Denne artikel kan indeholde sponsoreret indhold

Vence – Små gader og gyder med butikker bugnende med moderne kunst, klassisk keramik og små restauranter.  Det er hvad du kan opleve i St. Paul de Vence og Vence og de to udgør samlet en dagstur i Provence. Da vi tog turen havde vi børn med i alderen fra 4 til 7 år, så det kan beskrivelsen godt være farvet af.

Vence – Den gamle by

Vence er en by med omkring 19 tusinde indbyggere, og den ligger cirka 40-50 minutters kørsel fra Nice. Vence har som Nice en gammel bydel, og selv om den er ret turistet, så er det en dejlig oplevelse og en flot by at gå rundt i – men ulig Nice er der ikke sort af turister i den gamle by. Der er mange små butikker med kunst, madspecialiteter og keramik. Og der er flere små pladser med restauranter og et ugentligt marked.

LÆS OGSÅ: Krydstogt på Rhinen

Normalt rapporterer jeg ikke om spisesteder, men vi faldt over et rigtig godt sted i den gamle by – de her steder forventer jeg normalt “turistfælder” men det gælder ikke Créperie et Boutique Bretonne. Jeg har på en anden hjemmeside lavet en opskrift på majspandekager, men de matchede ikke de her madpandekager på nogen måde. Creperiet havde fået lokale priser de sidste mange år, og det kan jeg godt forstå. Jeg fik en madpandekage med skinke, ost, spejlæg og ratatouille. Ja lyder nok lidt voldsomt og ja det var det også – meget lækkert helt sikkert. Men da jeg smagte en pandekage bare med skinke og ost, så var det langt bedre. Ungerne fik en madpandekage bare med let saltet smør, og intet andet. Den var også utrolig lækker, og her er vi ved sagens kerne. Det er madpandekagen selv, der er den kulinariske oplevelse – ikke fyldet.

 Adresse:

6, place Surian i den gamle by i Vence, tlf: 04 93 24 08 20

 

Matisse kapellet

matisse kapelletChapelle du Rosaire des Dominicaines de Vence er langt bedre kendt som bare Matisse kapellet. Det er en af de steder som tiltrækker rigtig mange besøgende, og Matisse desginede og dekorerede kapellet fra 1947 til 1951. Matisse betragtede kapellet som sit mesterværk “på trods af sine fejl”.

Det tager omkring 15-20 minutter at gå fra den gamle by og så til Matisse kapellet.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så syntes jeg ikke det var gåturen værd. Så hellere bruge 10-15 minutter i bil på at besøge de nærliggende områder: St. Paul de Vence eller Tourrettes-Sur-Loup . Særligt St. Paul de Vence – Frankrigs svar på Louisiana – er helt klart et besøg værd.