Island

Island er Europas vestligste land, og indtager en strategisk beliggenhed i Nordatlanten, skrævende den midtatlantiske højderyg, på kanten af ​​polarcirklen. Et af de koldeste lande i verden, det er også en af ​​verdens mest vulkansk aktive hotspots. Island er i dag kendt for sin blanding af gletsjere, boblende varme kilder, forrevne fjorde og fyrig vulkaner.

Island kan give dig en helt unik dykning oplevelse du ikke kan få andre steder: dykning mellem to tektoniske plader, overskrævs den midtatlantiske højderyg, brudlinien hvor to af jordens tektoniske plader glider fra hinanden. Det er ikke kun unikt, men det er også eksklusiv – kun få mennesker har vovet at prøve oplevelsen. For at komme til dykning websted, skal du først nødt til at køre dybt ind i geo-termisk område og tektoniske plade aktivitet. Hvis du endnu ikke er begejstret nok, kan du køre den næste dag til sine gletsjere i syd og løb snescootere.

Landet er det mest tyndt befolkede i Europa, med blot 283.000 mennesker, der bor i et område på størrelse med England eller den amerikanske stat Kentucky. Over halvdelen af ​​befolkningen bor nede i sin sydvestlige hjørne, omkring Reykjavik, den lille, men kosmopolitiske hovedstad. Den anden anstændigt mellemstore befolkning center er Akureyri, op på nordkysten.

Hvad andet at gøre

Alle langdistance busser og indenlandske fly begynder deres ture fra Reykjavik. Du kan besøge Geysir, den oprindelige geyser hvorfra alle andre fosser varme kilder får deres navn, og de spektakulære vandfald ved Gullfoss. Landets eneste internationale lufthavn i Keflavik er på Reykjanes-halvøen, et område med et rigt fugleliv og hvaler.

Uden Reykjavik og befolkede sydvestlige hjørne, opfylder vildere side af Island øjet – store åbne rum af levende grønne fringed med kystlinjer af røde og sorte vulkanske sand, der er fastsat på baggrund af rugende bakker og bjerge. På vestkysten, i byerne Borgarnes og Reykhold og det omkringliggende landskab, vil ethvert landskab funktion, som du ser være forbundet med dele af de islandske sagaer.

Snæfellsnes halvøen er landets mest tilgængelige vandreture destination. Velsagtens, Islands mest dramatiske landskaber er i langt nordvest, Vestfjordene, hvor du vil finde små fiskerbyer forskanset ved foden af ​​Table-top bjerge eller gemt væk i nakken af ​​smalle fjorde, der beskytter husene fra glubske arktiske storme der batter denne udsatte del af landet.
Sipadan Island
Du kan slappe af efter en dag på Akureyri. Herfra er det nemt at gå inde polarcirklen til øen Grimsey. Landets største turistattraktion udenfor Reykjavik er Lake Myvatn, en time væk øst for Akureyri. Mange arter af ænder og vandfugle reden i denne sø, som er omgivet af tegn på vulkansk aktivitet, herunder lang hvilende brandhærgede kegler og still-dampende lavamarker. Nord for Myvatn er den lille by Husavik, det bedste sted for sommer whale-watching krydstogter, mens lidt inde mod øst kan man vandre langs dybe River Gorges af Jökulsárgljúfur National Park til awesome Dettifoss, Europas kraftigste vandfald.

Islands mest givende langdistance vandrerute er fundet nær iskold lagune, Jokulsarlon. Det Porsmork trail er et af verdens mest spændende vandrestier. I den sydlige kyst, kan du tage en færge til Vestmannaeyjar (Vestmannaøerne) at kortlægge verdens største puffin kolonier og få et kig på Surtsey, den nye ø skabt af vulkanudbrud i midten af ​​1960’erne.

Hvornår vil du rejse

Islandsk vejret er notorisk uforudsigelige. Om sommeren er der en fair chance for at lyse og solrige dage. Mange busruter gennem det indre starter ikke før slutningen af ​​juni eller begyndelsen af ​​juli, når sneen endelig smelter. Solen er ikke helt indstillet i løbet af juni, og selvom der ikke er nogen ægte midnatssol, nætterne er lys fra midten af ​​maj til begyndelsen af ​​august over hele landet. Mellem september og januar, kan den Aurora Borealis eller Nordlys ses. Vandreture og camping er ude af spørgsmålet om vinteren.

Planlægge din tur til Island

De fleste budget indkvartering kun åbne fra slutningen af ​​maj til begyndelsen af ​​september. Om vinteren er der store chancer for overnatningsmuligheder andre end de store hoteller i Reykjavik og de vigtigste byer. På grund af de lange afstande involverede at nå Island, er flyvende den hurtigste og billigste løsning. De højeste billetpriser er omkring JUN-Aug når vejret er bedst. Billetpriser droppe september til november og april til juni og du får de bedste priser i lavsæsonen, november til marts. De mest bekvemme flyrejser fra Europa og Asien går igennem London, og der er direkte fly fra USA, men canadiske rejsende er nødt til at gå via USA.
Cayman Islands
Tiltrækning hobetal af turister hvert år, Europa lover den gamle, den mangfoldige, og det er helt fascinerende. De fleste rejsende smutte forbi de store websteder og CRAM i så meget som muligt for at komme igennem en liste over “must sees.” Desværre er meget overset på grund af manglende tid og penge, mens de uendelige unikke skatte undertiden skjult for de ressourcestærke rejsende forbliver uopdagede og påskønnet. Ikke at besøg på de vigtigste attraktioner bør frarådes!

Tværtimod, jeg simpelthen opfordre de europæiske rejsende til at grave lidt dybere ind i deres destinationsland og finde de perler, der vil gøre dem smile, når de husker dem endda årtier senere. Husk og fejre smagen af ​​en frisk tysk kringle, den søde duft af luften i en toscansk vingård, eller baby bløde kronblade i en farverig område hollandske tulipaner. Savor en hele spektret af sensorisk lyksalighed, som du springer fra det ene land til det næste, der søger efter det lille unikke detaljer, som du kærligt vil nyde resten af ​​dit liv.

Oozing vulkaner, tusindvis af jordskælv, og utallige eksploderende gejsere du kan indstille dit ur efter – det lyder ikke som et eftertragtet feriemål. Men Island hurtigt at blive den nyeste hot spot for rejsende. Blot et hop fra USAs østkyst eller Vesteuropa, denne lille ø land er lettere at besøge, end man skulle tro.

Islands attraktion er dens utæmmede natur. I betragtning af at det meste af denne barske ø er ubeboelige, dette lader meget åben plads og frisk luft til den modige eventyrer for at udforske. Landskabet er evigt skiftende som de skiftende kontinentale plader nægter at give dette land et øjebliks hvile. Stå i ærefrygt før rasende vandfald og frosne gletsjere, vandre dybe vulkanske kratere og klippefyldte lavamarker, selv nyde isfiskeri, hvalsafari, søpapegøjer og hav fugle, kajak og jet-sejlads. Island kan nemt opdages ved hjælp af lokale tour selskaber – det eneste spørgsmål turisten skal besvare, er, hvis de foretrækker at gå med bus, snescooter, eller blid islandsk hest.

Ikke til roughing det? Island vil fortsat tilfredsstille – landet er rig på kulturskatte, aflad, og en alvorlig kunstmæcen. Savor et gourmet-måltid på en restaurant i topklasse, tage i de unikke kunstneriske stilarter på et museum, lære om de tektoniske plader og den midtatlantiske højderyg i et geologisk center, nyde en af ​​mange musikalske koncerter med lokale, nationale eller internationale talent, eller suge dine bekymringer væk i den dampende Blå Lagune. Lagunen er nok Islands mest berømte destination som en oase af varme midt i sin kølige omgivelser. Opvarmes af geotermisk energi, de intense overskyet blå vand føler næsten skoldning til tider og er propfyldt med sunde mineraler. Krybber af bløde hvide silica mudder sidde varmt i vandet for besøgende til slather om – alt imens du nyder den varme solstråler og det krystalklare himmel.

På trods af sin tilsyneladende kold og uninviting navn, kan prale Island en blanding af venlige mennesker, spændende traditioner og en uovertruffen landskab. Behov for at komme ud?