Bilbao

Denne tid af året Spanien bliver et mekka for britiske turister forsøger at flygte ud af landet og blve lidt solbrun, og mens nogle fodboldfans i øjeblikket udskyder deres ferie indtil efter VM færdig, nu er en ideel tid til at komme væk.

Bilbao i den nordlige del af Spanien er den politiske hovedstad i nationalistiske baskiske folk, der bebor Spaniens tre nordlige Euskadi provinser. Selv om det ikke er et traditionelt smukke by, dens største styrke er, at den tilbyder en nem indgang til resten af ​​landet, med adgang til mange attraktioner i det omkringliggende landskab og langs kysten af ​​Biscayabugten.

Bilbao selv undergår i øjeblikket et program for revitalisering begyndende med åbningen af ​​den kontroversielle Guggenheim Museum i 1997, og besøgende kan nemt opleve nogle gode strande, cubs, barer og et par naturskønne pletter. Regenerering af byen har også føre til at erhverve en ny metro system og lufthavnsterminal som sammen med havnefaciliteterne bidrage til at gøre det til en hub af aktivitet. Ud over Guggenheim, kan kunstelskere også opleve Museo de Bellas Artes i Plaza Museo, som huser nogle fantastiske 12th igennem til det 20. århundrede værker af Francis Bacon, Picasso, Gauguin, El Greco, Goya og Velázquez
bag sin beskedne facade. For en kulturel oplevelse af byen, Museu Vasco, har til huse i en 17. århundrede Jesuit kloster i hjertet af den gamle bydel er absolut et besøg værd.

For at komme til byen, vil de fleste besøgende vælger at flyve til Bilbao med British Airways eller bruge de regelmæssige billige operatører og starte deres ferie i Spanien med så lidt ståhej og så hurtigt som muligt. Nå et fly fra den nærmeste lufthavn, og du kan være at røre ned i Spanien blot tre timer senere.
Bilbao
Andre kan vælge at tage en mere afslappet tur med en mini cruise direkte fra færgeselskaber eller selvom en specialist kort krydstogt selskab som britisk baserede Superbreak. For dem, der ønsker at tage deres tid, kommer denne mulighed stærkt anbefales som P & O i samarbejde med velgørenhedsorganisationen, Biscaya Dolphin Research Programme, har oprettet et fantastisk tema krydstogt fra Portsmouth til Bilbao ombord på “Pride of Bilbao”, gennem en af de bedste lokaliteter i verden for delfiner og hvalsafari. Selvom svømning med delfiner ikke er på dagsordenen, hval og delfin foredrag leveres gratis, og identifikation oplysninger er tilgængelige på det øverste visning dæk såvel som i front “Posh” bar. Her kan man sidde og se solen gå ned mens du ser delfiner springe ud af vandet mod skibet til bov ride og du nyder en sjælfuld piano bar atmosfære.

Men du beslutter dig for at rejse og om du ønsker kultur eller natteliv, er du sikker på at have en ferie oplevelse, du gerne vil huske i mange år.