Sydafrika

Den Sydafrikanske Republik var engang hjem til apartheid. En bevægelse og en mand, Nelson Mandela, ændrede det. Her er en oversigt over Sydafrika for rejsende.

Så sent som i 1991 var apartheid retsstaten i Sydafrika. Udtrykket betyder separate og effektivt delte landet langs racemæssige linjer i næsten hvert eneste element af samfundet.

Den portugisiske var de første til at lande i Syd afrika i 1488, men har ikke krav på en koloni. Den hollandske East India Company ankom i 1652, med hollænderne og tyskerne at flytte til landet. Disse hvide blev afrikaanerne og eventuel dominerer klasse af Sydafrika. I 1779, flyttede briterne ind på sagen og afrikaanerne flyttede nordpå. Kendt som den Store Trek, dette skift satte afrikaanerne i konflikt med Zulu stammer og krigere. De zuluerne vandt de fleste af de konflikter, som følge af deres legendariske leder, Shaka. I 1828 blev Shaka myrdet og momentum vendt.

Diamanter blev opdaget i 1870 og guld i 1886. Europæerne emigrerede som gale til området. Den britiske sidst tog afrikaanerne jord, men mere eller mindre gav det tilbage til dem, når de blev sat i spidsen for det nyoprettede Sydafrikanske Union i 1910.

Selv indfødte sorte havde ingen magt, var apartheid ikke officielt begynder først 1948. I 1912 dannede sorte grupper eventuel African National Congress. ANC blev et problem og til sidst blev forbudt. En af dens ledere, Nelson Mandela, blev fængslet og blev et nationalt symbol på kampen mod apartheid.

I februar 1990 gav det regerende hvide parti op spøgelse på apartheid. ANC blev anerkendt som en juridisk politisk gruppe og Nelson Mandela blev løsladt efter næsten 30 år i fængsel. Han blev til sidst valgt til præsident i 1994.

Overgangen fra hvid til sort lederskab har ikke været uden problemer. Kriminalitet og økonomiske problemer lammet landet i år. Johannesburg var en vild, wild west by om natten med voldtægt og andre forbrydelser er fælles. Landet har for nylig set bedre tider, men det er stadig groft går for de fleste mennesker.

Moderne Sydafrika dækker et areal på ca 470.462 kvadrat miles. Hovedstaden i Sydafrika er Johannesburg. Landet har forskellige geografiske elementer, men en moderat klima.


Befolkningen i Sydafrika er kendt som “sydafrikanere.” Befolkningstallet er lige over 46 millioner, med 79 procent sort, 9,6 procent hvid, 8,9 procent farvet og 2,5 procent asiatiske. De primære sprog er engelsk og afrikaans. Den forventede levealder er en forholdsvis lav 50 år for mænd og 52 år for kvinder.

Efter 80 års apartheid, er det næppe overraskende, at Sydafrika har haft sine problemer. Når det er sagt, er landet langt mere stabilt end det var for 10 år siden. Det er også et smukt land, som de fleste rejsehåndbøger vil vise dig.

Spændende destinationer i Sydafrika