rostock seværdigheder

Rostock seværdigheder og aktiviteter

Rostock seværdigheder – For de fleste danskere er Rostock, som ligger smukt ved den tyske Østersøkyst, blot ankomsthavn for færgen fra Gedser og en mellemstation på vejen til det tyske motorvejsnet. Men byen med de mere end 200.000 indbyggere fortjener absolut et besøg og er et oplagt emne til et weekendophold eller en miniferie. Byen byder på mange attraktioner, afslapning og masser af spændende butikker, så glæd dig til en spændende oplevelse og Rostock Shopping.

Her får du vores guide til aktivititer og seværdigheder i Rostock. Inklusiv vores små hemmelige tips til Rostock eller på tysk: Urlaubstipp Rostock. (Linket fører til en tysk side om Rostock).

Rostock – Gedser

Scandlines Rostock Gedser betyder, at det er meget let at komme til byen, hvis man bor i det østlige Danmark. Overfartstiden med de moderne færger, der som regel sejler hver anden time, er to timer.  Efter en kort køretid befinder man sig i hjertet af Rostock, hvor du kan se mange af de spændende Rostock seværdigheder. På færgerne fra Rostock til Gedser kan man handle til ”toldfrie priser” eller hygge sig i cafeteria og restaurant. På den måde når du afslappet frem til ferieoplevelserne og seværdighedernei den nordtyske by. Priserne på Rostock Gedser er overkommelige, hvis man benytter de særlige tilbud eller vælger en afgang uden for ”myldretiden”. Rostock Gedser har priser på helt ned til 299 kr. hver vej. Bor man i det vestlige Danmark skal man regne med tre timers køretid fra grænsen til Rostock.

Rostock overnatninger

Her kan du finde kampagnetilbud på overnatninger i Rostock.


Booking.com

Rostock seværdigheder og attraktioner

Rostock ligger ved floden Warnow i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Beliggenheden ved Østersøen har historisk set bidraget til byens udvikling og velstand.  Rostock var en af de vigtigste havnebyer i det tidligere Østtyskland – DDR. Rostock gennemgik også en udvikling med tung industri og ucharmerende betonbyggeri. Efter genforeningen er der gjort meget for at genetablere byens oprindelige charme. Blandt andet har den gamle bydel, Altstadt, gennemgået en betydelig renovering. Warnemünde-bydelen lige nord for Rostock centrum er blevet ført tilbage til fordums glans og er nu et ferieeldorado med en fantastisk strand, skønne promenader, fiskerihavn og en livlig bymidte. Selv om byen blev hårdt medtaget af bombardementerne under 2. verdenskrig, rummer den en lang række meget spændende historiske bygninger. Oprindeligt havde byen 22 byporte, og nogle af disse findes stadig, blandt andet Steintor, Kröpeliner Tor og Kuhtor. Sidstnævnte er formentligt den ældste i hele delstaten. Andre meget smukke Rostock seværdigheder og velbevarede bygninger er Petrikirche med det 126 m høje tårn, der præger byens skyline. Den smukke Marienkirche er også et besøg værd – og det samme gælder det imponerende barok-rådhus. Klosteret Zum heiligen Kreuz , der i dag rummer et kulturhistorisk museum, er et stykke Danmarkshistorie, idet det blev grundlagt af Margrethe I.

Den Zoologiske Have i Rostock

En spændende attraktion for måske især de yngste besøgende er Den Zoologiske Have. Det er den største zoo ved den tyske Østersøkyst, og her man beundre ikke færre end 4500 dyr fordelt på 320 arter fra hele verden. Parken repræsenterer en stor naturoplevelse med mange botaniske specialiteter og ældgamle træer. Her findes en imponerende tropehal, og Den Zoologiske Have byder jævnligt på spændende specialudstillinger. Se mere på www.zoo-rostock.de.

Rostock Shopping

For danskerne er byen et shopping-paradis. Generelt er de tyske priser lavere, og i Scandlines Border Shop i Rostock kan man finde vin, spiritus, slik og meget andet til fantasipriser. Byens centrum med hyggelige indkøbsgader byder på et imponerende udvalg af varer i alle prisklasser og kategorier, og skal man slappe af ind i mellem indkøbene, vrimler byen med spændende cafeer og restauranter. Rostock Shopping omfatter også indkøb i flere store shoppingcentre, blandt andet KTC Kröpeliner Tor Center midt i byen og Doberaner Hof ved motorvej A 19 et kvarters kørsel fra centrum. Der er åbent alle dage undtaget søndag fra ca. 9-20.

Overnatning og hoteller

Der er talrige overnatningssteder i byen, og priserne er ofte rimelige. For få hundrede kroner kan man finde ”bed and breakfast” for to personer, men området byder også på unikke 4 stjernede hoteller med spafaciliteter og super service. Uden for sæsonen kan man her booke et værelse for to til kun 500-600 kr. pr nat. I Warnemünde findes luksus-hoteller til en noget højere pris, men så er man også tæt på stranden og har adgang til swimmingpool og talrige andre faciliteter.

Rostock Julemarked

Rostock Julemarked er ét af de mest berømte julemarkeder i Tyskland, og det tiltrækker hvert år titusindvis af gæster fra hele Europa. Det er en af de absolut vigtigste Rostock seværdigheder. Markedet starter som regel 23.-24. november, hvor julemanden ankommer fra søsiden for at åbne festlighederne. Markedet, der varer helt frem til lillejuleaften, breder sig fra hovedgaden og helt ud i de små sidegader. Det byder på et hav af kulinariske oplevelser: Pølser, pandekager, spareribs, ristede kastanjer og meget meget andet. Boderne frister også med alskens julepynt, og oplevelserne på Rostock Julemarked  skylles naturligvis ned med den berømte glühwein eller en herlig punch…

Andre steder at besøge i Nordtyskland

Oplev også den dejlige by Hamburg i Nordtyskland. Her kan du opleve det berømte og berygtede Reeperbahn. Så er der Hamburgs zoologiske have, de tyskere kan bare noget med zoologiske haver. Så er der en af mine egne favoritter nemlig Hamburgs fiskemarked. Læs mere om Hamburg her.

Har du erfaringer med andre Rostock seværdigheder og attraktioner, så skriv endelig om dem nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts