seværdigheder alanya

De 5 bedste seværdigheder i Alanya

Tyrkiet er en populær destination for mange danskere der hvert år søger mod varmere himmelstrøg og lækker mad. Alanya er en af de foretrukne byer for dette formål, da den grænser op til middelhavet og derfor byder på hvide strande med turkisblåt vand, men også et pulserende natteliv så man altid kan finde noget at tage sig til.

I denne artikel vil vi gennemgå vores liste over de 5 bedste seværdigheder i Alanya, så vi forhåbentligt kan inspirere dig til din næste rejse, uanset om du tager hele familien med i flyet, din partner, eller måske endda rejser solo. God læselyst!

Kleopatra Strand

Denne smukke strand byder på alt hvad man kunne ønske sig når man tænker middelhavet. Det fine og bløde sand danner rammen for en god dag uanset om du ønsker at solbade, svømme, snorkle og dykke, eller nyde vandsport.

Strandens popularitet skyldes ikke blot de naturskønne omgivelser, men også historien om at selveste Kleopatra, den egyptiske dronning, fik givet denne strand i gave af Marcus Antonius der var en romersk politiker.

Alanya Slot

Tyrkiet har en lang og rig historie der byder på mere end blot sol og vand. Efter en lang dag ved stranden kan det være rart med lidt kultur, og hvilken bedre måde at få dette på, end ved at udforske Alanya slot. Slottet ligger på en stejl klippe der har udsigt over Alanya by og tilbyder en fascinerende rejse tilbage i tiden til middelalderen.

Man kan både besøge slottet ved at tage en hyggelig vandretur op af klippen, eller prøve den spændende svævebane, der i sig selv er turen værd, og som giver rig mulighed for at studere og udforske hele området omkring slottet fra højderne.

Okurcalar

En kort køretur væk fra indre by i Alanya finder man Okurcalar. Denne ferieby er kendt for den mere afslappede atmosfære, der især er god til familier med mindre børn, såvel som ældre rejsende der ikke ønsker at være en del af Alanyas aktive natteliv.

Okurcalar byder på mange forskellige luksuriøse resorts og hoteller langs den smukke kyst, der blandt andet inviterer til besøg på private strande og rigeligt med aktiviteter til både børn og voksne. Området byder også på shopping og lokale markeder med autentiske basarer og butikker der har alt fra souvenirs til lokalt håndværk med tyrkiske varer.

Damlataş Hulen

Der findes også naturlige seværdigheder i Alanya som er værd at besøge, her tænker vi først og fremmest på den smukke drypstenshule, der ligger i nærheden af Kleopatra Stranden, og som er kendt for de tusinde af år gamle stalakitter og stalagmitter.

Hulen blev først opdaget i 1948 da man udførte arbejde på Alanya Havn, og siden da er den blevet en populær seværdighed for både turister og lokale. Klimaet i hulen er særligt, da den indre del af hulen holder en jævn temperatur på 22-23 grader og med den høje luftfugtighed, siges det at Damlataş Hulen har helbredende egenskaber.

Alanya Skibsværft

Det sidste indslag på listen over seværdigheder i Alanya er det gamle skibsværft. Det kan dateres tilbage til det 3. Århundrede f. Kr. Værftet byder på unik indsigt i hvordan gamle skibe blev fremstillet og anvendt.

Selve værftet står som en delvis ruin med mange mursten og kampesten delvist intakte, der danner rammen om dette historiske sted, og som byder på en unik atmosfære der både vil interessere voksne og imponere de unge. Vi anbefaler en guide til at forklare mere om sejladsen i fortiden, og hvordan dette område engang fungerede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts