Algeriet rejseguide

Algeriet rejseguide – Nedenfor finder du med stor sandsynlighed en række informationer, der kan gøre din rejse til Algeriet endnu bedre.

algeriet rejseguide

Algeriet fakta

Algeriet er et land i Nordafrika. Algeriet har grænser til Tunesien, Niger, Mali, Marokko, Vestsahara og Libyen. Algeriet støder mod nord op mod Middelhavet.

Hovedstaden i Algeriet er Algier. Det er hovedstaden, der er grundlaget for landets navn.

Algeriet var i 132 år en fransk koloni, og landet blev uafhængigt i 1962, men den dag i dag er der stadig stærke forbindelser mellem de to lande.  Således er fransk også stadig andetsprog, mens arabisk naturligt nok er det officielle sprog. Filosoffen og forfatteren Albert Camus, og fodboldspilleren Zinedine Zidane er fra Algeriet.

Der bor 37,1 millioner indbyggere i Algeriet i følge den sidste folketælling fra 2012.  Og selv om det langt fra er det største antal mennesker i et land i Afrika, så er landet med sine 2,4 millioner kvadratkilometer det største land i Afrika.

Algeriet rejseguide til seværdigheder

Når man skriver en rejseguide til Algeriets seværdigheder, så er det faktisk svært for hvor skal man starte og hvor skal man slutte. Tag ikke nedenstående liste som en fyldestgørende liste, men blot til inspiration.

Seværdigheder i Algeriet

Notre Dame d’Afrique (Algier) – Dette er Algeriets svar på Notre Dame. Det er en fantastisk oplevelse at opleve Notre Dame d’Afrique af flere grunde.  For det første er det et vidnesbyrd om den forbundethed, der stadig er mellem Frankrig og Algeriet. For det andet er det et fantastisk bygningsværk inspireret af romansk og byzantisk bygningskultur. Og for det tredje, så er Notre Dame d’Afrique placeret på en klippetop med udsigt over store dele af Algiers og bugten.

Notre Dame d'Afrique

Le Jardin d’Essai du Hamma (Algier) – Denne store have blev etableret i 1800-tallet, og besidder en spændende blanding af både fransk og engelsk anlægskunst. Hvis du er haveglad, så er Le Jardin d’Essai du Hamma et sted du absolut må besøge.

Le Jardin d'Essai du Hamma