Düsseldorf

Hovedbyen i den tyske delstat Nordrhein-Westfallen er Düsseldorf. Byen har ca. 580.000 indbyggere. Düsseldorf er mest kendt for dens mange mode og handelsmesser.

Düsseldorfs historie

En stor del af de tyske byer og provinser vi kender i dag blev etableret af Romerriget. Dette gælder ikke Düsseldorf. Regionen hvor Düsseldorf ligger i dag blev styret er germanske stammer helt op til år 700, hvor Romerriget var kollapset. Levevisen i området var under de germanske stammer baseret på landbrug og fiskeri, hvor der var særlige gunstige muligheder i det område, hvor den lille flod Düssel løber ud i Rhinen.

I 1100 tallet blev området befæstet af den tyske kejser Friedrich Barbarossa, og i samme periode er det første gang der er vidnesbyrd om Düsseldorf, dog på det tidspunkt kaldet Düsseldorp. I år 1288 fik Düsseldorf sine købstadsrettigheder. På det tidspunkt var byen kun en lille landsby, der var centreret omkring kirken St. Lambert. Grunden til at den lille landsby fik tildelt købstadsrettigheder, mener man skyldes, at landsbyen støttede op omkring Grev von Berg og havde en væsentlig rolle i slaget om Worringen, og at han derfor tildelte byen købstadsrettigheder.
I 1380 fik en senere greve af slægten von Berg overdraget hertugdømmet og Düsseldorf blev hertugen nye bopæl. Bopælen blev i 15. hundrede tallet udviddet til et stort slot. I 1872 hærgede en stor brand slottet, og kun et enkelt tårn overlevede. Tårnet er i dag blevet til et varetegn for byen og pryder adskillige postkort.

Under Napolionskrigene blev hertugdømmet indlemmet i kejserdømmet, og von Berg blev gjort til storhertug af Düsseldorf. Efter Napoleons nederlag blev von Berg frataget sine titler og Düsseldorf blev indlemmet i Preussien.

Den industrielle revolution gav Düsseldorf vokseværk, og 1882 talte byen ikke mindre end 100.000 indbyggere. 10 år senere var dette antal fordoblet.

Under 2. verdenskrig var Düsseldorf et strategisk bombemål for de allierede bombetogter, og byen blev igennem hele krigen ramt af bombetogter.

Seværdigheder i Düsseldorf

Her er lidt forskellige ting, som man bør unde sig at opleve i Düsseldorf. Der er meget mere, men dette er vores 3 stærkeste anbefalinger til seværdigheder, der skal opleves.

Kö – Shopping

kö düsseldorf

Kö Düsseldorf

Königsallee er Dusseldorfs smukke handelsgade. Den kaldes i daglig tale “Kö”, og er Düsseldorfs svar på strøget. Gågaden er fyldt med eksklusive butikker, gallerier, restauranter og cafeer. Videre er der en række forskellige shopping arkader eller centre tilknyttet gågaden, særlig kan anbefales kö-Galerie og Kö-Karree.

Mest af alt vil vi bare anbefale dig, at vandre igennem denne gade og lade dig gribe af stemningen, og de butikker eller cafeer, som du støder på undervejs.

 

Rheinturm – En udsigt du aldrig glemmer

Rheinturm Dusseldorf

Rheinturm

Op over alle tage i Düsselfdorf stiger Rheinturm tårnet. Rheinturm er TV-tårnet eller lidt bredere et telekomunikationstårn. Tårnet er 240,5 meter højt, og i højden 170 meter er der et observationsområde, der er åbent for turister. På samme etage er der en restaurant med noget nær den bedste udsigt i verden.

Rheinturm er åben dagligt fra 10.00 til 23.30.

 

Schloss Benrath

Schloss Benrath nær Dusseldorf

Schloss Benrath

Dette barokke palæ ligger i Benrath, som er en forstad til Düsseldorf. Palæet blev opført som en ferieresidens for den lokale kurfyrste Carl Theodor og hans kone grevinde Elizabeth Auguste af Sulzbach. Palæet blev begyndt bygget i 1755 og var først færdig 15 år senere i 1770.
I dag huser palæet to museer nemlig Museet for Europæisk havekunst og Museet for Naturhistorie omkring Rhinen.