Teide

El Teide på Tenerife

Fra parkeringspladsen, kan turisterne tage 10 minutters kabel lift til 3550 m på TeideTenerife (25 € per person / retur). Returbillet er gyldigt i 1 time, hvis du glip af det, vil du nødt til at betale ekstra 12,50 € for at gå ned igen (men denne begrænsning ikke synes at blive håndhævet meget strengt). At klatre op til toppen (den øverste 168 m) særlig tilladelse er afgørende ved henvendelse til National Park kontor i Santa Cruz. Fra toppen er der en fantastisk udsigt over hele øen.

Rejsebøger til Spanien og TenerifeOpstigningen til Teide til fods starter ved foden af “Montaña Blanca”, i en højde af 2200 m (meget begrænset parkering). Undervurder ikke kort gåtur som gradienten og lavt iltindhold gør det udfordrende selv for erfarne vandrere. Efter en forholdsvis blid start op en 4×4 spor til omkring 4 km, begynder du den stejle og spektakulære opstigning, stigende 530 m på lidt over 1,5 km, når du vil nå den nyligt ombyggede Altavista Refuge (3270 m). Dette giver klatrere en seng til et maksimum på en aften og køkkenfaciliteter. Efter en yderligere kilometer og 250 m opstigning, slutter den vej en anden fører til La Fortaleza synspunkt, der følger konturerne omkring El Teidi til kabel elevatoren. Hvis det er nødvendigt for afstamning, altid kontrollere, om kablet elevatoren er i drift, før du modregne, da det ikke kører i dårlige vejrforhold og lukker uden varsel. Du skal tillade 6-8 timer for en op-og nedstigning til fods.
Teide
ADVARSEL: Ved 3718 m (12.198 ft) El Teide er det højeste bjerg i Spanien. Den hurtige opstigning med svævebane kan føre til højdesyge, i selv de stærkeste klatrere. Hvis symptomerne begynder at manifestere, bør du ned med det samme opmærksom på, at i spidsbelastningsperioder ventetiden for svævebane afstamning kan være over en time. På topmødet, er stærke vind ikke ualmindeligt, som reducerer temperaturer. Uanset temperaturer på strandene, kan en tur til Teide (eller bare National Park) være meget koldt, med sne på toppen fælles indtil typisk marts / april i gennemsnit. Om vinteren forvente et par meter sne og is på Teide, og kraftige vinde så forbered i overensstemmelse hermed. Oplysninger om hvad de kan forvente kan findes på Højdesyge # Hvor højt er høj.