Stavanger

Stavanger byder på en skøn natur og et rigt kulturliv

Forbindelsen mellem Nordjylland og Sydnorge bliver fra midten af april forstærket væsentligt, når DAT indleder fast ruteflyvning på strækningen. Det vil især betyde en forbedring for olieindustriens rejsende.

Men olie-hovedstaden, Stavanger, er mere end forretningsby. Stavanger-området er kendt for sin smukke natur og et yderst rigt kulturliv.

Et af de smukkeste områder

Tager du blot lidt uden for Stavanger, kan du opleve Preikestolen, der befinder sig 600 meter over Lysefjorden. Med færge og bus kan du let nå ud til området – herefter venter en gåtur på et par timer, men turen er det hele værd. Der møder dig den smukkeste udsigt, du kan forestille dig.

Over Lysefjorden kan du også opleve Kjerag, hvor det højeste punkt er 1.110 meter over havets overflade. Oplev bl.a. Kjeragbolten, der er en stor kampsten, der sidder mellem to klipper lige ved siden af Kjerags nordlige fald på 984 meter. Vejen til Kjerag byder på en anstrengende men skøn vandretur. Er du til mindre krævende vandreture, kan du vandre langs Jærens strande, der er maleriske og byder på naturomgivelser med næsten flade ruter.
Stavanger
Stavanger-området byder på mange smukke fjorde. Lysefjorden er en af de smukkeste og mest berømte fjorde i området. 42 kilometer lang med klippevægge der falder næsten lodret 1.000 meter ned i vandet.

Norges længste strand

I Stavanger-området finder du også skønne strande. Bl.a. den længste sandstrand i Norge. Solasstranden. Her kan du solbade, svømme, surfe eller kitesurfe. Langs kysten finder du fyrtårne, som er åbne for turister. Du kan sågar overnatte eller spise i nogle af dem.