Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Hvilke lande er farlige at rejse til

Hvilke lande er farlige at rejse til?Top 10 over de mest farlige lande i verden vil nok komme meget bag på dig. Der er nemlig en række populære feriedestinationer for danskere i blandt. Det skyldes, at der ikke bare bliver set på terrorisme, men også naturkatastrofer og kriminalitet, når det farligste land skal vurderes.

De fleste vil gerne kunne tage på ferie og føle sig trygge og sikre, mens de er af sted. Medmindre du direkte går efter at rejse til verdens brændpunkter, vil det være naturligt, at du lige tjekker op på, hvordan sikkerhedsniveauet er, der hvor du skal hen.

Men hvilke lande er farlige at rejse til? Det er straks lidt sværere at svare på og kommer an, hvilke parametre du ser på. Magasinet which.co.uk har vurderet farlige lande ud fra følgende kriterier:

 • Helbred – er der nogle epidemier i området?
 • Terrorisme – hvad er risikoen for terrorisme?
 • Kriminalitet – alle former for kriminalitet, både mord og lommetyveri
 • Naturkatastrofer – hvor sandsynligt er det, at de sker?

Hvilke lande er farlige at rejse til som turist?

Ud fra de kriterier kommer svaret på, hvilke lande er farlige at rejse til, til at være:

 1. Sydafrika
 2. Tyrkiet
 3. Thailand
 4. Indien
 5. Mexico
 6. USA
 7. Italien
 8. Frankrig
 9. Vietnam
 10. Grækenland

Som du kunne se på listen, var det måske ikke de lande, som du ville forvente, der lå højt på listen. Det farligste land Sydafrika havner på førstepladsen, fordi der er en meget høj kriminalitetsrate og for at få malaria.

De populære ferielande Italien og Grækenland havde du måske ikke regnet med at se på en liste over farlige lande. Der er dog i begge lande en høj risiko for, at du bliver udsat for kriminalitet, og at du kommer ud for en naturkatastrofe. Derfor er de begge havnet i top 10.

De lande, hvor risikoen for terrorisme er størst, er Australien, Frankrig, USA, Jordan, Indien, Tyrkiet og Thailand. En række af de lande er derfor også at finde i top 10 over de farligste lande.

Husk at tjekke Udenrigsministeriet inden afrejse

Inden du tager ud at rejse, er det altid en god ide, at du tjekker Udenrigsministeriets hjemmeside. De har udarbejdet rejsevejledninger for alle lande i verden, og du kan derfor blive klogere på, hvordan situationen er, der hvor du skal hen.

For eksempel fraråder Udenrigsministeriet på ingen måde rejser til Thailand, men skriver, at du i det meste af landet bør bruge din sunde fornuft, lige som du ville herhjemme i Danmark. Der er dog specifikke områder, hvor de råder dig til at være forsigtig eller helt fraråder dig at tage hen. Det er de sydlige områder på grænsen til Malaysia.

Der er altså ingen fare ved at rejse, så længe du tænker dig om, når du er afsted og undgår de områder, der kan være farlige. Det er lige meget, om du rejser til Mellemøsten eller til Italien.