Hamburg er Tysklands næststørste by og er en af ​​Tysklands mest værdsatte storbyområder blandt andet grundet den økonomiske betydning af byens havne. Hamburg ligger ved floden Elben i den nordtyske delstat Slesvig-Holsten og har direkte adgang til Østersøen og Nordsøen. Men Hamburg er meget mere en blot en havneby. Festivaler, fodbold, håndbold, kunst og musik er ord man hurtigt kommer på, når man tænker på Hamburg. Da Elben er traditionelt livsnerven i byen, mange af dens attraktioner, festivaler og meget af sin historie kredser omkring den store flod.

Hamburgs Seværdigheder

Hamburg huser flere store begivenheder hvert år. Hafengeburtstag fejrer årsdagen for at Hamborg blev en frihavn, hvilket faktisk også er grunden til byens fulde officielle navn: Freie und Hansestadt Hamburg. Hafengeburtstag finder sted i begyndelsen af ​​maj og er en stor fest for tyskere over hele landet, der drager til Hamburg for at fejre begivenheden.

Alstervergügen er en international festival, der finder sted i august, og hvor der bliver lavet masser af fyrværkeri, finder store sejlads arrangementer og andre begivenheder med fartøjer sted.

Hamburger Dom er Tysklands største messe og den finder sted tre gange om året, fra marts til april, juli til august, og november til december. Messen er en såkaldt Funfair og giver tyskerne for at nyde deres by med massevis af forlystelser såsom rutsjebaner og Pariserhjul og alverdens andre attraktioner.

Hamburg er en populær destination for sine skuespilsproduktioner, især deres store musicals og skuespil er kendt over hele verden. Balletter, kabareter, koncerter og cirkusagtige forestillinger er der også rigeligt af i Hamburg, og som er med til at cementere byen som en af de vigtigste byer i verden, når det kommer til scenekunst.
Hamburg

Hamburg Havn

Hamborg Havn er en stor turistattraktion samt at det er den økonomiske rygrad i byen. Der er ture til rådighed hele året rundt. Et sted, der ingen besøgende til byen vil gå glip af, er Elben Tunnel, der løber under floden hele vejen på tværs. Museer, butikker og caféer linje havnen, hvilket gør det et fantastisk sted at tilbringe dagen eller endda flere dage.

Børnefamilier kan nyde Carl Hagenbecks Tierport, som er en af Europas mest respekterede og respekterede zoologiske haver. Tierport huser mere end 2.000 dyr, og har en bred vifte af elefanter, delfiner og andet eksotisk dyreliv såvel som udstillinger og shows.

St. Pauli distriktet

Et mere “eksotisk” område er i Hamburg er St. Pauli distriktet. Trods det helgenagtige navn så er bydelen nok mere kendt for at være et red light district, og her særligt Reeperbahn. I dag er der ikke bare et område som er kendt for sexindustrien, men også highclass barer, værtshuse, natklubber og restauranter.

Shopping i Hamburg

Hamburg er en shoppers paradis med eksklusive indkøbscentre og arkader, der popper op næsten overalt hvor man færder sig i det indre Hamborg.. Mudsberger Centre er et meget populært og eksempel på et fantastisk shopping center. Andre er Rathausmarkt og Jungferstieg plus mange flere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Related Posts