstande og fajancer – dem må du ikke røre ved.

I museets kunstafdeling kan du se slesvigsk-holstensk kunst fra det 19. til det 21. århundrede. Det er for eksempel værker af Emil Nolde, Erick Heckel og Ernst Barlach.   

På Naturwissenschaftliches Museum Flensburg, der udgør et selvstændigt museum, kan du lære om dyre- og fuglelivet i Slesvig og Holsten.

Flensborg Søfartsmuseum og Rommuseet

Søfarten har i mange år spillet en vigtig rolle for Flensborg. Importen af tobak, rom og sukker fra Vestindien var med til at skabe en kæmpe velstand i byen, som indbyggerne virkelig nød godt af. På Søfartsmuseet kan du lære alt om byens maritime historie, lige fra matrosen til kaptajnen, og fra de store oceangående togter til sejladser på fjorden.

I kælderen under Søfartsmuseet ligger Rommuseet. Det fortæller om den særlige betydning, som rommen har haft for byen og for et udsnit af familier, der tjente virkelig mange penge på den. Historien bliver fortalt gennem en flot multimedieinstallation. Der er gratis adgang til Rommuseet.

Braasch Romfabrik

Et andet sted, hvor du kan blive klogere på rommens betydning for byen, er på Braasch Romfabrik. På museet lærer du om, hvilken betydning det har haft, at Flensborg var den første havn, som rom og sukker landede i, og kan blive klogere på, hvordan de to fremstilles. Du kan også smage på forskellige typer af rom i de hyggelige omgivelser.  

Museumsværft Flensborg

På Museumsværft Flensborg kan du opleve, hvordan det foregik, da man for 100 til 200 år siden skulle bygge et træskib. Alle skibene bliver bygget efter, hvordan skibene, der sejlede i Østersøområdet, tidligere så ud.

Der er gode muligheder for, at du selv kan prøve at stå med værktøjet i hånden og mærke, hvor hårdt arbejde det har været at skulle bygge et skib. Der er særlige arrangementer på museet, for eksempel far-og-barn-dag, og unge mennesker har mulighed for at bygge deres eget træskib som del af et længere projekt.

Folkeparken

Har du brug for en pause, hvor du kan slappe af og nyde naturen, når du er i Flensborg, er det oplagt for dig, at du tager i Folkeparken. Det er en stor park i bydelen Fruerlund i den østlige del af byen. Parken udgør et kæmpe område, hvor der både er kolonihaver, idrætsfaciliteter og masser af stier, hvor du kan gå tur.

Flere seværdigheder i Flensborg

Vil du læse om flere seværdigheder i Flensborg, så kan du se denne guide til seværdigheder i Flensborg lige her hos Travel-Guides.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts

Afbudsrejser til en fantastisk kultur 

At finde billige afbudsrejser til Tyrkiet kan være nøglen til at opleve en fascinerende blanding af kultur, historie og naturskønhed til en overkommelig pris. Tyrkiet,