Tenerife Klima

Tenerife Klima og vejret

Tenerife er internationalt kendt som “øen med evigt forår” (Isla de la Eterna Primavera). Tenerife er på en breddegrad med Sahara, har et varmt klima året rundt med et gennemsnit på 20-22 ° C om vinteren og 26-28 ° C om sommeren og høje solskin totaler. Det moderate Tenerife vejret Tenerife i Spanien styres i høj grad af de Tradewinds, hvis fugtighed, hovedsagelig, kondenseres i den nordlige og nordøstlige del af øen, hvilket skaber cloud banker, der ligger mellem 600 og 1.800 meter i højden.

De kolde havstrømme på De Kanariske Øer, har også en kølende effekt på kysterne og strandene og topografien af landskabet spiller en rolle i de klimatiske forskelle på øen med dens mange dale.

Større klimatiske kontraster på øen er meget tydelig især i vintermånederne, når det er muligt at nyde det varme solskin på kysten og erfaring sne inden for blot miles, 3000 meter over havets overflade på Tenerifes Vulkan Teide.

Der er også store kontraster på lav højde, hvor klimaet varierer fra tørre (Køppen BWH) på den sydøstlige side repræsenteret ved Santa Cruz de Tenerife til Middelhavet (CSA / CSB) på den nordvestlige side i Buenaventura del Norte og La Orotava.

Den nordlige og den sydlige del af Tenerife ligeledes har forskellige klimatiske forhold. The Windward nordvestlige side af øen modtager 73% af al nedbør på øen, og den relative luftfugtighed er overlegen og solindstråling ringere.
Tenerife Klima