Santa Cruz

Santa Cruz de Tenerife almindeligt kendt som blot Santa Cruz er hovedstaden (sammen med Las Palmas) for De Kanariske Øer, den ligger i provinsen Santa Cruz de Tenerife, og den er naturligvis hovedstad på øen af Tenerife med en befolkning på 222.417 i 2009.
Tenerife

Beliggende i det nordøstlige kvadrant af Tenerife, omkring 210 km (130 mi) ud for den nordvestlige kyst af Afrika i Atlanterhavet. Mellem 1833 territorial opdeling af Spanien og 1927 Santa Cruz de Tenerife var den eneste hovedstad i De Kanariske Øer, indtil 1927, da et dekret beordrede, at hovedstaden i De Kanariske Øer skal deles, da det stadig i dag. Havnen i Santa Cruz er af stor betydning og er kommunikationsknudepunkt mellem Europa, Afrika og Amerika, med krydstogtskibe ankommer fra mange nationer. Santa Cruz er i fokus for indenlandske og inter-ø kommunikation på De Kanariske Øer

Santa Cruz er parlamentsbyen

Santa Cruz på Tenerife er hjemsted for parlamentet for De Kanariske Øer, kanarisk ministeriet formandskabet (delt på en fireårig cyklus med Las Palmas), den ene halvdel af de ministerier og bestyrelserne i de kanariske regering (den anden halvdel er placeret i Gran Canaria), de Tenerife provinsdomstole og to domstole Superior Court of Justice De Kanariske Øer. Der er flere faciliteter på La Laguna Universitet i Santa Cruz, herunder Fine Arts School og Naval Fakultet. Dens havn er en af Spaniens travleste, og det består af tre sektorer. Det er vigtigt for erhvervsmæssig og passagertrafik, samt for at være en vigtig mellemlanding for krydsere undervejs fra Europa til Caribien. Byen har også en af verdens største karnevaler. Karneval i Santa Cruz de Tenerife nu aspirerer til at blive en World Heritage Site, og er den vigtigste af Spanien og den næststørste i verden.
Santa Cruz
De vigtigste vartegn i byen omfatter Auditorio de Tenerife (Auditorium i Tenerife), Santa Cruz Tårnene (Torres de Santa Cruz) og Iglesia de la Concepción (domkirken). Santa Cruz de Tenerife er vært for første hovedkvarter i Center UNESCO på De Kanariske Øer. Santa Cruz er en smeltedigel af forskellige kulturer, der giver det en kosmopolitisk karakter. De største adskilte fællesskaber har indvandrere fra: Latinamerika, Afrika og Vesteuropa. I de seneste år byen Santa Cruz de Tenerife har set opførelsen af et betydeligt antal moderne strukturer og byens skyline er den sjette i højden over hele landet, kun bag Madrid, Benidorm, Barcelona, Valencia og Bilbao.