Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

I løbet af din ferie i Bodrum har du mulighed for at købe en pakke bestående af nedenstående fire vandreture og en sejltur.
Bodrum
Konacik – Pedesa – Bodrum. Panoramaudsigter over bugt og by
Ruten starter i Konacik, går over grusveje og forbi fåreflokke, til Pedesa fortet og stengrave og byder på 360 graders panoramaudsigter over Bodrum bugt og by. Vandringen ender i Bodrums centrum på St. Peter Borgen, bygget i det tidlige 15. århundrede.
Sværhedsgrad: GB 2. Total stigning: 390m. Total nedstigning: 485m. I alt: 9,6 km.

Dereköy – Cheese Rock – Yalikavak. Fod på Cheese Rock og en dukkert i havet
Vandring fra Dereköy over bjergtoppe til ruinbyen Sandima, klatring til toppen af Cheese Rock (Partipanaz Rock) og mulighed for en dukkert i Yalikavak Beach.
Sværhedsgrad: GB 2. Total stigning: 335m. Total nedstigning: 505m. I alt: 11,5 km.

Afslapning & Bådtur. Flot sejltur

Du tager en flot sejltur langs Bodrums bugter. Frokost indtages ombord. Sidst på eftermiddagen vil vi være tilbage i Bodrum.

Yenikoy – Etrim. Tæppelandsbyen for enden af skovstien
Vandring på skovsti langs bjergkæden Karacam. Udsigt over byen Mumcular og forbi mini-landsbyer i Camaraisi området. Ruten ender i tæppelandsbyen Etrim, hvor man kan spise traditionel tyrkisk frokost hos familie Basol og få indsigt i tæppeknytning og landsbytraditioner.
Sværhedsgrad: GB 1. Total stigning: 176 m. Total nedstigning: 183 m. I alt: 10 km.

Kongevejen ved Herakleia. Historisk klippelandskab ved Bafa-søen

Turen er en rigtig ”cliffhanger” for vandrestøvlerne fra Herakleia til Beşparmak bjergene (tidligere Latmos). Her er fascinerende historiske panoramaer, der daterer tilbage til semantikken og slutningen af det Byzantiske rige. Herakleia var tidligere en havneby, bygget i 350-tallet f.Kr. under Kong Mausolos af Karien.

Man kan vælge mellem en kort og lang vandrerute på henholdsvis 6 km. og 12 km. Vandringerne starter fra den vestlige side af Bafa-søen, som tidligere var en bugt og indgangen til fortidens Herakleia, i dag en landsby kaldet Kapikiri. Man følger kongevejen (Kings Road) i Beşparmak bjergene over stejle klipper og barske bjergtoppe.

På den korte rute følger man kongevejen til en Kristus-hule med malerier, ser unikke klippeformationer og stengrave. På den lange rute ser man også resterne af Heraklias bymur, Athene templet, klosterruiner (Arap Avlusu) og nyder udsigten fra det højeste punkt på Latmos bjerget.

Sværhedsgrad kort rute: GB 2. Total stigning: 233 m. Total nedstigning: 243 m. I alt: 5,5 km.
Sværhedsgrad lang rute: GB 3. Total stigning: 557 m. Total nedstigning: 562 m. I alt: 12 km.

Hvilken dag de enkelte ture finder sted, hører du, når du kommer til Bodrum.

Og hvis du bliver helt inspireret af det tyrkiske mad, så kan du faktisk finde opskrifter her i Danmark på hjemmesiden HurtigMums. Du kan finde tyrkiske opskrifter på dansk her: https://www.hurtigmums.dk/tyrkiske-delikatesser/