Reykjavik

Reykjavik er langt den største samfund i Island, med en befolkning på omkring 200.000. Herunder de omkringliggende byer, har hovedstadsområdet en samlet befolkning på omkring 170.000, hvilket er omkring 60% af Islands befolkning på 300.000 mennesker.

Island blev bebygget af norske og keltiske indvandrere i slutningen af ​​det 9. og 10. århundrede e.Kr. Ifølge den middelalderlige Landnåmabok, Ingolfur Arnarson – byggede sin gård på halvøen, hvor Reykjavik står i dag – den første nybygger på Island. Stedet fik navnet Reykjavik – “Smoky Bay” – efter kolonner af damp, der steg fra de varme kilder i området og gjorde så dybt indtryk på de oprindelige bosættere.

Reykjavik video


Mange århundreder senere, omkring midten af ​​det 18. århundrede begyndte en lille by til at vokse omkring gården i Reykjavik, takket være Royal kasserer Skuli Magnusson, kendt som faderen til Reykjavik, som etablerede uld workshops i Reykjavik som en del af hans bestræbelser på at modernisere den islandske økonomi. Dette førte til begyndelsen af ​​byudviklingen i Reykjavik. Reykjavik modtaget sin købstadsrettigheder i 1786.

Det islandske parlament, Altinget, blev grundlagt i 930 e.Kr. ved Thingvellir i sydvest. I 1798 Altinget blev afskaffet, men i 1845 blev det genoprettet i Reykjavik, hvor landets regering og administration blev nu placeret. Med tiden, da Island vandt hjemmestyret og derefter uafhængighed af dansk herredømme Reykjavik blev hovedstad i Island. Med den hurtige økonomiske fremskridt i det 20. århundrede voksede Reykjavik støt, men udviklet specielt hurtigt i anden halvdel af dette århundrede.

For en levende udsigt over Reykjaviks fortid, kan du besøge den udendørs Reykjavik City Museum-Árbæjarsafn, der ligger i den østlige del af hovedstaden. Den nyåbnede og innovative Reykjavik 871 + / -2 Settlement Exhibition, som ligger på Adalstraeti i byens centrum, giver besøgende mulighed for at se de nyligt opdagede, ældste bebyggelse ruiner i Reykjavik og Island (muligvis de Ingolfur Arnarson eller hans efterkommere), byder på en original vikingetidens langhus.