Frankrig

Rejseguide til Frankrig og Paris

Gennem historien har Frankrig altid spillet en central rolle i Europa. Fra kunst til Politik til arkitektur, er det et fascinerende sted. Her er nogle baggrundsoplysninger at overveje, før din rejse.

Det officielle navn på landet er Den Franske Republik. Den Franske Republik dækker et areal på 220.668 kvadrat miles. Dette gør den til den største land i Vesteuropa, hvilket er omkring 80 procent på størrelse med Texas med henblik på sammenligning. Hovedstaden i Frankrig er Paris. Andre større byer i note omfatter havnebyen Marseille, Lyon, Toulouse, Strasbourg, Nice, Rennes, Lille og Bordeaux i den berømte vinregion af samme navn. Hvis du nogensinde har set Tour de France, du kender terrænet i Frankrig varierer fra majestætiske bjergtoppe til flade sletter til smukke kystlinje langs den sydlige og vestlige grænser af landet. Dette giver landet forskellige klimatiske forhold lige fra meget cool i bjergområderne til ligefrem varmt i de sydlige strand steder såsom Nice.

[child-pages]

Statsborgere i Den Franske Republiks betegnes med navnet fransk. Den samlede befolkning overstiger 62.400 tusind med en stærk årlig vækstrate på over 2 procent. Etnicitet er opdelt som Celtic og latin for stærke påvirkninger af Teutonic, slavisk, Nordafrika, Afrika syd for Sahara, indokinesisk og baskisk mindretal. Den stærke mindretal base, skyldes to forhold, en slap indvandringspolitik og migration af folk fra tidligere kolonier i Frankrig i løbet af sine mere kejserlige perioder.
Skirejser til Frankrig
På trods af den massive indvandrer tilstrømning over tid, er Frankrig en stort set ensartet religiøst samfund. Over 90 procent af alle franske fordring den romersk-katolske tro som deres religion valg. Stærke muslimske befolkning sektorer, dog findes og er i hastig vækst gennem indvandring. Det officielle sprog i landet er fransk og det er også det dominerende sprog, der anvendes i dagligdagen. Den analfabetisme for Frankrig er over 99 procent, hvilket giver mening i betragtning af den gratis, obligatorisk uddannelsessystemet.

Da denne oversigt over Frankrig viser, har det spillet en vigtig rolle i europæisk historie. Dette gør det en stor rejsedestination da en stor del af landet har historisk værdi, som du kan opleve ved blot walking ned på gaden.