Kruger

Kruger er det rette sted at se storvildt især “Big Five” af bøffel, elefant, løve, leopard og næsehorn. De fleste af de andre parker har specialiseret sig i bevarelse af særlige arter eller bliver identificeret med specifikke dyr. The Greater Addo National Park, for eksempel, er det eneste sted du finder elefanter i Cape-regionen. Nogle af parkerne langs de 3000 kilometer kystlinje vært hvaler og delfiner.
Sydafrikas Wildlife Conservation politikker er avanceret og meget vellykket. Et initiativ rettet dyreliv helligdomme går på tværs af internationale grænser håber at gentage denne succes andre steder. Dette er i erkendelse af, at dyrelivet ikke respekterer territoriale linjer pagt om mellem mænd. Grænseoverskridende fredede områder er blevet identificeret i seks regioner langs grænserne med Lesotho, Swaziland, Zimbabwe, Namibia, Botswana og Mozambique.
I Sydafrika er de bedste steder at se dyreliv på private game reserves og nationalparker. Private vildtreservater er ikke så ekspansiv som de offentligt ejede nationalparker. Deres vigtigste salgsargument er den overlegne indkvartering og ranger eskorteret personlige ture. De nationalparker på den anden side er populære hos kør-selv-turister. De tilbyder overnatning i et begrænset antal indskottede hvile-lejre, i stråtækte rondavels, bungalows og hytter. Tour selskaber tilbyder også pakker, herunder transport og guide i nationalparkerne. Se vores Sydafrika Tours side for at se info og book en af vores pakke safari tilbud.
Sydafrika er hjemsted for mange arter af landdyr, herunder den berømte “Big Five” – næsehorn, bøffel, løve, leopard og elefant. De fleste medlemmer af de store fem liga er uden tvivl karismatisk. Men det er ikke grunden til at de er så navngivet – ellers ville jeg ansøge at bøflen blive skubbet ud. Årsagen er, at disse er dyrene de tidlige safari jægere fundet mest udfordrende. Tanken om at se spillet uden at dræbe ikke havde vundet udbredt accept dengang. Den arrogante praksis med at dræbe dyr som en sport er meget upopulær i dag med dem, der værdsætter retten til liv og værdighed af dyr som fuldgyldige medlemmer af vores planet.
Ud over de ubehagelige æstetik, bringer jagt omkring et dårligt forhold mellem mennesket og dyrene. Jeg vil illustrere dette med en hændelse fortælles til mig af en guide på et besøg for nylig til et land (ikke Sydafrika), der tillader jagt. Guiden mindede en lejlighed, hvor han blev taget af overraskelse at se en elefant opladning på sit køretøj. Dette var i strid med hans erfaring med elefanter i denne region. Denne usædvanlige opførsel er opstået, fordi jægere havde såret elefanten. Elefanten herefter behandlet med køretøjer og mennesker som fjender. Det er beklageligt, at Sydafrikas ellers stjernernes bevaringspolitikker, tillade jagt på visse områder.
Spil visning sker som regel fra komfort i et køretøj, men walking, hesteryg, kamel og kano safaris bliver i stigende grad populære. Hvis du ønsker at se spillet i nogen af disse tilstande, kræves det, at du skal ledsages af en bevæbnet ranger. Fuld blod eventyr typer tror, at se spil om bord på et køretøj er for tøsedrenge. Walking Safaris er designet til sådanne hårdføre sjæle. Og det er grunden til, at de eftertænksomme folk på Sanparks opretholde et netværk af naturområder stier i parkerne. Den typiske walking safari vil have højst otte personer med alderen fra 12 til 60 år og sidste 2 nætter og 3 dage. Deltagerne skal naturligvis være fysisk fit.
Uden tvivl, det bedste sted at se dyreliv, især “de fem store” er Kruger National Park. Dette er flagskibet i Sydafrikas nationalparker. Kruger blev oprettet i 1898 og skylder sin eksistens til visionen om Paul Kruger på én gang præsident for Transvaal Republik, der senere blev en del af Unionen af Sydafrika. Han var forud for sin tid om at anerkende behovet for at skabe et fristed for at bevare og beskytte dyrelivet. Selv dengang var det klart, at jægeren med sin riffel snart ville udslette alle dyr.
Kruger byder på en mangfoldighed af dyr uovertruffen andre steder i Sydafrika. Ud over den store fem, nogle af de interessante spil, du finder her, omfatter – flodhest, sjakal, giraf, zebra, bøffel, warthog, mange antilopearter, gepard, vilde hund og plettede hyæne. Parken er hjemsted for mere end 140 pattedyr og 500 fuglearter. Kruger breder sig over næsten 20, 000 kvadratkilometer uspoleret krat præget af akacie og Mopane træer. Den botaniske biodiversitet er enorme og mere end 336 træarter findes her.
Indkvartering i Kruger er tilvejebragt ved selvforplejning hvile lejre, der tilbyder god, men grundlæggende indgivelse. Der er også nogle mindre bush lodges og Bushveld lejre, der tilbyder mere luksuriøst ophold. Overnatning spænder fra rondavel hytter og safari telte til familie bungalows og hytter og luksus pensionater. Desuden er der campingvogn og telt campingpladser ved nogle af resten lejre. De fleste af lejrene leveres med el og telefon. Andre faciliteter omfatter butikker, køkken faciliteter, restauranter og benzinstationer.
Kruger har 3.000 kilometer en velholdt vejnet og er ideel for dem, der søger en kør-selv-oplevelse. Parken er relativt billig og let tilgængelig. Det er derfor utroligt populære og trækker over 600.000 besøgende årligt. Det især får meget overfyldt i løbet af skoleferierne i juli og december. Da der er et maksimalt antal køretøjer tilladt i parken hver dag, er du klogt i at gøre forhåndsaftaler hvis du planlægger at besøge dengang. Vildt visning er god året rundt, men det bedste tidspunkt vil være fra april til september, hvor bushen er sparsom.
Kruger ligger 330 km mod nordøst for Johannesburg. Hvis du ikke har maven for en lang køretur, tage en af de daglige flyvninger fra Johannesburg til Phalaborwa Airport, Hoedspruit Airport eller Kruger / Mpumalanga International Airport. Hvis du ønsker at leje en bil på enten Durban eller Johannesburg, kan du besøge vores Sydafrika Biludlejning side til din reservation. Mod den vestlige og sydlige side af Kruger National Park, er der en række af højt ratede private game reserves. Dette omfatter Sabi Sand, Mala Mala, Londolozi og Timbavati Game reserver. Her vil du finde nogle af de fineste spil indgiver i Afrika.
Den Kgalagadi Transfrontier Park er en anden unik spil fristed. Denne enorme park er en kombination af de to parker-de tidligere Gemsbok National Park i Botswana og Kalahari Gemsbok National Park i Sydafrika. Dækker over 36.000 kvadratkilometer, er det et af de største Wildlife Conservation områder overalt i verden. Landskabet er præget af røde sandklitter og sparsom Tornebusken vegetation. Miljøet af denne park giver enestående muligheder for uforglemmelige dyreliv fotos.
Denne park er vært for den berømte sort-manke Kalahari løver. Du vil også se gemsbok, Springbok, Eland, blå gnuer, geparder, vilde hunde, sjakaler, bat-eared ræve og leoparder. Birding er også fremragende og af 297 registrerede arter, er 96 hjemmehørende. Det Kgalagadi er ikke for fainthearted-det er langt fra hvor som helst og få der er en hestearbejde. Det ligger 904 km vest for Johannesburg. Alle indkvarteringssteder i parken forvaltes af Sanparks. Du får den bedste oplevelse, hvis du besøger mellem juni og juli, hvor vejret er fedeste.
På safari, skal du huske at bære en kikkert til at hjælpe dig på stedet dyr. Også bære et kamera og andet udstyr som et middel til at optage dine safari. Det er den eneste måde at lukke op dem, der tvivler historien om dit møde med den afrikanske dyreliv. Carry langs en anstændig par solbriller til at beskytte dig fra blænding, især hvis du rejser til semi ørken Kgalagadi. Dressing godt betyder kølig beklædning (såsom lette bomuld og lærred) for sommeren og varm om vinteren.